Ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τα τέλεια μακαρόνια – Ξεχάστε πως τα βράζατε μέχρι σήμερα

Ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τα τέλεια μακαρόνια – Ξεχάστε πως τα βράζατε μέχρι σήμερα

Θέλετε να κάνετε μακαρόνια; Βάζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε αλάτι και μετά βάζετε τα ζυμαρικά σας. Μαγειρεύετε για όσο χρόνο λέει η συσκευασία και απολαμβάνετε.

Αλλά τι θα γινόταν αν σας έλεγαν ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος; Το Cook’s Illustrated αναφέρει μια μέθοδο που είναι αντίθετη με όλα όσα ξέρετε για τον σωστό τρόπο μαγειρέματος ζυμαρικών. Υπάρχει μια μέθοδος που είναι πιο εύκολη και γρήγορη: Ξεκινήστε να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σας βάζοντάς τα σε κρύο νερό.

Γιατί λειτουργεί;
Βάζοντας τα ζυμαρικά σε κρύο νερό μειώνετε τη διαδικασία μαγειρέματος. Αντί να περιμένετε πρώτα να βράσει το νερό και μετά να ψηθούν τα ζυμαρικά, αυτά τα δύο πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα. Επιπλέον, το μαγείρεμα σε μικρότερη ποσότητα νερού μειώνει συνολικά το χρόνο μαγειρέματος.

Για παράδειγμα, ένα κιλό ζυμαρικών μπορεί να μαγειρευτεί σε 22 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος, σε αντίθεση με τα 28 λεπτά που χρειάζονται για να μαγειρευτεί η ίδια ποσότητα ζυμαρικών με την παραδοσιακή μέθοδο. Και αναμφισβήτητα το καλύτερο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι σας αφήνει με αρκετό αμυλούχο νερό για ζυμαρικά, το οποίο είναι ένα χρήσιμο για τη δημιουργία μιας μεταξένιας σάλτσας για τα ζυμαρικά.

Πώς να μαγειρέψετε ζυμαρικά σε κρύο νερό

1. Επιλέξτε τη σωστή κατσαρόλα
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σας σε κάπως μικρότερο σκεύος από την κλασική μεγάλη κατσαρόλα σας. Ανάλογα με την ποσότητα των ζυμαρικών, μια μέτρια κατσαρόλα συνήθως κάνει για αυτό το κόλπο.

2. Χρησιμοποιήστε λιγότερο νερό
Προσθέστε τα ζυμαρικά σας στην κατσαρόλα και καλύψτε τα με κρύο νερό κατά περίπου ένα εκατοστό. Πρέπει τα ζυμαρικά να είναι τελείως βυθισμένα και να έχουν λίγο παραπάνω νερό για να καλύψουν αυτό που θα εξατμιστεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος.

3. Αφήστε να πάρει μια βράση.
Προσθέστε λίγο αλάτι kosher στην κατσαρόλα (1 κουταλιά της σούπας για 1 κιλό ζυμαρικά είναι ένα καλό σημείο αναφοράς). Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε περιστασιακά καθώς βράζει, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

4. Σιγοβράζετε
Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά για να σιγοβράσει και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν, μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente. Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο των ζυμαρικών που μαγειρεύετε, αλλά 4 με 5 επιπλέον λεπτά είναι συνήθως αρκετά.

5. Τελειώσατε!
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμο, στραγγίστε τα όπως θα κάνατε συνήθως, αλλά μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε αυτό το πολύτιμο αμυλούχο νερό για τη σάλτσα σας

www.oloygeia.gr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr