Ξυνό: Το πάμφθηνο υλικό μαγειρικής που εξαφανίζει άλατα και βρωμιά σε χρόνο ρεκόρ

Ξυνό: Το πάμφθηνο υλικό μαγειρικής που εξαφανίζει άλατα και βρωμιά σε χρόνο ρεκόρ

Φτιάξτε σπιτικό καθαριστικό για άλατα, λίπη, παντζούρια, πλακάκια και λεκάνες με το υλικό που κοστίζει μόλις 0,40 λεπτά εύκολα και γρήγορα και κάντε το σπίτι σας να λάμπει από καθαριότητα
Είναι το υλικό στη μαγειρική που βάζουμε για να φτιάξουμε τουρσι κλπ και θα το βρείτε δίπλα στη σόδα. Το ξινό ή αλλιώς κιτρικό οξυ.

Γιατί το ξυνό χρησιμοποιείται τόσο πολύ στη βιομηχανία τροφίμων;
Είναι ακόμα και στα λεγόμενα “βιολογικά” προϊόντα στο παγωμένο τσάι, στις μαρμελάδες & τα συντηρητικά φρούτων, και στη μαγιονέζα. Όλα αυτά περιέχουν συχνά προστιθέμενο ξυνό.

Το ξυνό ή κιτρικό οξύ απαντάται φυσικά σε πολλά φρούτα και λαχανικά και είναι αρκετά ξινό, και έχει παρόμοια γεύση με το χυμό λεμονιού.

Γνωρίζατε ότι … το 50% του προϊόντος του ξυνού στον κόσμο χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση στα ροφήματα όπως είναι τα αναψυκτικά, το τσάι και άλλα, προκειμένου να εξισορροπήσει την γεύση της γλυκύτητας;

Το ξυνό είναι μια λευκή κρυσταλλική σκόνη που χρησιμοποιείται επίσης σε προϊόντα καθαρισμού αποσμητικά χώρου, κεριά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας και στη φαρμακοβιομηχανία.

Χρησιμοποιείται για να εξισορροπήσει το pH του φαγητού και να διατηρήσει για μεγαλύτερη διάρκεια τα τρόφιμα, καθιστώντας τελικά πιο δύσκολη την επιβίωση και την αναπαραγωγή των βακτηρίων αλλά και της μούχλας.

Είναι το υλικό στη μαγειρική που βάζουμε για να φτιάξουμε τουρσι κλπ και θα το βρείτε δίπλα στη σόδα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείτε:

Πολλά οικιακά καθαριστικά περιέχουν τοξικά και επιβλαβή χημικά. Και περισσότερα από αυτά επηρεάζονται οι γυναίκες καθώς ασχολούνται περισσότερο με τις δουλειές του σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες, οι έγκυες γυναίκες, οι γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυος αλλά και τα παιδιά είναι συχνά τα άτομα που είναι πιο ευάλωτα σε αυτές τις τοξίνες.

Οι κίνδυνοι για την υγεία από τα τοξικά καθαριστικά περιλαμβάνουν:
Αναπαραγωγικά προβλήματα
Αύξηση του καρκίνου λόγω καρκινογόνων παραγόντων
Βλάβη στα ευαίσθητα όργανα και το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών
Ερεθισμό του δέρματος και των ματιών
Επιδείνωση άσθματος και αναπνευστικών καταστάσεων
Το χειρότερο είναι ότι οι επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι ακόμη και σε πολύ χαμηλά επίπεδα αυτά τα χημικά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το αναπαραγωγικό μας σύστημα.

Πολλά οικιακά καθαριστικά περιέχουν τοξικά και επιβλαβή χημικά.

Εφόσον δεν υπάρχει νομική απαίτηση δεν υπάρχει λεπτομερής επισήμανση στα προϊόντα καθαρισμού, και παραλείπεται και σε μια σειρά από χημικά προϊόντα ,πράγμα το οποίο μπορεί να είναι καταστροφικό για την υγεία!

Η δύναμη καθαρισμού του ξυνού
Ξυνό : Πως να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει

Το ξυνό απαλύνει τους σκληρούς λεκέδες του νερού δημιουργώντας αφρό, καθιστώντας το ιδιαίτερα χρήσιμο σε σαπούνια, απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων και σαν καθαριστικό.

Δεδομένου ότι είναι ένα φυσικό συντηρητικό εμποδίζει τη σκληρότητα του νερού, και η χημική του σύνθεση βοηθά στο να απομακρυνθούν οι ακαθαρσίες και η βρωμιά από τις επιφάνειες και τα ρούχα. Το ξυνό αποτρέπει επίσης το σχηματισμό κηλίδων νερού και σκληρών λεκέδων νερού.Το ξυνό είναι επίσης αντιβακτηριδιακό και αντισηπτικό, και λειτουργεί εξαιρετικά στις περισσότερες επιφάνειες ακόμη και στις περιοχές που είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσουν.

Ξυνό : Πως να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει
Επτά τρόποι χρήσης του ξυνού στην καθαριότητα:

1. Αφαιρεί λεκέδες και κολλώδεις ουσίες στα ανοξείδωτα

2. Απομακρύνει τα βακτηρίδια, και τους λεκέδες από τα δάπεδα, τους πάγκους και τα τραπέζια. Μπορείτε να απολυμάνετε και να καθαρίζετε το πάγκο της κουζίνας σας με διάλυμα από 9:1 νερό και ξυνό

3. Αφαιρεί την βρωμιά και απολυμαίνει το εσωτερικό του πλυντηρίου. Σε ένα κενό πλυντήριο ρούχων, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ξυνό,, και βάλτε το πλυντήριο σας να λειτουργήσει στην μεγαλύτερη θερμοκρασία.

4. Αφαιρεί τις βρωμιές από τις βρύσες και τις ντουζιέρες. Κάντε ένα διάλυμα με 1 λίτρο ζεστού νερού και δύο κουταλιές της σούπας ξυνό. Βεβαιωθείτε ότι το ξυνό έχει διαλυθεί. Ψεκάστε τις περιοχές ,περιμένετε για πέντε λεπτά και έπειτα σκουπίστε.

5. Καθαρίστε τα βρώμικα παράθυρα, χρησιμοποιώντας δύο λίτρα ζεστού νερού αναμειγμένα με δύο κουταλιές της σούπας ξυνού. Ψεκάστε και σκουπίστε.

6. Κάντε την λεκάνη σας να γυαλίζει. Πάρτε ¾ φλιτζάνι ξυνό και πασπαλίστε το στην λεκάνη. Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Μην ξεπλύνετε. Τρίψτε την τουαλέτα σας το επόμενο πρωί και έπειτα ξεπλύνετε. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας από το αποτέλεσμα!

7. Ξεφορτωθείτε τους λεκέδες κρασιού, με ένα μέρος ξυνού και 2 μέρη μαγειρικής σόδας. Ψεκάστε πάνω από το λεκέ. Ρίξτε πάνω και λίγο νερό, αφήστε το να καθίσει για πέντε λεπτά, και στη συνέχεια τρίψτε το λεκέ. Θα δείτε οτι μετά από λίγο ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί.

Ξυνό : Πως να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει

Εύκολο καθαριστικό για το σπίτι σας με ξυνό!

2 κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι ή απορρυπαντικό πιάτων
2 κουταλιές μαγειρικής σόδα
1 κουταλάκι ξυνό
νερό για να γεμίσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού

Πάρτε ένα μπουκάλι ψεκασμού
Ρίξτε μέσα τη σόδα και γεμίστε το μέχρι τη μέση με νερό βρύσης. Κλείστε το, κουνήστε το και αφήστε το να διαλυθεί. Προσθέστε το σαπούνι και ανακατέψτε και πάλι απαλά.
Σε ένα ξεχωριστό δοχείο αναμείξτε ξυνό με ζεστό νερό βρύσης μέχρι να διαλυθεί
Ρίξτε το στο μπουκάλι ψεκασμού, και αφού αναμειχθεί καλά και με τα άλλα υλικά στη συνέχεια γεμίστε το μπουκάλι με κρύο νερό βρύσης.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr