Το Νο1 φρούτο που κάνει καλό στα μαλλιά και το δέρμα – Ρίχνει την πίεση και μειώνει τις κράμπες

Το Νο1 φρούτο που κάνει καλό στα μαλλιά και το δέρμα – Ρίχνει την πίεση και μειώνει τις κράμπες

Είναι ένα εξαιρετικά γλυκό φρούτο που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Σας βοηθά να νιώθετε και να φαίνεστε καλά.

Σας ενυδατώνει και μειώνει την πιθανότητα για μυϊκές κράμπες και κόπωση.

Το φρούτο αυτό έχει ζωηρό χρώμα και δεν περιέχει λιπαρά.

Είναι γεμάτο με φυτικές ίνες και είναι ένα φρούτο χορταστικό. Σας βοηθά να ελέγξετε την πείνα και το βάρος σας. Έχει ελάχιστες θερμίδες και είναι κατάλληλο για κάθε δίαιτα. Ξεγελά την επιθυμία σας για γλυκό και παράλληλα σας προστατεύει από διάφορες ασθένειες.

Το πεπόνι


Πρόκειται για το πεπόνι που υποστηρίζει το σώμα σας από μέσα προς τα έξω, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των οστών, της πέψης και της υγείας του δέρματος.

9 εκπληκτικά οφέλη που έχει το πεπόνι
Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
Προστατεύει τα οστά
Βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα
Είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και νερό
Βελτιώνει το δέρμα
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα
Βοηθά την πέψη
Κάνει καλό στα μάτια

1. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά

Το ποικίλο θρεπτικό προφίλ του πεπονιού είναι αναμφισβήτητα το πιο πολύτιμο πλεονέκτημά του. Στην πραγματικότητα, τα διάφορα θρεπτικά συστατικά και οι φυτικές ενώσεις μπορεί να είναι υπεύθυνα για τα πολλά πιθανά οφέλη του για την υγεία.

Το πεπόνι έχει υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, πρωτεϊνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ, κάλιο και μαγνήσιο.

2. Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Μία διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης και καρδιακών παθήσεων.

Σύμφωνα με έρευνες, μία διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και επαρκής πρόσληψη καλίου συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής σας πίεσης.

Καθώς το πεπόνι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε κάλιο, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε υγιή επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

3. Προστατεύει τα οστά

Το πεπόνι περιέχει διάφορα θρεπτικά συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας για να έχετε γερά οστά, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ και μαγνήσιο.

Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για τη διάσπαση της ομοκυστεΐνης – τα αυξημένα επίπεδα της οποίας έχουν συνδεθεί με μειωμένη οστική πυκνότητα με την πάροδο του χρόνου.

Η βιταμίνη Κ εμπλέκεται στην παραγωγή μιας σημαντικής δομικής πρωτεΐνης στα οστά, γνωστής ως οστεοκαλσίνη. Ως εκ τούτου, η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης Κ είναι απαραίτητη για υγιή οστά.

Επιπλέον, μπορείτε να καλύψετε περίπου το 4% των ημερήσιων αναγκών σας σε μαγνήσιο με μία μερίδα πεπονιού. Τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την οικοδόμηση του οστικού ιστού χρειάζονται μαγνήσιο για να λειτουργήσουν σωστά. Έτσι, το μαγνήσιο είναι ένα άλλο θρεπτικό συστατικό ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών.

4. Βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα

Έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση φρούτων, όπως το πεπόνι, μπορεί να προάγει υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Μια πρόσφατη μελέτη σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους που είχε διάρκεια 7 ετών, διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν καθημερινά φρέσκα φρούτα είχαν 12% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη, σε σύγκριση με όσους έτρωγαν σπάνια φρούτα.

Στους συμμετέχοντες που είχαν ήδη διαβήτη κατά την έναρξη της μελέτης, η κατανάλωση φρούτων τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα οδήγησε σε 13-28% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών υγείας που σχετίζονται με τον διαβήτη και 17% χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Αν και το πεπόνι περιέχει υδατάνθρακες που μπορεί να αυξήσουν προσωρινά το σάκχαρο στο αίμα σας, παρέχει επίσης φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα με την πάροδο του χρόνου.

5. Είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και νερό

Όταν σκέφτεστε την ενυδάτωση, το πρώτο πράγμα που πιθανώς σας έρχεται στο μυαλό είναι το νερό. Ωστόσο, για να ενυδατωθείτε αποτελεσματικά και σωστά, το σώμα σας χρειάζεται κάτι περισσότερο από αυτό – χρειάζεται και ηλεκτρολύτες.

Το πεπόνι αποτελείται κατά 90% από νερό και περιέχει ηλεκτρολύτες, όπως κάλιο, μαγνήσιο, νάτριο και ασβέστιο. Σας ενυδατώνει, σας προστατεύει από κράμπες και είναι εξαιρετικό για να το καταναλώσετε έπειτα μια προπόνηση.

6. Βελτιώνει το δέρμα

Η κατανάλωση πεπονιού σας εξασφαλίζει υγιές δέρμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C.

Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C είναι απαραίτητη για τη σωστή παραγωγή κολλαγόνου, μιας σημαντικής δομικής πρωτεΐνης που είναι ζωτικής σημασίας για την επισκευή και τη διατήρηση των ιστών του δέρματός σας.

Επιπλέον, επειδή η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος.

Αν και μπορείτε να λάβετε βιταμίνη C από μια ποικιλία τροφίμων, η κατανάλωση πεπονιού είναι ένας εύκολος τρόπος για να καλύψετε γρήγορα τις καθημερινές σας ανάγκες – προάγοντας παράλληλα την υγεία του δέρματος.

7. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Η βιταμίνη C είναι αναμφισβήτητα η πιο γνωστή για τον ρόλο της στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και το πεπόνι είναι πλούσιο σ’ αυτή τη βιταμίνη.

Σύμφωνα με έρευνες, η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C μπορεί τόσο να προλάβει όσο και να θεραπεύσει διάφορες αναπνευστικές και συστηματικές λοιμώξεις, όπως η πνευμονία και το κοινό κρυολόγημα.

8. Βοηθά την πέψη

Το πεπόνι περιέχει φυτικές ίνες, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι γνωστό ότι βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Η επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών επιβραδύνει την αντίδραση του σακχάρου στο αίμα, βοηθά στη λειτουργία του εντέρου και στην ανάπτυξη υγιών βακτηρίων στο έντερο.

9. Κάνει καλό στα μάτια

Το πεπόνι βελτιώνει την όραση και την υγεία των ματιών σας. Περιέχει δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά: λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Αυτές οι καροτενοειδείς ενώσεις είναι γνωστές για τα οφέλη τους στα μάτια και για τη συμβολή τους στην πρόληψη της απώλειας όρασης που προκαλείται λόγω ηλικίας.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν αυτά τα αντιοξειδωτικά, όπως το πεπόνι, μπορεί να υποστηρίξει τη σωστή λειτουργία των ματιών σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

unsplash.com

Οι ειδικοί στον ύπνο ορκίζονται σε αυτό το σνακ 2 συστατικών για καλύτερη ξεκούραση

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr