Τα 8 καλύτερα καλοκαιρινά Βότανα και πως να Επωφεληθείτε

Τα 8 καλύτερα καλοκαιρινά Βότανα και πως να Επωφεληθείτε

Προσθέστε λίγη γεύση στην εποχή με αυτά τα αρωματικά καλοκαιρινά βότανα.

Τίποτα δεν λέει καλοκαίρι όπως ένα απόγευμα στον κήπο. Η σύνδεση με τη φύση, είτε μέσω της αφής, της όρασης ή της όσφρησης, μπορεί να είναι μια παρηγορητική και συνειδητή δραστηριότητα που βοηθά να θεραπευτεί ένα ανήσυχο μυαλό.

Η καλλιέργεια των δικών σας βοτάνων είναι ένας απλός τρόπος για να προσθέσετε γεύση στην κουζίνα σας. Τα φρέσκα βότανα μπορούν να καλλιεργηθούν σε διάφορες τοποθεσίες, είτε ζείτε σε ένα μικρό εξοχικό σπίτι είτε σε διαμέρισμα. Αντί να περπατήσετε στο παντοπωλείο, μπορείτε απλά να απλώσετε τα χέρια σας έξω από το παράθυρο και να αφαιρέσετε μερικά από τα πιο νόστιμα συστατικά της φύσης .

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά βότανα και πώς μπορείτε να τα εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας. Προσθέστε τα στο σπίτι σας και νιώστε καλές δονήσεις να ανθίζουν.

1. Βασιλικός
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτό το βότανο είναι βασικό συστατικό του καλοκαιριού – με ζεστή και πικάντικη γεύση, ο βασιλικός είναι ένα ιδανικό ζεύγος για γλυκές ή ήπιες συνταγές. Οι Ιταλοί γιόρτασαν το βότανο μαζί με φρέσκια μοτσαρέλα και ντομάτες για να δημιουργήσουν μια δροσιστική σαλάτα Caprese ή καλοκαιρινές επικαλύψεις πίτσας. Ο βασιλικός είναι επίσης η βάση για το σπιτικό σας πέστο. Προσθέστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με κουκουνάρι, σκόρδο και ελαιόλαδο για να δημιουργήσετε  το νόστιμο άλειμά σας και τοποθετήστε το μαζί με λίγο φρέσκο ​​ψωμί σε επισκέπτες.

Όσο για τα γλυκά, ο βασιλικός και οι φράουλες είναι ένα ταίρι φτιαγμένο στον παράδεισο. Συνδυάστε τα για να κάνετε το αρωματικό νερό τέλειο για τα ζεστά μαθήματα Vinyasa. Αν νιώθετε πραγματικά τολμηροί, το παγωτό με βασιλικό και φράουλα είναι ένα υπέροχο καλοκαιρινό επιδόρπιο.

2. Σχοινόπρασο
Παρά την ευελιξία τους, τα σχοινόπρασο σπάνια τραβούν την προσοχή που τους αξίζει. Η απαλή τους γεύση κρεμμυδιού τα κάνει μια εξαιρετική επιλογή για δεκάδες από τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά, όπως αλείμματα σάντουιτς, σάλτσες και πιάτα με βάση το τυρί. Προσθέτουν επίσης «κάτι ιδιαίτερο» σε μια συνταγή με πουρέ πατάτας και μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της γεύσης των κρεμωδών ντιπ και της αυγοσαλάτας. Για όλους εσάς τους vegans εκεί έξω, δοκιμάστε το σχοινόπρασο με ένα τυρί κρέμα με βάση τα κάσιους πάνω από το αγαπημένο σας πρωινό bagel.

 

3. Άνηθος
Ένα μοναδικό βότανο που λατρεύει τον καλοκαιρινό ήλιο , ο άνηθος έχει παρόμοια πικάντικη και αρωματική γεύση με αυτή του κύμινο. Η λαμπερή γεύση συνδυάζεται καλά με λιπαρά πιάτα, όπως σάλτσα βουτύρου για ψάρι ή σε ντιπ με βάση την κρέμα. 

Ο άνηθος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου ενός τσαγιού που καταπραΰνει το στομάχι για τη θεραπεία αερίων ή πεπτικών προβλημάτων. Πολτοποιήστε δύο κουταλάκια του γλυκού ανά φλιτζάνι βραστό νερό και βράστε τα για δέκα λεπτά και απολαύστε όταν αισθάνεστε προβλήματα στην κοιλιά.

4. Μέντα
Η μέντα διατίθεται σε πολλές ποικιλίες, αλλά όταν πρόκειται για το βασικό προϊόν της κουζίνας σας, η μέντα είναι μια κορυφαία επιλογή. Το ποικίλο βότανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οτιδήποτε, από ταμπουλές έως φρουτοσαλάτες. Μπορείτε επίσης να την βράσετε με ζάχαρη για να δημιουργήσετε ένα δροσιστικό απλό σιρόπι, ιδανικό για να γλυκάνετε τα παγωμένα τσάγια ή τα μοχίτο σας.

Ο δυόσμος είναι επίσης ένας υπέροχος τρόπος για να προσθέσετε γεύση στο νερό. Εάν δυσκολεύεστε να πάρετε τα οκτώ φλιτζάνια H20, αφαιρέστε μερικούς σπόρους από το φυτό δυόσμου και προσθέστε σε κρύο νερό. Διατηρήστε το στο ψυγείο για μια δροσερή και αναζωογονητική λήψη όταν νιώθετε καλοκαιρινή αφυδάτωση.

5. Ρίγανη
Είναι φοβερή για το ότι κόβει το λίπος σε πιο τυρώδη πιάτα. Το βότανο είναι επίσης γεμάτο με αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Κ, μαγγάνιο, σίδηρο και ασβέστιο, οπότε δεν βλάπτει να βρείτε τρόπους να βάλετε περισσότερη ρίγανη στη διατροφή σας.

Προσθέστε ρίγανη στην αγαπημένη σας καλοκαιρινή συνταγή για πίτσα , σοταρισμένα μανιτάρια και κρεμμύδια, ένα σπιτικό dressing, πάνω από σκορδόψωμο ή σε μια ιταλική φριτάτα. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα riff σε τυπικό πέστο με βάση τον βασιλικό προσθέτοντας φρέσκια ρίγανη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με φιστίκια Αιγίνης, σκόρδο, λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίστε και χρησιμοποιήστε ζυμαρικά από τρίχες αγγέλου, ζυμαρικά από κολοκυθάκια ή κολοκυθάκια σπαγγέτι.

6. Δεντρολίβανο
Η ηχηρή και αρωματική γεύση του δεντρολίβανου προσθέτει γεύση στο χοιρινό, το κοτόπουλο ή τα λαχανικά τοποθετώντας κλαδιά δεντρολίβανου σε μια σχάρα με κάρβουνα, επιτρέποντας στο ρητινώδες άρωμα να απορροφηθεί στο φαγητό σας. Κάνει επίσης γευστικές μαρινάδες όταν μαγειρεύετε αλμυρά πιάτα με κρέας ή πάνω από ψητές πατάτες για μια άνετη πλευρά.

Για ένα καλοκαιρινό βραδινό σνακ, φτιάξτε το δικό σας λάδι δεντρολίβανου σιγοβράζοντας απαλά ένα ή δύο κλαδάκια σε ένα καλό ελαιόλαδο για περίπου πέντε λεπτά. Ρίξτε το λάδι πάνω από τα ποπ κορν της εστίας, προσθέστε αλάτι και ανακινήστε την κατσαρόλα να ενωθούν. Φάτε μόνοι σας ή απολαύστε ένα ποτήρι λευκό κρασί, καλούς φίλους και την αγαπημένη σας ταινία. 

7. Εστραγκόν
Αυτά τα φύλλα με γεύση γλυκάνισου είναι ιδανική επιλογή για να διατηρούνται φρέσκα και στο σπίτι, καθώς δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως χαλάσουν στο ψυγείο σας. Προτείνουμε να επιλέξετε το γαλλικό εστραγκόν, το οποίο έχει πιο λεπτή γεύση από το ρωσικό αντίστοιχο. 

Η έντονη γεύση του το καθιστά ιδανικό συνδυασμό για μαλακά και ανακουφιστικά πιάτα, όπως πατατοσαλάτες ή σάλτσες βουτύρου. Και το εστραγκόν και τα πουλερικά είναι πρακτικά μαγειρικές αδελφές ψυχές. Δοκιμάστε το βότανο σε οποιοδήποτε πιάτο με κοτόπουλο μπορείτε να φανταστείτε – πίτα κοτόπουλου, σαλάτα κοτόπουλου, σούπα κοτόπουλου, ακόμη και πιάτα με πάπια και γαλοπούλα. Το εστραγκόν λειτουργεί επίσης υπέροχα με πιάτα από αυγά και θαλασσινά, ειδικά ή χτένια και μύδια.

8. Θυμάρι
Το θυμάρι είναι ανακουφιστικό και λεπτό, με μια παρατεταμένη γεύση που προσθέτει βάθος στις αγαπημένες σας καλοκαιρινές συνταγές. Η ευελιξία του το καθιστά ιδανικό για μια ποικιλία από αλμυρά πιάτα και συνδυάζεται καλά με άλλα γαλλικά και μεσογειακά βότανα.

Δοκιμάστε με τα αγαπημένα σας ψητά, ή σοταρισμένα λαχανικά, όπως καλοκαιρινή κολοκύθα, καρότα ή κολοκυθάκια. Το Ratatouille, ένα ιταλικό βασικό προϊόν που αποτελείται από κρεμμύδια, μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκυθάκια και ντομάτες, είναι μια τέλεια πλατφόρμα για το θυμάρι. Ταιριάζει επίσης με ζυμαρικά και ομελέτες.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

unsplash.com

wanderlust.com

11 θρεπτικές τροφές που θα σε κρατήσουν χορτάτη για πολλές ώρες

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr