Η λύση στο βουλωμένο σιφόνι είναι εδώ: 3 φυσικοί και αποτελεσματικοί τρόποι να δοκιμάσεις

Η λύση στο βουλωμένο σιφόνι είναι εδώ: 3 φυσικοί και αποτελεσματικοί τρόποι να δοκιμάσεις

Ένα από τα πιο συνηθισμένα και ενοχλητικά προβλήματα στο μπάνιο είναι το σιφόνι και οι βουλωμένες αποχετεύσεις από τις τρίχες.

Είτε πρόκειται για το νιπτήρα, είτε για την μπανιέρα ή ντουζιέρα, η συσσώρευση τριχών μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις αποχετεύσεις.

Πριν σπεύσετε να αγοράσετε χημικά προϊόντα που μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία σας, το περιβάλλον και τις σωληνώσεις σας, δοκιμάστε αυτούς τους τρεις φυσικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα εύκολα και αποτελεσματικά.

 

Ξεκινώντας

Πριν προχωρήσετε με την διαδικασία, είναι σημαντικό να λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις για την προστασία των χεριών σας φορώντας γάντια. Στη συνέχεια, ανοίξτε το καπάκι του σιφονιού για να έχετε πρόσβαση. Ξεκινήστε με την αφαίρεση των τριχών που βρίσκονται στην επιφάνια του σιφονιού.

 

Χρησιμοποιήστε μια συρμάτινη κρεμάστρα διαμορφώνοντας λίγο το γάντζο της ώστε να προσαρμόζεται εύκολα στο σιφόνι. Εάν δεν έχετε διαθέσιμη συρμάτινη κρεμάστρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γαντζάκι ή ένα άλλο κομμάτι σύρματος ως εναλλακτική λύση. Τοποθετήστε την άκρη της κρεμάστρας (ή του εναλλακτικού εργαλείου) μέσα στο σιφόνι και γυρίστε το ώστε να πιάσετε και να αφαιρέσετε όσες τρίχες μπορείτε.

 

1. Χρήση Ζεστού Νερού και Αλατιού

Ένα απλό και φυσικό μείγμα που μπορεί να λύσει το πρόβλημα του μπλοκαρισμένου σιφονιού είναι το ζεστό νερό με αλάτι. Το αλάτι λειτουργεί ως φυσικό απολιπαντικό και όταν συνδυαστεί με ζεστό νερό, μπορεί να διαλύσει τις συσσωρευμένες τρίχες στο σιφόνι.

Οδηγίες: Βράστε περίπου 2 λίτρα νερού και προσθέστε 1 φλιτζάνι αλάτι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά προτού το ρίξετε αργά στο σιφόνι. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με άφθονο ζεστό νερό.

 

2. Λεμόνι και Αλάτι

Το λεμόνι έχει φυσικές απολυμαντικές ιδιότητες και μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό αποφρακτικό όταν συνδυαστεί με αλάτι. Το αλάτι από την άλλη, συμβάλλει στην διάλυση των τρίχων.

Οδηγίες: Προσθέστε ένα φλιτζάνι αλάτι σε ένα μπολ και στύψτε το χυμό δύο λεμονιών. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και ρίξτε το αργά στο σιφόνι. Αφήστε το να δράσει για περίπου μία ώρα και έπειτα ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

 

3. Μαγειρική Σόδα και Ξύδι

Η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με ξύδι δημιουργεί ένα αφρώδες μείγμα που μπορεί να απομακρύνει τις τρίχες και τα λίπη που προκαλούν το μπλοκάρισμα του σιφονιού.

Οδηγίες: Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρικής σόδας απευθείας στο σιφόνι και ακολουθήστε με μισό φλιτζάνι άσπρο ξύδι. Καλύψτε το σιφόνι με ένα υγρό πανί για 30 λεπτά για να ενισχύσετε την δράση του μείγματος. Μετά από 30 λεπτά, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Αυτοί οι τρεις φυσικοί τρόποι είναι απλοί, οικονομικοί και πάνω απ’ όλα αποτελεσματικοί, προσφέροντας μια οικολογική επιλογή για την απομάκρυνση των τριχών από τις αποχετεύσεις. Με λίγη προσοχή και συχνή συντήρηση, μπορείτε να διατηρήσετε τις αποχετεύσεις σας καθαρές και να αποφύγετε τα ενοχλητικά βουλώματα.

www.olagiatospiti.gr

unsplash.com

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr