Ζελατίνη: Η ζωική πρωτεΐνη που προσφέρει εξαιρετικά οφέλη σε δέρμα, μαλλιά, οστά και ορμόνες!

Ζελατίνη: Η ζωική πρωτεΐνη που προσφέρει εξαιρετικά οφέλη σε δέρμα, μαλλιά, οστά και ορμόνες!

Έχει αποδειχθεί πως η ζελατίνη είναι ένα αβλαβές υλικό που συνήθως το συναντάτε στο αγαπημένο σας ζελέ.

Αυτή η ζωική πρωτεΐνη (που αποτελείται από κολλαγόνο) χρησιμοποιείται πράγματι σε πολλά προϊόντα, από το μέικ απ μέχρι το Gummy Bear.
Όμως, αυτό το πολυχρησιμοποιημένο συστατικό δεν συναντάται μόνο στο αγαπημένο σας ζελέ.
Κάποιοι ερευνητές πιστεύουν ότι οι ιδιότητες του κολλαγόνου, από το οποίο αποτελείται η ζελατίνη, προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία και ειδικά σε όσους πάσχουν από αρθρίτιδες και άλλα προβλήματα των οστών και των συνδέσμων.

Η ζελατίνη για την οστεοαρθρίτιδα
Η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών έχει κάνει συζήτηση πάνω σε μία έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι ασθενείς που έπασχαν από οστεοαρθρίτιδα στα γόνατά τους και κατανάλωσαν συμπλήρωμα ζελατίνης είδαν σημαντική βελτίωση όσον αφορά στους πόνους και την ακαμψία. Επίσης, οι ασθενείς σε αυτήν την έρευνα κατανάλωσαν και συμπλήρωμα βιταμίνης C. Η αύξηση της κατανάλωσης βιταμίνης C σε συνδυασμό με την κατανάλωση συμπληρωμάτων ζελατίνης επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ζελατίνη για τα οστά και τους συνδέσμους
Θεωρείται πως η ζελατίνη ανακουφίζει από τον πόνο των οστών και των συνδέσμων γιατί αποτελείται από κολλαγόνο που βρίσκεται επίσης στους χόνδρους και τα οστά. Επίσης, η ζελατίνη περιέχει και ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο που συντελούν και αυτά στην ενδυνάμωση των οστών.

 

Ζελατίνη για το δέρμα και τα μαλλιά
Εάν η λέξη «κολλαγόνο» σας ακούγεται γνώριμη είναι ίσως επειδή πολλοί τη συνδέουν με την πλαστική ιατρική. Πράγματι, το κολλαγόνο είναι ένα κοινό υλικό που χρησιμοποιείται σε επεμβάσεις αντιγήρανσης και ως γέμισμα. Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Όσο αυξάνεται η ηλικία, ο οργανισμός παράγει λιγότερο κολλαγόνο και γι’ αυτό δημιουργούνται οι ρυτίδες. Η πρόσληψη κολλαγόνου είναι πιο αποτελεσματική από τις κρέμες, καθώς τα μόρια κολλαγόνου στις κρέμες είναι πολύ μεγάλα για να μπορέσουν να απορροφηθούν από τον οργανισμό.

Η ζελατίνη εξισορροπεί τις ορμόνες
Εξισορροπήστε το επίπεδο των οιστρογόνων σας με μία καθημερινή δόση ζελατίνης. Η υπερβολική ποσότητα οιστρογόνων στον οργανισμό ενδέχεται να προκαλέσει φλεγμονές, στειρότητα και επισπεύδει τη γήρανση. Στα … φαινομενικά ατέλειωτα οφέλη της ζελατίνης περιλαμβάνεται η μείωση των οιστρογόνων και έτσι εξισορροπείται η υπερβολική ποσότητά τους στον οργανισμό.

Η ζελατίνη βοηθάει το πεπτικό σύστημα
Εάν καταναλώσετε ζωμό ζελατίνης θα βοηθήσετε το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργήσει καλύτερα. Η ζελατίνη διευκολύνει την πέψη, καθώς περιέχει αμινοξέα που αυξάνουν την παραγωγή των πεπτικών υγρών.

Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερη ζελατίνη στη διατροφή σας, υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Μπορείτε να καταναλώσετε από ζελέ μέχρι gummy bears (παρόλο που αυτού του είδους η διατροφή είναι εύκολη).
Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε από συμπληρώματα ζελατίνης μέχρι οργανικό ζωμό οστών.

www.ekriti.gr

φωτογραφία:www.beconscious.gr

Υψηλή χοληστερίνη: 12 αιτίες που δεν υποψιαζόμαστε

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr