Οι διατάσεις που δεν πρέπει να παραλείπεις πριν και μετά την προπόνηση

Οι διατάσεις που δεν πρέπει να παραλείπεις πριν και μετά την προπόνηση

Οι διατάσεις που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν και μετά την άσκησή σου. Συμβάλλουν στην φυσική ευεξία και προλαμβάνουν τους τραυματισμούς.

Οι διατάσεις σε αθλητικές ενασχολήσεις, όπως το γυμναστήριο ή στα σπορ, παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη τραυματισμών και τη βελτίωση της σωματικής απόδοσης.

ΝΑΤΑΛΙΑ ΦΕΛΕΣΚΟΥΡΑ

1. Πρόληψη τραυματισμών: Οι κατάλληλες διατάσεις βοηθούν στην πρόληψη τραυματισμών, καθώς προστατεύουν τους μύες, τις συνδέσεις και τις αρθρώσεις από την υπερβολική πίεση και καταπόνηση.

2. Ευλυγισία και ελαστικότητα: Οι διατάσεις βοηθούν στη διατήρηση της ευλυγισίας και ελαστικότητας των μυών. Αυτό είναι σημαντικό για να αποφευχθούν οι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια κινήσεων μεγάλης έκτασης.

3. Καλύτερη απόδοση: Οι κατάλληλες διατάσεις βελτιώνουν τη σταθερότητα και τον έλεγχο του σώματος, επιτρέποντας στον αθλητή να εκτελεί κινήσεις με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

4. Εύρος κίνησης: Οι κατάλληλες διατάσεις βοηθούν στη διατήρηση ενός μεγαλύτερου εύρους κίνησης στις αρθρώσεις, βελτιώνοντας την ευελιξία και την κινητικότητα.

5. Τεχνικές λεπτομέρειες: Οι διατάσεις συχνά προσφέρουν τεχνικές λεπτομέρειες που βελτιώνουν την απόδοση, όπως τη σωστή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια ασκήσεων.

Διατάσεις που δεν πρέπει να παραλείπεις:

1. Διάταση αυχένα:

Καθίστε ή σταθείτε ισχυρά, με τη σπονδυλική στήλη σε φυσιολογική στάση.
Αρχίστε να κλίνετε απαλά το κεφάλι προς τα πλάγια, προσπαθώντας να φέρετε το αυτί σας προς τον ώμο.
Χρησιμοποιήστε την παλάμη του χεριού σας για να αυξήσετε απαλά την πίεση στον αυχένα. Το χέρι σας πρέπει να ασκεί αυξημένη πίεση προς την κατεύθυνση της κλίσης.
Κρατήστε τη θέση για 15-30 δευτερόλεπτα, ανάλογα με το επίπεδο έντασης.

2. Διάταση ώμων:

Καθίστε ή σταθείτε με ευθύγραμμη στάση.
Τεντώστε το ένα χέρι παράλληλα με το έδαφος.
Με το άλλο χέρι, πιέστε απαλά την περιοχή του αγκώνα του τεντωμένου χεριού. Το χέρι που πιέζει πρέπει να τοποθετείται στον αγκώνα και να ασκεί απαλή πίεση προς την κατεύθυνση του κέντρου του σώματος.

3. Διάταση πλάτης:

Σταθείτε με τις παλάμες και τα γόνατα στο έδαφος και λυγίστε τη σπονδυλική στήλη προς τα πάνω και στη συνέχεια καμπύλωσε την προς τα κάτω.

4. Διάταση ποδιών:

Κάντε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός με ένα από τα πόδια σας. Το άλλο πόδι παραμένει πίσω, τεντωμένο.
Γυρίστε τον κορμό σας προς το γόνατο του υποστηρικτικού ποδιού. Κρατείστε τον κορμό σας όσο πιο ίσιο γίνεται.

Κρατήστε το πίσω πόδι σε τεντωμένη θέση, επικεντρώνοντας την πίεση στον μηρό του πίσω ποδιού.

Συνολικά, η χρήση κατάλληλων διατάσεων συμβάλλει στη φυσική ευεξία, προστατεύοντας το σώμα από τραυματισμούς και βελτιώνοντας την αθλητική επίδοση. Πάντα να συνεννοείστε με έναν ειδικό πριν ξεκινήσετε ή αλλάξετε το πρόγραμμα των διατάσεών σας.

www.sport24.gr

unsplash.com

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Το κουμπί στο πλυντήριο που γνωρίζουν ελάχιστοι, για να μυρίζουν φρεσκάδα τα ρούχα μας

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr