Ένα άγνωστο Κόλπο για να έχεις πάντα Αστραφτερές Βρύσες, Απορροφητήρες, Χερούλια πόρτας ή Ψυγείου

Ένα άγνωστο Κόλπο για να έχεις πάντα Αστραφτερές Βρύσες, Απορροφητήρες, Χερούλια πόρτας ή Ψυγείου

Υπάρχει ένα μοναδικό κόλπο για να κάνεις τα μεταλλικά εξαρτήματα του σπιτιού σου, βρύσες, χερούλια και καμινάδες απορροφητήρα, να δείχνουν λεία και αστραφτερά σαν να τα έβγαλες μόλις από το κουτί τους!

Το κόλπο είναι απλό. Κάνεις ένα απλό πέρασμα με χαρτί κουζίνας που το έχεις εμποτίσει προηγουμένως με λευκό οινόπνευμα!  Αφού καθαρίσεις τα αντικείμενα σου ως συνήθως (με απορρυπαντικό και νερό της ρουτίνας σου) στο τέλος ως κίνηση κλειδί, τα περνάς με  το λευκό οινόπνευμα με την βοήθεια του χαρτιού κουζίνας.

Στις βρύσες μάλιστα αυτή η τακτική βγάζει, άλατα, μαυρίλες, σκουριές! Στον απορροφητήρα  εξαφανίζονται στίγματα και θαμπάδες και καθρεφτίζεσαι επάνω του. Δεν σου κάνει νερά. Το λευκό οινόπνευμα μπορείς να το βρεις εξαιρετικά φθηνό σε γνωστά πολυκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα ενώ σου μένει σταθερά στο ντουλάπι για μήνες. 

Απλώς ο απορροφητήρας θέλει μια ιδιαίτερη προσοχή. Δεν μπορείς να τον καθαρίσεις και να τηγανίσεις αμέσως μετά, καθώς θα πρέπει να περάσει ένα μισάωρο τουλάχιστον ΄ώστε να εξατμιστεί πλήρως για να προφυλαχθείς από ανάφλεξη λόγω θερμοκρασίας..

 Το λευκό οινόπνευμα είναι γνωστό για τις ιδιότητές του να απομακρύνει υπολείμματα σαπουνιού, και υπολείμματα ασβεστίου από τις επιφάνειες των μετάλλων.

Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό, καθώς οι μεταλλικές βρύσες και τα χερούλια στο σπίτι θα λάμπουν όλα σαν καινούργια, προσθέτοντας λάμψη και αίγλη στο χώρο σας. Αυτή η απλή και αποτελεσματική διαδικασία καθαρισμού συνήθως χρησιμοποιείται μια φορά την εβδομάδα αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και τακτικά για να διατηρήσετε την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα των μεταλλικών χρηστικών αντικειμένων  στο χώρο σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr