Το Πάσχα φέτος είναι τόσο κοντά με το καλοκαίρι και η ειδικός μας δίνει συμβουλές
Το Πάσχα φέτος είναι τόσο κοντά με το καλοκαίρι και η ειδικός μας δίνει συμβουλές
Το κίνητρό μας λοιπόν το φετινό Πάσχα είναι να προσέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να μην κάνουμε υπερβολές!
Και δεν είναι μόνο η εγγύτητα που έχει το φεtινό Πάσχα με τις επισκέψεις μας στην παραλία. Εκτός από την εμφάνιση μας και τα κιλά μας, η υπερβολή στο φαγητό και στο αλκοόλ, προκαλεί δυσπεψία, καούρες, δυσκοιλιότητα και μια γενικότερη δυσφορία!
Πατούλια Κατερίνα
«Το Πάσχα στην ουσία είναι μια μέρα, και με μια μέρα τίποτα δεν χαλάει, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί πριν και μετά στη διατροφή μας», τονίζει η ειδικός Αναστασία Κόκκαλη.
Τι άλλο προτείνει η Αναστασία Κόκκαλη
Μην μένεις χωρίς φαγητό όλη την ημέρα επειδή θα φας αργά το βράδυ, ειδικα το Μεγάλο Σάββατο.
Μαγειρίτσα: Πρόσθεσε πολλά λαχανικά και μανιτάρια, λίγο άπαχο κρέας ή κοτόπουλο – αποτελεί τον ενδιάμεσο κρίκο από τη νηστεία στο πασχαλινό τραπέζι.
Πριν το μεγάλο γιορτινό γεύμα, την Κυριακή του Πάσχα, κατανάλωσε κάποιο φρούτο ή ξεκίνα με σαλάτα λαχανικών.
Γέμισε το πιάτο μία φορά με όλα τα εδέσματα που επιθυμείς να γευτείς, αλλά μην το ξαναγεμίσεις.
Μην χορτάσεις με τα ορεκτικά – επίλεξε κάτι για ορεκτικό, το οποίο θα είναι ξεχωριστό σε γεύση αλλά και μικρό σε ποσότητα.
Πιες δύο μεγάλα ποτήρια νερό με λεμόνι πριν το γεύμα.
Πασπάλισε με ρίγανη, πιπέρι και κουρκουμά τα κρεατικά από το προηγούμενο βράδυ.
Βάλε πολύ λεμόνι και μηλοξυδο στις σαλάτες σου.
Τρώγε αργά και απολαύστε το φαγητό και την παρέα.
Πρόσεξε την ποσότητα του αλκοόλ, προτίμησε κόκκινο ή λευκό κρασί ή σαμπάνια και απόφυγε τα πολύπλοκα κοκτέιλ και τα δυνατά ποτά (ουίσκι, βότκα, ούζο, τσίπουρο).
Απόλαυσε το αγαπημένο σου γλυκό μια φορά κατά την εορταστική περίοδο.
Τις ημέρες που δεν υπάρχει πρόσκληση για γεύμα ή δεν είναι γιορτή, μαγείρεψε γεύματα που περιλαμβάνουν λαχανικά και όσπρια, σούπες με ποικιλία λαχανικών και χορταρικών και απόφυγε τα ποτά και τα γλυκίσματα.
Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στην σωματική δραστηριότητα ή οποία τονώνει το μεταβολισμό, βελτιώνει την διάθεση και φυσικά βοηθάει στην εξισορρόπηση των παραπανίσιων θερμίδων.
Χόρεψε, διασκέδασε και απόλαυσε την εορταστική ατμόσφαιρα!
Και μετά το Πάσχα επιστροφή σε μία φυτοφαγική διατροφή με καλή ενυδάτωση και χωρίς ζάχαρη!
Ευχαριστούμε την Αναστασία Κόκκαλη Κλινικός Διαιτολόγος – διατροφολόγος www.kokkalidiet.gr
Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού),