ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΒΑΜΜΕΝΗ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΒΑΜΜΕΝΗ

Όσο κουρασμένη και αν αισθάνεσαι, δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις το ντεμακιγιάζ πριν τον ύπνο.

Περνώντας από την παιδική στην εφηβική ηλικία -όταν και αρχίσαμε να αποκτάμε τα πρώτα μας καλλυντικά- το «ζακέτα να πάρεις» της μαμάς μας έγινε «μην κοιμάσαι βαμμένη». Και φυσικά είχε απόλυτο δίκιο!

Όσο και αν το make up φροντίζει για την ομορφιά μας, τόσο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του δέρματός μας.

Σκεφτείτε μόνο πώς η επιδερμίδα μας απορροφά αμέσως την ενυδατική μας κρέμα. Το ίδιο συμβαίνει και με το foundation μας και τα άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα να δούμε δυσχρωμίες και κηλίδες, που δύσκολα υποχωρούν.

Οι… μικροζημιές στο πρόσωπό μας μπορούν να σημειωθούν και όταν φοράμε όλη την ημέρα make up, ωστόσο το να κοιμηθούμε με αυτό είναι καταστροφικό για αυτό και απαγορεύεται.

Τα υπολείμματα από τα προϊόντα, ο ιδρώτας και τα νεκρά κύτταρα φράζουν τους πόρους και τα πρώτα σπυράκια αλλά και τα αντιαισθητικά μαύρα στίγματα δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν. Μάλιστα, θα δούμε ότι σταδιακά το δέρμα μας γίνεται ξηρό και θαμπό καθώς όχι μόνο επιβαρύνεται από τα προϊόντα, αλλά αντίθετα, δεν ενυδατώνεται σωστά.

Παράλληλα, όταν κοιμόμαστε βαμμένες, εγκυμονεί ο κίνδυνος μολύνσεων. Η τριβή με το μαξιλάρι δημιουργεί βλαβερές εστίες, ενώ μην απορήσετε αν ξυπνήσετε με πρησμένα μάτια, ιδίως σε περιπτώσεις που φοράτε μάσκαρα.

Να καθαρίζετε πάντα το πρόσωπό σας ευλαβικά, καθώς μόνο έτσι θα διατηρήσετε τη νεανικότητα και τη φρεσκάδα του.

www.vwoman.gr

unsplash.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr