Αφρικανική σκόνη: Πώς να καθαρίσεις και να προστατέψεις το πρόσωπό σου

Αφρικανική σκόνη: Πώς να καθαρίσεις και να προστατέψεις το πρόσωπό σου

Η αφρικανική σκόνη, η υγρασία αλλά και οι αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για την επιδερμίδα σου.

H αφρικανική σκόνη είναι ένα φαινόμενο που μας ταλανίζει κάθε χρόνο περίπου τέτοια εποχή, καθώς οι νοτιάδες που επικρατούν ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κάνοντας ιδιαίτερα αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Είναι γεγονός επομένως ότι η σκόνη που προσγειώνεται στη χώρα μας είναι ακόμα πιο τοξική από αυτή της Αφρικής, μιας και τα σωματίδιά της συγκεντρώνουν κάθε είδους ρύπους, συμπεριλαμβανομένων εκπομπών, αιθάλης και σωματιδίων καυσαερίων. Προφανώς και δεν κάνει καλό στο αναπνευστικό μας σύστημα, όμως δεν ωφελεί ούτε και την επιδερμίδα μας, στην οποία στοιβάζονται όλοι οι ρύποι φράζοντας τους πόρους και προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Πώς να προστατευτείς από την αφρικανική σκόνη

Τι προκαλεί η αφρικανική σκόνη στην επιδερμίδα μας
Μερικές από τις πιο συνήθεις επιπτώσεις στην επιδερμίδα, συνοπτικά, συνιστούν η ερυθρότητα ή το αίσθημα καύσου, η φαγούρα, τα σπυράκια και άλλα εξανθήματα που μπορεί να είναι αποτέλεσμα αλλεργικών αντιδράσεων. Παράλληλα, η έντονη υγρασία αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής που συνυπάρχουν δεν βοηθούν στο να καλυτερέψει η κατάσταση. Αυτό το τρίπτυχο – τούρμπο λοιπόν μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την επιδερμίδα. Τι πρέπει να κάνεις τόσο για να προστατευτείς προληπτικά όσο και για να καθαρίσεις σωστά το δέρμα σου, ώστε να απαλλαγείς από οποιοδήποτε “σημάδι” σε ταλαιπωρεί, δεδομένου ότι η σκόνη επανέρχεται κατά καιρούς στη χώρα μας; Δες παρακάτω τα tips μας.

Πώς θα προστατευτείς από τη σκόνη, την υγρασία και τη ζέστη
Γενικότερα, θα προτείναμε να ακολουθήσεις ό,τι κάνεις και το καλοκαίρι σε συνθήκες καύσωνα.

Απόφυγε τους εξωτερικούς χώρους όσο είναι δυνατόν.
Φρόντιζε να απλώνεις αντηλιακό μιας και ο ήλιος μια χαρά διαπερνά τα… κοκκινισμένα από την σκόνη σύννεφα, κάνοντας εξίσου κακό στο δέρμα μας.
Έχε μαζί σου ένα face mist για να ανανεώνεις το πρόσωπό σου μέσα στη μέρα.

Τα ειδικά μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ή χαρτομάντιλα θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις τοπικά το πρόσωπό σου από τη σκόνη, ακόμα κι αν είσαι στο γραφείο / αμάξι / βόλτα.

Πώς θα κάνεις αποτελεσματικό καθαρισμό στο σπίτι σου
Στο τέλος κάθε ημέρας, οφείλεις να ακολουθήσεις πιστά όλα τα steps του διπλού καθαρισμού, ακόμα κι αν δεν φοράς μακιγιάζ.

Καθάρισε με βαμβάκι και λοσιόν ντεμακιγιάζ ή micellar το πρόσωπό σου ώστε να απομακρύνεις ρύπους, σκόνη και τυχόν μακιγιάζ.
Ρίξε μια ματιά στο βαμβάκι και θα διαπιστώσεις για ποιον λόγο δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ αυτό το βήμα, μιας και το πιο πιθανόν είναι να δεις σκούρο καφέ χρώμα, αποτέλεσμα των ρύπων που έχει καθαρίσει από το πρόσωπο.

Συνέχισε με το cleanser σου, απλώνοντάς το σε νωπό δέρμα και κάνοντας απαλό μασάζ, ώστε να καθαρίσει σε βάθος το δέρμα.

Ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό και συνέχισε κανονικά με τη ρουτίνα περιποίησης που προτιμάς.
Το viral video που θα σε πείσει να μην αμελήσεις ποτέ ξανά τον διπλό καθαρισμό προσώπου

Τι θα γίνει αν δεν κάνω καλό καθαρισμό;
Αν παραλείψεις το παραπάνω βήμα, είναι πολύ πιθανόν να φράξουν οι πόροι και να γεμίσεις με σπυράκια ή ακόμα και ακμή, αν έχεις ακνεϊκή /λιπαρή επιδερμίδα.

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, τα σπυράκια πιθανόν να μην είναι το πρόβλημά σου, όμως ενδέχεται να σε απασχολήσουν οι κοκκινίλες, το ξεφλούδισμα και άλλοι ερεθισμοί που προκύπτουν από τον ερεθισμό που προκαλούν τα μικροσωματίδια σκόνης.

shape.gr

Φάκελος : Αποτοξίνωση

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr