Κατσαρίδες: Αν έχετε αυτά στο σπίτι πετάξτε τα αμέσως και θα εξαφανιστούν!

Κατσαρίδες: Αν έχετε αυτά στο σπίτι πετάξτε τα αμέσως και θα εξαφανιστούν!

Δώστε τέλος στις κατσαρίδες που εντοπίζετε στο σπίτι, απομακρύνοντας απλώς ορισμένα «αθώα» αντικείμενα που έχετε στον χώρο σας.

Κατσαρίδες: Όσα πρέπει να απομακρύνετε από το σπίτι σας

Τα λιμνάζοντα νερά, σωλήνες ή αποχετεύσεις του σπιτιού που έχουν διαρροή, υγρά φύλλα στον κήπο ή την ταράτσα. Οι κατσαρίδες θέλουν την υγρασία για να ευδοκιμήσουν, επομένως εξαλείψτε τις υγρές περιοχές του σπιτιού σας.

Το να αφήνετε έξω τρόφιμα ή γλυκά, τα οποία με τη μυρωδιά που έχουν τις προσελκύουν.

Το έντονο άρωμα των ρούχων επίσης, αλλά και των σκουπιδιών τις έλκει.
Τα μπωλ των κατοικιδίων που αφήνετε έξω είναι ένας ακόμα παράγοντας που θα τις προσελκύσει.
Αν τα γειτονικά σας σπίτια έχουν προσβολή από κατσαρίδες, ή έλλειψη καθαριότητας, τότε είναι πιθανό η εισβολή να έρθει και στο δικό σας σπίτι.

Κουτιά από χαρτόνι και χάρτινες σακούλες παντοπωλείου. Αυτά προσφέρουν ένα σκοτεινό μέρος για να κρυφτούν.

Ζωοτροφή. Αυτή είναι μια όαση για τις κατσαρίδες. Δωρεάν τροφή και νερό. Μην αφήνετε ποτέ έξω την τροφή των κατοικιδίων σας και αποθηκεύστε τα τρόφιμα σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς.

Είναι μεγάλο λάθος να πατάτε τις κατσαρίδες για να τις συνθλίψετε καθώς οι ειδικοί εξηγούν γιατί αυτή η κοινή πρακτική πρέπει να αποφεύγεται.

Εκτός από το κίνητρο που συνδέεται με τον σεβασμό για όλα τα έμβια όντα, δεν συνιστάται να συνθλίβετε τις κατσαρίδες πατώντας τις καθώς αυτό προκαλεί την πτώση ενός συγκεκριμένου αριθμού αυγών στο πάτωμα. Αν απελευθερωθούν, θα πολλαπλασιαστούν.

Επιπλέον, τα απόβλητα από τις πατημένες κατσαρίδες είναι πολύ επικίνδυνα και θα μπορούσαν να μεταδώσουν ασθένειες στα οικιακά κατοικίδια καθώς είναι φορείς του τύφου (σαλμονέλα, αλλά και Escherichia coli, ακόμη και μύκητες και βακτήρια).

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των κατσαρίδων

Το μηλόξυδο είναι μια πολύ αποτελεσματική φυσική θεραπεία για την απώθηση των κατσαρίδων. Απλώς ανακατέψτε ίσες ποσότητες μηλόξυδου και νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το διάλυμα σε περιοχές όπου βρίσκονται συχνά, όπως κουζίνες και μπάνια. Η δυσάρεστη μυρωδιά των κατσαρίδων θα τις απωθήσει.

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να είναι ένα ισχυρό όπλο στην καταπολέμηση των κατσαρίδων. Οι οσμές ελαίων όπως η μέντα, ο ευκάλυπτος, η λεβάντα και το λεμονόχορτο είναι ιδιαίτερα ανεπιθύμητες σε αυτές. Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου σε νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το διάλυμα σε μολυσμένες περιοχές.

Τα φύλλα δάφνης είναι ένας άλλος φυσικός τρόπος που μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τις κατσαρίδες. Η τοποθέτηση ορισμένων φύλλων δάφνης σε κρίσιμες περιοχές, όπως βάσεις παραθύρων και ανοίγματα θυρών, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά ενάντια σε αυτά τα ανεπιθύμητα έντομα.

Η διατήρηση ενός καθαρού σπιτιού είναι απαραίτητη για την πρόληψη της εμφάνισης κατσαρίδων. Ο καθαρισμός τροφίμων και υπολειμμάτων από τους κοινόχρηστους χώρους, η αποθήκευση τροφίμων σε αεροστεγή δοχεία και ο τακτικός καθαρισμός δαπέδων και επιφανειών μπορεί να βοηθήσει να γίνει το περιβάλλον λιγότερο φιλόξενο για τα έντομα.

πηγή: athensmagazine.gr

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Λαδιές και δύσκολοι λεκέδες στα ρούχα: Το μυστικό της γιαγιάς με την ζάχαρη που θα τα κάνει πεντακάθαρα εύκολα και γρήγορα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr