Η φυσική λύση για εκπληκτική γήρανση: Αυτό το μοναδικό φρούτο!

Η φυσική λύση για εκπληκτική γήρανση: Αυτό το μοναδικό φρούτο!

 

Αποδεικνύεται ότι η ενσωμάτωση αυτού του φανταστικού φρούτου (ναι, το αβοκάντο είναι τεχνικά φρούτο) στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να υποστηρίξει την υγεία σας σήμερα, αύριο και μακροπρόθεσμα.

Η Phyllis Famularo, DCN, RD, CSG , διαιτολόγος με ειδικότητα στη γεροντολογία, εξηγεί γιατί η κατανάλωση αβοκάντο είναι καταπληκτική για μακροζωία .

 

Τα οφέλη του αβοκάντο για τη μακροζωία

1. Κάνει καλό στην καρδιά σας
Τα αβοκάντο είναι υπέροχα για το τσιμπούρι σας: Αυτό συμβαίνει επειδή είναι γεμάτα με μονοακόρεστα λιπαρά που προστατεύουν την καρδιά.

«Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που καταναλώνουν αβοκάντο (καθώς και μια δίαιτα πλούσια σε άλλα φρούτα και λαχανικά) έχουν πιο υγιή προφίλ λιπιδίων, συμπεριλαμβανομένης της υψηλότερης HDL, που είναι η καλή χοληστερόλη», λέει ο Famularo.

Πράγματι, μια μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι η εναλλαγή λαδιού αβοκάντο με βούτυρο βελτίωσε τη συνολική χοληστερόλη, την LDL χοληστερόλη (“κακή χοληστερόλη”), τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και την ινσουλίνη, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Ιουνίου 2019 στο Molecules ‌​.

Και μια υγιής καρδιά βοηθά τις πιθανότητες να απολαύσετε μεγαλύτερη ζωή.

2. Υποστηρίζει τη λειτουργία του εγκεφάλου
Για πιο κοφτερό μυαλό, προσθέστε ένα αβοκάντο στο πιάτο σας.

Οι προστατευτικές ιδιότητες του φρούτου για την καρδιά παίζουν ρόλο και στην υγεία του εγκεφάλου. Να γιατί:

«Πολλές άνοιες είναι αγγειακής φύσης», που σημαίνει ότι σχετίζονται με ένα πρόβλημα με τα αιμοφόρα αγγεία σας, λέει ο Famularo.

Σκεφτείτε το ως εξής: Όταν τα αιμοφόρα αγγεία σας λειτουργούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, μπορούν να παρέχουν στον εγκέφαλό σας το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδώσει στον καλύτερο βαθμό.

Έτσι, τροφές όπως το αβοκάντο – που προάγουν την υγεία της καρδιάς και την υγιή ροή του αίματος – μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη λειτουργία του εγκεφάλου. Επιπλέον, τα αβοκάντο είναι άφθονα σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένου ενός καροτενοειδούς (ή χρωστικής ουσίας) που ονομάζεται λουτεΐνη, λέει ο Famularo.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του Αυγούστου 2017 στο Nutrients ‌​ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αβοκάντο αύξησε τα επίπεδα λουτεΐνης στον εγκέφαλο και βελτίωσε τη γνωστική λειτουργία (συμπεριλαμβανομένης της λειτουργικής μνήμης και των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων) σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

3. Προωθεί τα υγιή μάτια
«Επειδή το αβοκάντο περιέχει αντιοξειδωτικά όπως καροτενοειδή ( λουτεΐνη), μπορεί να είναι ευεργετικά για την υγεία των ματιών», λέει ο Famularo.

Παράδειγμα: Η ίδια μελέτη του Αυγούστου 2017 στο Nutrients παρατήρησε μια αύξηση 25 τοις εκατό στα επίπεδα λουτεΐνης στα μάτια των ηλικιωμένων ενηλίκων που έτρωγαν ένα αβοκάντο καθημερινά για έξι μήνες.

Τα αβοκάντο είναι επίσης άφθονα σε αντιοξειδωτικά όπως οι βιταμίνες C και E, οι οποίες διαθέτουν προστατευτικές ιδιότητες , λέει ο Famularo.

Η προστασία της υγείας των ματιών είναι θεμελιώδης σε κάθε στάδιο της ζωής, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς μεγαλώνετε, επειδή η όρασή  αλλάζει . Η προχωρημένη ηλικία συνδέεται επίσης με υψηλότερο κίνδυνο για ορισμένες οφθαλμικές παθήσεις, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας (AAO).

4. Συνδέεται με τη βοήθεια στη διαχείριση του διαβήτη

Όταν δεν ελέγχεται ή δεν αντιμετωπίζεται, ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει κάποια σοβαρά, δυνητικά απειλητικά για τη ζωή ιατρικά ζητήματα, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε ό,τι μπορείτε για να ελέγξετε την ασθένεια για μεγαλύτερη, πιο υγιεινή ζωή.

Και η κατανάλωση αβοκάντο ως μέρος μιας συνολικής υγιεινής διατροφής μπορεί να είναι μία από τις πολλές στρατηγικές που ακολουθείτε για να κάνετε ακριβώς αυτό.

Πρώτον, αυτά τα φρούτα έχουν λίγους υδατάνθρακες και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, λέει ο Famularo. Αυτό είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που πρέπει να προσέχουν την πρόσληψη ζάχαρης και υδατανθράκων, εξηγεί.

Η περιεκτικότητα σε υγιεινά λιπαρά στο αβοκάντο παρέχει επίσης χορταστικές θερμίδες που μπορεί να βοηθήσουν στον περιορισμό της κατανάλωσης υδατανθράκων, λέει ο Famularo. Και για να το ολοκληρώσουμε, οι διαιτητικές ίνες σε αυτά τα φανταστικά φρούτα είναι επίσης ευεργετικές για τον έλεγχο του διαβήτη, προσθέτει.

Επιπλέον, τα αβοκάντο είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, τα οποία βοηθούν στην αναστολή της φλεγμονής που συμβάλλει σε χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης.

Πόσο αβοκάντο πρέπει να τρώτε την ημέρα;
Η Famularo συνιστά να απολαμβάνετε 1/3 έως 1/2 ολόκληρου αβοκάντο κάθε μέρα. Ακόμα καλύτερα αν το αντικαταστήσετε αντί για βούτυρο και άλλα κορεσμένα λίπη, λέει.

Το 1/3 ενός αβοκάντο θα σας δώσει 106 θερμίδες, 9,7 γραμμάρια λίπους και 4,4 γραμμάρια φυτικών ινών ενώ ένα 1/2 αβοκάντο έχει 161 θερμίδες, 14,7 γραμμάρια λίπους και 6,7 γραμμάρια ινών, ανά USDA .

unsplash.com

Ο εντελώς ανέξοδος τρόπος για να κάνεις φυσικό μπότοξ στο σπίτι

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr