Χέρια 10 χρόνια Νεότερα με τις Καλύτερες Φυσικές Λύσεις.

Χέρια 10 χρόνια Νεότερα με τις Καλύτερες Φυσικές Λύσεις.

Τα γερασμένα χέρια δεν δημιουργούνται τόσο από τον χρόνο αλλά από την καταπόνηση μέσα από τον χρόνο. Μια πλάνη που έχουμε οι γυναίκες είναι ότι ξεκινάμε την αρχή της νεανικής μας ζωής με ενήλικες δραστηριότητες και με καταπληκτικά χέρια, θεωρώντας ότι θα παραμείνουν έτσι.

Εαν είμασταν μαρκησίες βέβαια έτσι θα γινόταν.

Με το πέρασμα του χρόνου, αδιαφορούμε για την εμφάνιση τους και τα φέρνουμε σε επαφή με δραστικά χημικά και άλλες εργασίες, θεωρώντας ότι θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όταν εμφανιστεί. Κάτι που δεν θα κάναμε απαραίτητα για το πρόσωπο μας. Συνήθως δεν σκεφτόμαστε να εφαρμόσουμε στα χέρια μας λόγου χάρι μια αποτυχημένη κρέμα προσώπου.

Εύκολα βάζουμε στο περιθώριο καλλυντικά που δεν δρουν σωστά στο πρόσωπο μας, αντί να σκεφτούμε να τα εφαρμόσουμε στα χέρια μας τα οποία κυριολεκτικά διψάνε και καλοδέχονται τα πάντα!

Αρκεί αυτά τα πάντα να ενυδατώνουν. Μια κρέμα που σου βγάζει σπυριά στο πρόσωπο λόγω λιπαρότητας, μπορεί για παράδειγμα να είναι ιδανική για τα ξηρά σου χέρια. Μην την πετάς! Εκτός βέβαια εαν πρόκειται για αλλεργία σε κάποιο συστατικό.

Τα χέρια εκτίθενται σε διάφορους παράγοντες όπως το κρύο, το νερό και χημικές ουσίες, οι οποίοι μπορούν να ξηράνουν το δέρμα. Για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα, συνιστάται η τακτική εφαρμογή ενυδατικής κρέμας για τα χέρια.

Επιλέγοντας μια ενυδατική κρέμα που περιέχει φυσικά συστατικά όπως αλόη, βιταμίνη Ε και γλυκερίνη, μπορεί να ενισχυθεί η ενυδάτωση και η προστασία του δέρματος. Η κρέμα αυτή πρέπει να εφαρμόζεται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, ιδανικά μετά από κάθε πλύσιμο των χεριών.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τη χρήση υπερβολικά ζεστού νερού, καθώς αυτό μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από το δέρμα.

Ακόμη καλύτερα να χρησιμοποιείστε γάντια για τις οικιακές εργασίες.

...και ακόμη καλύτερα να χρησιμοποιείτε 2 γάντια!

Ένα βαμβακερό πρώτα κι ένα μεγάλο πλαστικό γάντι από πάνω. Κι αυτό γιατί, αυτό που απλώς εσείς βλέπετε ως γήρανση χεριών, κηλίδες και σπάσιμο, μπορεί να είναι απλά αλλεργίες. Το βαμβακερό γάντι (της σερβιτόρας) και η χρήση του σαν πρώτο στρώμα, μετά από κάποιους μήνες, θα δημιουργήσει μωρουδίστικα χέρια. Μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση!

ΦΥΣΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.
Το να διατηρείς τα χέρια σου ενυδατωμένα  είναι κορυφαίας σημασίας.  Η αλόη είναι ένα φυσικό ενυδατικό που περιέχει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, βοηθώντας στην αναγέννηση του δέρματος και την ενίσχυση της υγρασίας. Μπορείς απλά να κόψεις ένα φυλλαράκι και να την περνάς πάνω από τα χέρια σου μέσα στην ημέρα

Το ελαιόλαδο είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή, καθώς περιέχει λιπαρά οξέα που διατηρούν την υγρασία και θρέφουν το δέρμα.

Επίσης, η βιταμίνη Ε, που βρίσκεται σε φυσικά συστατικά όπως τα αβοκάντο και τα αμύγδαλα, προωθεί την ενυδάτωση και προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Μπορείς ακόμη και να σκάσεις απευθείας μια κάψουλα βιταμίνης Ε και να την ανακατέψεις με ελαιόλαδο (ή σησαμέλαιο που θεραπεύει πιο εντατικά τα χέρια και τα δερματικά σου προβλήματα).

Ένα άλλο φανταστικό προϊόν (μάσκας θεραπείας ινστιτούτου) για τα χέρια, είναι το βούτυρο που χρησιμοποιούμε στο φαγητό.

Μια κρέμα χεριών μόνο απο βούτυρο, είναι η απόλυτη θεραπεία για αφράτα χέρια. (Διογκώνει και το δέρμα).  Αν ανησυχείτε για την απορόφηση του βουτύρου, μπορείτε να προσθέσετε απο πάνω μια κρέμα σώματος (όποια έχετε) και να ταμπονάρετε με λίγο χαρτί κουζίνας. Δεν θα καταλάβετε το βούτυρο καθόλου στα χέρια σας. Το δέρμα των χεριών θα το “πιεί” σχεδόν αμέσως. Αυτή την μάσκα θεραπεία μπορείτε να την κάνετε και την νύχτα. Να την εφαρμόσετε δηλαδή πριν τον νυχτερινό σας ύπνο. Το βούτυρο αποτελεί μάσκα θεραπεία για το δέρμα καθώς περιέχει πολλές βιταμίνες που επανορθώνουν πολλές χρόνιες ζημιές όπως σπασίματα και κηλίδες.

Επιπλέον, η χρήση μελιού σε μια φυσική μάσκα που θα επινοήσεις για τα χέρια, μπορεί να αναζωογονήσει το δέρμα και να προσθέσει υγρασία. Αυτές οι φυσικές επιλογές παρέχουν αποτελεσματική ενυδάτωση για χέρια που δείχνουν και είναι μαλακά και ενυδατωμένα. Αν ακολουθηθούν ευλαβικά σύντομα η γήρανση τους, θα είναι παρελθόν.

Φυσική Μάσκα Λεύκανσης Και Αναπλήρωσης Κολλαγόνου (2 φορές την εβδομάδα)

 

Βήμα 1: Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε 2 κουταλάκια του γλυκού (10 ml) χυμό λεμονιού, 2 κουταλάκια του γλυκού (14 g) μέλι και 2 κουταλάκια του γλυκού (10 g) μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ενωθούν πλήρως. Το κιτρικό οξύ στο λεμόνι βοηθά στη μείωση των μαύρων κηλίδων και άλλων δυσχρωμιών στα χέρια. 

Βήμα 2: Όταν τα υλικά αναμειχθούν πλήρως, απλώστε προσεκτικά το μείγμα στα χέρια σας, τρίβοντάς το με κυκλικές κινήσεις. Μόλις τα χέρια σας καλυφθούν και τα δύο, αφήστε τη μάσκα να καθίσει για 5 έως 10 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά πριν εφαρμόσετε τη μάσκα.

Βήμα 3:  Όταν είστε έτοιμοι να ξεπλύνετε τη μάσκα, περάστε τα χέρια σας κάτω από ζεστό νερό για να την αφαιρέσετε. Στεγνώστε τα χέρια σας και απλώστε μια κρέμα χεριών. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία έως και δύο φορές την εβδομάδα για να απαλλαγείτε από δυσχρωμίες στα χέρια σας. Αν βγαίνετε στον ήλιο μετά τη χρήση της μάσκας χεριών, εφαρμόστε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF τουλάχιστον 30 στα χέρια σας για να τα προστατέψετε.

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr