ΓΕΙΩΣΗ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ: ΦΙΛΤΡΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ

ΓΕΙΩΣΗ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ: ΦΙΛΤΡΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ

Η Γη είναι μια γιγάντια μπαταρία που περιέχει ένα φυσικό ηλεκτρικό φορτίο στο έδαφος. Οι περισσότεροι από τους ηλεκτρικούς εξοπλισμούς συνδέονται με τη γη για ασφάλεια και σταθερότητα. αυτό ονομάζεται γείωση ή γείωση. Αυτός ο κανόνας ισχύει και για τους ανθρώπους καθώς το σώμα μας είναι ηλεκτρικά αγώγιμο. Αυτή η αγώγιμη επαφή μεταξύ της γης και του ανθρώπινου σώματος μπορεί να τονώσει τη φυσιολογία μας.

Στον γρήγορο κόσμο μας, που βασίζεται στην τεχνολογία, είναι εύκολο να χάσουμε την επαφή με τους φυσικούς ρυθμούς της Γης. Περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας σε εσωτερικούς χώρους, περιτριγυρισμένοι από τεχνητό φωτισμό και ηλεκτρονικές συσκευές και μονωμένοι από τις επιδράσεις γείωσης της φύσης. Ωστόσο, η επανασύνδεση με την ενέργεια της Γης μπορεί να έχει βαθιά θεραπευτικά οφέλη. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα εξερευνήσουμε την έννοια της γείωσης, γνωστή και ως γείωση, και θα αποκαλύψουμε τις διάφορες τεχνικές και τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με αυτήν τη φυσική θεραπευτική πρακτική.

Τι είναι η γείωση;

Η γείωση, στο πλαίσιο της φυσικής θεραπείας, αναφέρεται στην πράξη της επανασύνδεσης με την ηλεκτρική ενέργεια της Γης. Περιλαμβάνει άμεση σωματική επαφή με το έδαφος, όπως το περπάτημα ξυπόλητος στο γρασίδι, την άμμο ή το χώμα, το να ξαπλώνεις στο έδαφος ή να βυθίζεσαι στο νερό. Όταν κάνουμε άμεση επαφή με την επιφάνεια της Γης, το σώμα μας απορροφά αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνια, τα οποία είναι άφθονα στο έδαφος. Αυτή η μεταφορά ηλεκτρονίων έχει βρεθεί ότι έχει εναρμονιστική επίδραση στα βιοηλεκτρικά μας συστήματα, βοηθώντας στην αποκατάσταση της ισορροπίας και στην ανακούφιση διαφόρων προβλημάτων υγείας.

Τύποι γείωσης

Περπάτημα ξυπόλητος: Το περπάτημα ξυπόλητος είναι ένας από τους απλούστερους και πιο προσιτούς τρόπους εξάσκησης της γείωσης. Περπατώντας σε φυσικές επιφάνειες όπως γρασίδι, άμμος ή χώμα, επιτρέπουμε στα πόδια μας να συνδεθούν απευθείας με τη Γη. Αυτό επιτρέπει στη ροή των ηλεκτρονίων να μεταφερθεί από το έδαφος στο σώμα μας. Επιπλέον, το περπάτημα ξυπόλητος σε εξωτερικούς χώρους παρέχει την ευκαιρία να συνδεθείτε με τη φύση, προάγοντας μια αίσθηση ηρεμίας και ευεξίας.

Ξαπλωμένος στο έδαφος:

Μια άλλη αποτελεσματική τεχνική γείωσης είναι η ξαπλωμένη στο έδαφος. Βρείτε ένα άνετο σημείο στη φύση, όπως ένα χωράφι με γρασίδι ή μια αμμώδη παραλία, και ξαπλώστε με το σώμα σας σε άμεση επαφή με την επιφάνεια της Γης. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει μια παρατεταμένη και στενή σύνδεση με τη Γη, επιτρέποντας τη μεταφορά ηλεκτρονίων σε όλο το σώμα. Είναι ένας τέλειος τρόπος για να χαλαρώσετε,  και να επαναφορτίσετε την ενέργειά σας.

Βύθιση στο νερό: Το νερό είναι ένας ισχυρός αγωγός του ηλεκτρισμού και μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία γείωσης. Η βύθιση σε φυσικά υδάτινα σώματα, όπως ωκεανοί, λίμνες ή ποτάμια, μπορεί να ενισχύσει τις επιπτώσεις της γείωσης. Το νερό λειτουργεί ως αγωγός για τα ηλεκτρόνια της Γης, επιτρέποντάς τους να ρέουν μέσα από το σώμα σας. Αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι ιδιαίτερα αναζωογονητική και αναζωογονητική, ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός.

Η επιστήμη πίσω από τη γείωση

Η γείωση μπορεί να φαίνεται σαν μια μυστικιστική έννοια, αλλά έχει τις ρίζες της στην επιστήμη. Η επιφάνεια της Γης φέρει αρνητικό φορτίο και είναι άφθονη σε ελεύθερα ηλεκτρόνια. Όταν κάνουμε άμεση επαφή με το έδαφος, αυτά τα ηλεκτρόνια ρέουν στο σώμα μας, εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και μειώνοντας τη φλεγμονή. Έρευνες έχουν δείξει ότι η γείωση μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στις φυσιολογικές μας διεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος, των μειωμένων επιπέδων στρες και της ενισχυμένης ανοσοποιητικής λειτουργίας.

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα ηλεκτρικό σύστημα και οι διαταραχές σε αυτό το σύστημα μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορα προβλήματα υγείας. Η χρόνια φλεγμονή, για παράδειγμα, συνδέεται με πολλές παθήσεις όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η αρθρίτιδα και ο χρόνιος πόνος. Με τη γείωση, επιτρέπουμε στο υπερβολικό θετικό φορτίο να διαλυθεί, αποκαθιστώντας την ισορροπία και προάγοντας τη συνολική ευημερία.

Η σημασία της γείωσης για την ευημερία

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει απομακρύνει από την ηλεκτρική ενέργεια της Γης και η έρευνα δείχνει ότι αυτή η αποσύνδεση μπορεί να συμβάλει σε διάφορα ζητήματα υγείας.

Η γείωση βοηθά στην αποκατάσταση της φυσικής ηλεκτρικής ισορροπίας μέσα στο σώμα μας, προάγοντας τη συνολική ευεξία. Με την απορρόφηση των ελεύθερων ηλεκτρονίων της Γης, μπορούμε να εξουδετερώσουμε τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και να μειώσουμε τη χρόνια φλεγμονή, μετριάζοντας έτσι δυνητικά πολλά προβλήματα υγείας.

Έρευνες δείχνουν ότι το Grounding προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων για την υγεία, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Εδώ είναι μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα που συνδέονται με αυτή τη φυσική θεραπευτική τεχνική:

Μειωμένη φλεγμονή: Η φλεγμονή είναι η βασική αιτία διαφόρων χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας, των καρδιαγγειακών παθήσεων και των αυτοάνοσων καταστάσεων. Η γείωση έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδη δράση στον οργανισμό εξουδετερώνοντας τις υπερβολικές ελεύθερες ρίζες και μειώνοντας το οξειδωτικό στρες. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να ανακουφίσει τη φλεγμονή και τα συναφή συμπτώματα.
Βελτιωμένος ύπνος: Η γείωση έχει βαθιά επίδραση στην ποιότητα του ύπνου. Αποκαθιστώντας την ηλεκτρική ισορροπία του σώματος και μειώνοντας τα επίπεδα του στρες, βοηθά στην επανρυθμίζουν τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης, οδηγώντας σε καλύτερο ύπνο. Η έρευνα δείχνει ότι η γείωση μπορεί να βελτιώσει τη διάρκεια του ύπνου, να μειώσει τις νυχτερινές ξυπνήσεις και να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα του ύπνου.
Βελτιωμένη διάθεση και ψυχική ευεξία: Η άμεση επαφή με την ενέργεια της Γης έχει θετική επίδραση στα συναισθήματά μας, μειώνοντας το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη. Προωθεί μια αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας.

Αυξημένα επίπεδα ενέργειας: Εάν νιώθετε συχνά κούραση ή έλλειψη ενέργειας, η γείωση μπορεί να σας βοηθήσει να αναζωογονήσετε το σώμα σας. Με την απορρόφηση της ενέργειας της Γης, η γείωση προάγει την αίσθηση αναζωογόνησης, αυξάνει τη ζωτικότητα και βελτιώνει τα συνολικά επίπεδα ενέργειας. Πολλά άτομα αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο ενεργητικοί και ψυχικά συγκεντρωμένοι μετά την ενσωμάτωση της γείωσης στη ρουτίνα τους.
Επιταχυνόμενη επούλωση: Οι αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις της γείωσης μπορούν να διευκολύνουν τη διαδικασία επούλωσης, βοηθώντας στην ταχύτερη ανάκαμψη από τραυματισμούς και χειρουργικές επεμβάσεις.

 


Βελτιωμένη καρδιαγγειακή υγεία: Η γείωση έχει συσχετιστεί με βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος και μειωμένο ιξώδες αίματος, μειώνοντας δυνητικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Μείωση του στρες και συναισθηματική ισορροπία: Ο γρήγορος ρυθμός της σύγχρονης ζωής μας αφήνει συχνά να νιώθουμε άγχος και συγκλονισμένοι. Η γείωση προσφέρει έναν φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης του στρες προάγοντας τη χαλάρωση και τη συναισθηματική ισορροπία. Συνδέοντας με την ενέργεια της Γης, η γείωση βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων κορτιζόλης, της ορμόνης που σχετίζεται με το στρες και προάγει την αίσθηση ηρεμίας και ευεξίας.

Ενισχυμένη ανοσοποιητική λειτουργία: Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι απαραίτητο για τη συνολική υγεία και την πρόληψη ασθενειών. Έχει βρεθεί ότι η γείωση έχει θετικά αποτελέσματα στη λειτουργία του ανοσοποιητικού με τη μείωση της φλεγμονής, την προώθηση καλύτερου ύπνου και τη μείωση του στρες. Υποστηρίζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, η γείωση μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από ασθένειες και να προωθήσει την ταχύτερη επούλωση.
Συμπέρασμα
Η γείωση  είναι μια φυσική θεραπευτική τεχνική που προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Με την επανασύνδεση με την ηλεκτρική ενέργεια της Γης, μπορούμε να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στα βιοηλεκτρικά μας συστήματα, να μειώσουμε τη φλεγμονή, να βελτιώσουμε τον ύπνο, να ενισχύσουμε τη διάθεση και να βελτιώσουμε τη συνολική ευεξία. Με απλές πρακτικές όπως το να περπατάμε ξυπόλητοι, να ξαπλώνουμε στο έδαφος ή να βυθίζουμε στο νερό, μπορούμε εύκολα να ενσωματώσουμε τη γείωση στην καθημερινή μας ζωή. Έτσι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να βγείτε έξω, νιώστε τη Γη κάτω από τα πόδια σας και ζήστε τη βαθιά θεραπευτική δύναμη της γείωσης.

Μελέτες

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.2147/JIR.S69656
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4378297/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3576907/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5542808/

unsplash.com

5 βασικές κινήσεις που βελτιώνουν το δέρμα του σώματος (τις κάνουν οι διάσημες γυναίκες, τις στηρίζει και η έρευνα)

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr