Φυσικά εντομοαπωθητικά για την αυλή την Κυριακή του Πάσχα

Φυσικά εντομοαπωθητικά για την αυλή την Κυριακή του Πάσχα

Μύγες κουνούπια και ενοχλητικά έντομα στην αυλή;

Διώξτε με φυσικά εντομοαπωθητικά για να ψήσετε την Κυριακή του Πάσχα χωρίς να τα βλέπετε να κάνουν πάρτι πάνω από το αρνί και τα φαγητά σας αλλά και χωρίς τσιμπήματα.

Ακόμα και ο πιο όμορφος και περιποιημένος κήπος μπορεί να γίνει στέκι ενοχλητικών εντόμων.

Ψήστε και απολαύστε την Κυριακή του Πάσχα απομακρύνοντας τους δυσάρεστους επισκέπτες με φυσικούς τρόπους.

Ταλκ για τις σφήκες και τις μέλισσες. Το ταλκ θεωρείται ότι είναι αποτελεσματικό ενάντια στις σφήκες και τις μέλισσες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να απλώσεις μικρή ποσότητα σε διάφορα σημεία της βεράντας ή του κήπου.

Αγγούρι και ξύδι για τα μυρμήγκια. Για να αποφύγεις την επέλαση των μυρμηγκιών στην κουζίνα δοκιμάστε το εξής τρικ: κόψε ένα αγγούρι σε φέτες και άπλωσε τες σε διάφορα σημεία στο πάτωμα, κοντά στην “πύλη εισόδου” των μυρμηγκιών στο σπίτι (π.χ. το κάτω μέρος του παραθύρου ή μια χαραμάδα στην μπαλκονόπορτα).

Τα μυρμήγκια αν και αγαπούν οτιδήποτε φαγώσιμο μισούν το αγγούρι και δεν θα πλησιάσουν! Μια άλλη λύση, εάν έχουν ήδη βρει τον τρόπο να τρυπώσουν στην κουζίνα σου είναι να περάσεις με λευκό ξύδι τους πάγκους, το πάτωμα και τις επιφάνειες από όπου μπορεί να περάσουν. Απλά ρίξε λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι με σπρέι και ψέκασε. Τα μυρμήγκια θα εξαφανιστούν.

Φλούδες εσπεριδοειδών για τις αράχνες. Αφαίρεσε τη φλούδα από οποιοδήποτε εσπεριδοειδές (πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι κ.λπ.) και τρίψε τις επιφάνειες όπου μπορεί να στήσουν τον ιστό τους αράχνες (π.χ. γωνίες σε ράφια και βιβλιοθήκες ή περβάζια παραθύρων).

Το αιθέριο έλαιο που βγαίνει από τη φλούδα όχι μόνο θα διώξει τις αράχνες, αλλά επιπλέον θα λειτουργήσει σαν φυσικό αρωματικό χώρου! Bonus: το έλαιο αυτό φροντίζει και θρέφει φυσικά τις ξύλινες επιφάνειες, οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς φόβο στα έπιπλά σου.

Αρωματικά φυτά. Τα έντομα και τα ζουζούνια έχουν κάνει αποικίες στον κήπο σου; Χειρίσου το με… διπλωματία, σύμφωνα με το www.madamefigaro.gr. Φύτεψε ανάμεσα στις γλάστρες και τα λουλούδια σας μερικά φυτά που δρουν σαν φυσικά εντομοαπωθητικά, αφού τα περισσότερα ενοχλητικά έντομα δεν αντέχουν να βρίσκονται κοντά τους.

Τέτοια είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο, ο δυόσμος, ο βασιλικός και η δάφνη. Όχι μόνο θα εμπλουτίσουν τις καλλιέργειές σου, αλλά θα αρωματίσουν όμορφα το χώρο σου και… μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και στη μαγειρική!

Daddy-Cool.gr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Κόκκινα αυγά: Πόσες μέρες διατηρούνται εντός και εκτός ψυγείου για να μπορείτε να τα φάτε με ασφάλεια

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr