Αυτή η καθημερινή συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας

Αυτή η καθημερινή συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας

Κι όμως αρκετές από εμάς έχουμε αυτή τη συνήθεια στην καθημερινότητά μας.

Ξέρουμε καλά ότι η γήρανση της επιδερμίδας, είναι αναπόφευκτη για όλες μας. Ναι, καθώς οι δυο ινώδεις πρωτεΐνες, κολλαγόνο και ελαστίνη, που είναι υπεύθυνες για την διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, από την ηλικία των 25 και μετά αρχίζουν να μειώνονται σε παραγωγή, σταδιακά ξεκινούν να εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες και η χαλάρωση.

Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη. Ωστόσο, ακόμα και αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους κανόνες της φύσης, σίγουρα έχουμε την δυνατότητα να καθυστερήσουμε τα σημάδια του χρόνου, δίνοντας στην επιδερμίδας μας το boost που χρειάζεται. Κάπως έτσι, πέρα από το να στοχεύσουμε σε μια δραστική skincare ρουτίνα, την οποία θα ακολουθούμε πιστά, είναι σημαντικό να αποφεύγουμε και ορισμένες συνήθειες που- αν και δεν το φανταζόμαστε- συμβάλουν στην πρόωρη γήρανση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα;

Η κατανάλωση ζάχαρης σε καθημερινή βάση.

Όταν το σώμα δέχεται πάρα πολύ ζάχαρη, συμβαίνει μια φυσιολογική αντίδραση η οποία ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Σε αυτή την περίπτωση οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης συσσωματώνονται και αυτό οδηγεί σε επιτάχυνση της γήρανσης του δέρματος.

Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, ακόμα και αν ο καθημερινός, πρωινός μας καφές περιέχει ζάχαρη, μιλάμε για μια συνήθεια η οποία δεν δρα ευεργετικά στην όψη της επιδερμίδας μας και συμβάλει στην θαμπή όψη και την πρόωρη γήρανση.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που δεν δεν φανταζόμαστε με τίποτα να πίνουμε τον καφέ μας χωρίς ζάχαρη, για να αντισταθμίσουμε τις επιπτώσεις είναι σημαντικό να καταναλώνουμε αρκετό νερό στην καθημερινότητά μας, αλλά και να ακολουθούμε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και να μην καταναλώνουμε πολλές τροφές με πρόσθετη ζάχαρης.

elle.gr

unsplash.com

5 τρόποι για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας άμεσα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr