Η Δίαιτα της Κυτταρίτιδας

Η Δίαιτα της Κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ κοινή πάθηση του δέρματος που είναι αβλαβής. Προκαλεί σβώλους, λακκάκια σάρκας στους μηρούς, τους γοφούς, τους γλουτούς και την κοιλιά.

Ενώ υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας – συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους, της άσκησης, των κρεμών, των ιατρικών θεραπειών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής – ο καθένας ποικίλλει ως προς την επιτυχία. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικά διαφορετικά πράγματα προτού βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Μερικές φορές το δέρμα μας εμφανίζει ατέλειες και κηλίδες που μας κάνουν να φαινόμαστε και να νιώθουμε μεγαλύτεροι από ό,τι είμαστε.

Η κυτταρίτιδα είναι μια από αυτές τις υπενθυμίσεις και μπορεί να αναπτυχθεί ήδη από την εφηβεία σας. Αν και είναι πιο εμφανής στις γυναίκες, οι άνδρες μπορούν επίσης να αναπτύξουν κυτταρίτιδα.

Ωστόσο, η αφαίρεση ή η μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας μπορεί να είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε — χωρίς να αγοράζετε αναποτελεσματικές κρέμες και προϊόντα χωρίς ιατρική συνταγή. Η διατροφή σας παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Γι’ αυτό κάτι τόσο απλό όπως η επιλογή διαφορετικών τροφών μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά.

Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα;
Ενώ η ακριβής αιτία της κυτταρίτιδας είναι ακόμα άγνωστη, καταλαβαίνουμε ότι περιλαμβάνει ινώδη συνδετικά κορδόνια που δένουν το δέρμα με τους μυς. Αυτό είναι ένα στρώμα λίπους. Καθώς τα λιποκύτταρα συσσωρεύονται, πιέζουν προς τα πάνω στο δέρμα ενώ τα μακριά, σκληρά κορδόνια τραβούν προς τα κάτω. Αυτό προκαλεί μια ανώμαλη επιφάνεια ή βαθουλώματα.

Οι ορμονικοί παράγοντες παίζουν μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας – συμπεριλαμβανομένων των γενετικών, της υφής του δέρματος και του σωματότυπου. Ενώ το βάρος και ο μυϊκός τόνος μπορεί να επηρεάσουν για το αν θα έχετε τελικά κυτταρίτιδα, ακόμη και άτομα με καλή φυσική κατάσταση μπορούν να την αναπτύξουν.

10 τροφές για τη μείωση της κυτταρίτιδας

1. Γκρέιπφρουτ & Άλλα Φρούτα

Όχι μόνο το γκρέιπφρουτ είναι γεμάτο βιταμίνη C για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του κολλαγόνου, αλλά περιέχει μια ικανότητα καύσης λίπους που μπορεί να βοηθήσει στον μεταβολισμό και στην απώλεια βάρους. Η κατανάλωση αυτού του φρούτου μπορεί να σας κρατήσει ενυδατωμένη – που είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται πιο φρέσκο ​​και λείο. Δοκιμάστε να φάτε γκρέιπφρουτ μόνο του ή προσθέστε το σε μια σκούρα, πράσινη φυλλώδη σαλάτα. Ενημερώστε όμως τον γιατρό σας γιατί αυτό το φρούτο αλληλεπιδρά με φάρμακα.

Άλλα φρούτα που είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, φυτοθρεπτικά συστατικά και βιοφλαβονοειδή μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση και την απαλλαγή από την κυτταρίτιδα. Αυτές οι βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου και να προστατεύσουν τα κύτταρα του δέρματός σας από την καταστροφή.

2. Σπαράγγια & Άλλα Λαχανικά

Τα λαχανικά όπως τα σπαράγγια είναι πλούσια σε φολικό οξύ — το οποίο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες και να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσής σας. Δεδομένου ότι το άγχος μπορεί να αυξήσει την αποθήκευση λίπους στο σώμα, η μείωση αυτών των επιπέδων μπορεί να αποτρέψει την υπερβολική αποθήκευση. Τα σπαράγγια περιέχουν επίσης ιδιότητες που τονώνουν την κυκλοφορία, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Άλλα λαχανικά, όπως το παντζάρι, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Τα αβοκάντο και τα σκούρα, φυλλώδη πράσινα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος και ενισχύουν την κυκλοφορία. Δοκιμάστε να τρώτε τα λαχανικά σας ωμά, ψημένα ή να τα προσθέτετε στο smoothie σας το πρωί.

3. Κοτόπουλο & Ψάρι

Τα αμινοξέα και οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητα για τον υγιή συνδετικό ιστό και την παραγωγή κολλαγόνου. Αλλά προτού φτάσετε σε αυτές τις χοιρινές μπριζόλες, αναζητήστε κρέατα που είναι πλούσια σε βασικά λιπαρά οξέα. Τα πουλερικά και τα λιπαρά ψάρια – όπως οι σαρδέλες, το σκουμπρί και ο σολομός – περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να προστατεύσουν το σώμα σας από επιβλαβείς ενώσεις και να μειώσουν τις επιπτώσεις της κυτταρίτιδας.

Τα πιο άπαχα κρέατα όπως η γαλοπούλα, το κοτόπουλο και το ψάρι περιέχουν επίσης υγιεινά στοιχεία – όπως το νερό – για να ενυδατώσουν το δέρμα σας και να το κάνουν να φαίνεται πιο απαλό, πιο γεμάτο και χωρίς ρυτίδες. Ενσωματώστε αυτές τις πρωτεΐνες ως τον κύριο συνεισφέροντα στα γεύματά σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τα προτεινόμενα μεγέθη μερίδων .

4. Ξηροί καρποί & Σπόροι

Όπως τα ψάρια, οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα – τα οποία συμβάλλουν στην υγεία της κυτταρικής μεμβράνης του δέρματος. Όχι μόνο οι ξηροί καρποί βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος, αλλά τα απαραίτητα λιπαρά οξέα μπορούν επίσης να καθυστερήσουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος μειώνοντας τη φυσική παραγωγή φλεγμονωδών ενώσεων από το σώμα.

Ο λιναρόσπορος είναι ένας άλλος τύπος σπόρων που είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά. Στην πραγματικότητα, είναι η πλουσιότερη πηγή φυτικών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στον κόσμο. Οι ξηροί καρποί είναι ένα ευέλικτο τρόφιμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σνακ μόνοι τους ή για λίγο τραγανό στα αγαπημένα σας δημητριακά, smoothies ή γιαούρτι.

5. Υδατάνθρακες ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι γεμάτα με φυτικές ίνες – βοηθώντας το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργεί αποτελεσματικά. Όταν το πεπτικό σας σύστημα λειτουργεί αποτελεσματικά, απομακρύνει τις τοξίνες πιο γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι οι τοξίνες δεν θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κυτταρίτιδα εξαρχής.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως προάγουν επίσης την καρδιακή υγεία και διατηρούν το σώμα σας . Αυτό καθιστά τα δημητριακά ολικής αλέσεως – ειδικά στο ψωμί και άλλους υδατάνθρακες – μεταξύ των καλύτερων τροφών για τη μείωση της κυτταρίτιδας. Ψάξτε για ψωμάκια ολικής αλέσεως, ψωμί και άλλες εναλλακτικές λύσεις υδατανθράκων την επόμενη φορά που θα είστε στο παντοπωλείο.

6. Φαγόπυρο

Το φαγόπυρο είναι ένα βραδύκαυστο, εύκολα εύπεπτο δημητριακό ολικής αλέσεως που ξεχωρίζει από τα αδέρφια του ολικής αλέσεως υδατάνθρακες. Είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, πλούσια σε βιταμίνη Β και φυτικές ίνες. Αυτό το θρεπτικό συστατικό είναι απίστευτα σημαντικό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας επειδή βοηθά στην ώθηση των τοξινών από τα λιποκύτταρα.

Το φαγόπυρο περιέχει υψηλές ποσότητες λυσίνης – ένα αμινοξύ που βοηθά στην αποκατάσταση των ιστών του σώματος και του κολλαγόνου. Αυτό βοηθά στην αναστροφή των επιπτώσεων της κυτταρίτιδας. Αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό υποκατάστατο ρυζιού ή κινόα.

7. κόλιανδρος

Τα φρέσκα βότανα – όπως ο κόλιανδρος – προάγουν την αποτοξίνωση. Αφαιρεί τα βαρέα μέταλλα από το σώμα που κρύβονται στα λιποκύτταρα. Αυτά τα βαρέα μέταλλα μπορούν να διαταράξουν τη λειτουργία των ιστών και να εμποδίσουν το σώμα σας να επουλωθεί σωστά. Μειώνοντας τις τοξίνες στο σώμα σας, μπορείτε να μειώσετε το αποθηκευμένο λίπος, μειώνοντας έτσι την κυτταρίτιδα.

Ωστόσο, το κόλιανδρο δεν είναι μόνο καλό για την κυτταρίτιδα. Ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Μπορείτε να προσθέσετε μικρές ποσότητες στις σαλάτες, τα μαγειρευτά και τα σάντουιτς σας.

8. Μαϊντανός

Παρόμοια με τον κόλιανδρο, ο μαϊντανός είναι ένα άλλο βότανο που είναι γεμάτο με βιταμίνες A, C και E — όλα τα θρεπτικά συστατικά σημαντικά για υγιές, λαμπερό δέρμα και για τη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Ο μαϊντανός δρα επίσης ως διουρητικό, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση των νεφρών σας και αποτρέπει το φούσκωμα και την κατακράτηση νερού.

Ενώ αυτό το βότανο χρησιμοποιείται συχνά ως γαρνιτούρα για να κάνει ένα γεύμα να φαίνεται πιο ωραίο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν κόλιαντρος. Δοκιμάστε να τον προσθέσετε στο επόμενο smoothie, τη σαλάτα ή το σάντουιτς σας για ενίσχυση των θρεπτικών συστατικών και οφέλη μείωσης της κυτταρίτιδας.

9. Τζίντζερ

Η κατανάλωση τζίντζερ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τη ροή του αίματος στο σώμα σας και να μειώσετε την κυτταρίτιδα. Αυτό συμβαίνει επειδή το τζίντζερ βοηθά στην καταστροφή των τοξινών. Αυτό κάνει το λεμφικό σας σύστημα ισχυρότερο και πιο αποτελεσματικό. Η καλή κυκλοφορία συμβάλλει επίσης στην απώλεια βάρους, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κυτταρίτιδας.

Εκτός από τη μείωση της κυτταρίτιδας και τη βοήθεια στην απώλεια βάρους, το τζίντζερ είναι γνωστό ότι έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες – συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από την οστεοαρθρίτιδα. Όταν πρόκειται να ενσωματώσετε το τζίντζερ στην καθημερινή σας διατροφή, το συστατικό είναι ευέλικτο καθώς μπορεί να καταναλωθεί ωμό, να προστεθεί σε ποτά ή να χρησιμοποιηθεί ως μπαχαρικό στα αγαπημένα σας γεύματα.

10. Νερό με λεμόνι

Η προσθήκη μιας φέτας λεμονιού στο νερό σας έχει τρία κύρια πλεονεκτήματα: ενυδατώνει το σώμα σας, ξεπλένει τις τοξίνες και παρέχει σημαντική βιταμίνη C. Η αφυδάτωση μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται και να αισθάνεται ξηρό, θαμπό και σβώλωτο. Με τις πρόσθετες βιταμίνες από το λεμόνι, το δέρμα σας όχι μόνο θα φαίνεται και θα αισθάνεται πιο απαλό, αλλά θα αποκτήσετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να καταπολεμήσετε τις βλάβες του δέρματος.

Εκτός από την ενυδάτωση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, το νερό πρώτα το πρωί μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του μεταβολισμού σας για την προώθηση της απώλειας βάρους. Άλλα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια και τα λάιμ μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν τις φέτες λεμονιού.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Ενώ αυτές οι δέκα τροφές μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας ή να αναστρέψουν τη ζημιά, υπάρχουν πάρα πολλές τροφές που κάνουν το αντίθετο. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν αναιρείτε τη σκληρή δουλειά σας, προσπαθήστε να αποφύγετε τροφές όπως:

Επεξεργασμένα κρέατα και τυριά
Κονσερβοποιημένες σούπες
Σόδα και ζαχαρούχα ποτά
σάλτσα μπάρμπεκιου
τυρί κότατζ
Πίτσα
Επάλειψη μαργαρίνης και βουτύρου
Σάλτσα σόγιας
άσπρο ψωμί
Ντόριτος
Σνακ κέικ και άλλα επεξεργασμένα σνακ
Bagels

Άλλοι τρόποι για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα
Η αλλαγή της διατροφής σας δεν είναι ο μόνος τρόπος για να μειώσετε και να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα, αλλά είναι μια εξαιρετική αρχή. Εάν εξακολουθείτε να παλεύετε με την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, η θεραπεία με βλαστοκύτταρα μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα που συλλέγονται από το δικό σας λίπος αντιστρέφεται η βλάβη στον ιστό  και  προωθείται η παραγωγή κολλαγόνου — με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι πιο σφριγηλό και απαλό.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr