Αλλεργίες Ξηρός Βήχας και δερματικός Κνησμός: Ολα όσα προκαλούν τα ακάρεα στο στρώμα και πως να τα εξαφανίσεις

Αλλεργίες Ξηρός Βήχας και δερματικός Κνησμός: Ολα όσα προκαλούν τα ακάρεα στο στρώμα και πως να τα εξαφανίσεις

Τα ακάρεα σκόνης στο στρώμα μπορεί να σας προκαλέσουν φαγούρα φτέρνισμα, ξηρό βήχα και να διαταράξουν τον ύπνο σας. Επίσης τα τσιμπήματα τους μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργίες. Πως να τα εντοπίσετε και να απαλλαγείτε μια και καλή.
Τα ακάρεα σκόνης στο κρεβάτι σας μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας, να προκαλέσουν αλλεργίες και να επηρεάσουν την καθημερινή σας ζωή. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα που σχετίζονται με τα ακάρεα για μια πιο υγιεινή ζωή και πιο ήρεμες νύχτες.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Δερματικός κνησμός
Το ξηρό, κνησμώδες δέρμα συχνά αποκαλύπτει ότι τα ακάρεα σκόνης έχουν κολλήσει στο κρεβάτι σας. Τρέφονται με νεκρά κύτταρα του δέρματος, που συσσωρεύονται κυρίως στα σεντόνια. Συνιστάται λοιπόν να πλένονται τακτικά στους 60 C για να αποφευχθεί η προσβολή. Τα ακάρεα απαιτούν μια συγκεκριμένη υγρασία περιβάλλοντος και βρίσκουν καταφύγιο στα ζεστά υλικά των κρεβατιών. Για να μειώσετε αυτή την υγρασία, συνιστάται να μην στρώνετε το κρεβάτι αμέσως το πρωί και να ανοίξετε ένα παράθυρο για να μειώσετε την υγρασία του περιβάλλοντος.

Ταραγμένος ύπνος
Τα ακάρεα σκόνης, τα οποία είναι παράγοντες προϋπαρχουσών αλλεργιών που μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικές διαταραχές όπως το άσθμα. Μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του κρυολογήματος, συμπεριλαμβανομένου του πρηξίματος των ρινικών κοιλοτήτων ή της καταρροής, που προκαλούν δυσκολία στον ύπνο και μπορεί ακόμη και να είναι αιτία ροχαλητού. Είναι κρίσιμο να παρακολουθήσετε αν αυτά τα γεγονότα εντείνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Νυχτερινό φτέρνισμα
Αλλεργία στα ακάρεα της σκόνης μπορεί να εμφανιστεί σε συμπτώματα παρόμοια με τον αλλεργικό πυρετό ή το κρυολόγημα, ειδικά από το συχνό φτάρνισμα, που είναι ιδιαίτερα έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η νυχτερινή επαφή με κλινοσκεπάσματα που έχουν μολυνθεί από αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα φτέρνισμα και καταρροή. Αυτά τα σημάδια δεν πρέπει να αγνοηθούν.

Η διάκριση ενός κρυολογήματος από μια αλλεργία στα ακάρεα της σκόνης μπορεί να είναι περίπλοκη. Ωστόσο, εάν τα συμπτώματα επιμείνουν για περισσότερο από μία εβδομάδα, είναι πιθανό να πρόκειται για αλλεργία.

Ξηρός βήχας
Ένας ξηρός και επίμονος βήχας μπορεί να υποδηλώνει την παρουσία ακάρεων σκόνης στο στρώμα και τα κλινοσκεπάσματα σας, ειδικά εάν αυτός ο ξηρός βήχας έρχεται σε αντίθεση με την υγρασία στο δωμάτιό σας. Τα ακάρεα ενυδατώνονται έμμεσα απορροφώντας την υγρασία που εκπέμπεται από το σώμα μας κατά τη διάρκεια του ύπνου, η οποία μπορεί να φτάσει έως και ένα λίτρο τη νύχτα. Ένα επώδυνο ξύπνημα που χαρακτηρίζεται από πονόλαιμο με ξηρό, ερεθιστικό βήχα είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι μόλυνσης από ακάρεα στο κρεβάτι σας.

Παρουσία σκόνης
Η συσσωρεύση σκόνης μπορεί να καλύψει μια αποικία ακάρεων μέσα και γύρω από το κρεβάτι σας. Βρίσκουν καταφύγιο σε υφάσματα όπως κουρτίνες και κλινοσκεπάσματα, και μπορούν να εισέλθουν βαθιά σε στρώματα που δεν προστατεύονται από καλύμματα. Η ορατή παρουσία σκόνης μπορεί επομένως να είναι δείκτης προσβολής από ακάρεα, ακόμη και αν δεν υπάρχουν εμφανή αλλεργικά συμπτώματα.

Δυσκολία αναπνοής
Η παρουσία ακάρεων σκόνης αποτελεί σημαντικό έναυσμα για το άσθμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά, συμπεριλαμβανομένων των κρίσεων άσθματος. Τα αλλεργιογόνα, κυρίως από τα εκκρίματα ακάρεων σκόνης, μπορεί να προκαλέσουν μια αίσθηση σύσπασης στο στήθος, περιπλέκοντας την αναπνοή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να μην παραμελούνται οι αναπνευστικές δυσκολίες ή τα σφυρίγματα, ειδικά για άτομα που έχουν ήδη αναπνευστικά προβλήματα. Για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τα ακάρεα σκόνης, τα εκκρίματά τους και οποιαδήποτε συσσώρευση σκόνης, συνιστάται ο καθαρισμός στρώματος και κρεβατιού με ηλεκτρική σκούπα. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, είναι συνετό να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή.

Ξηρά και ερεθισμένα μάτια
Σε αντίθεση με τους κοριούς, τα ακάρεα σκόνης δεν δαγκώνουν αλλά η παρουσία τους εκδηλώνεται με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης, προκαλώντας δακρύρροια και φαγούρα. Εάν αντιμετωπίζετε συχνά ερεθισμούς στα μάτια όταν ξυπνάτε, τα ακάρεα της σκόνης μπορεί να μολύνουν το περιβάλλον του ύπνου σας.

Πώς να εξαλείψετε τα ακάρεα σκόνης
Τα ακάρεα σκόνης βρίσκουν ιδανικές συνθήκες σε σκοτεινά και υγρά περιβάλλοντα, τρέφονται με κύτταρα του δέρματος και αιχμαλωτίζουν την υγρασία στους ιστούς επίπλων.

Για να μειώσετε σημαντικά τον πληθυσμό των ακάρεων στο υπνοδωμάτιο, σύμφωνα με το toftiaxa.gr συνιστάται να πλένετε τακτικά τα σεντόνια σας στους 60 C, να σκουπίζετε προσεκτικά το στρώμα σας και να επενδύετε σε ένα υποαλλεργικό προστατευτικό στρώματος που εμποδίζει την υγρασία. Επιπλέον, θα πρέπει να αερίζετε το υπνοδωμάτιο ανοίγοντας τα παράθυρα για να ανανεώσετε τον αέρα

 Daddy-Cool.gr

unsplash.com

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Γήρανση δέρματος και Ρυτίδες: Τα δυο υλικά που μπορούν να σβήσουν τα σημάδια του χρόνου κάτα 20 χρόνια

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr