Πιείτε τόσους καφέδες την ημέρα και θα αρχίσετε να χάνετε βάρος.

Πιείτε τόσους καφέδες την ημέρα και θα αρχίσετε να χάνετε βάρος.

Ο καφές είναι το αγαπημένο ποτό πολλών ανθρώπων, γνωστό για την ικανότητά του να βελτιώνει τη συγκέντρωση και να ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας. Μερικά φλιτζάνια την ημέρα, όπως έχουν δείξει οι επιστήμονες, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους.

Είτε πηγαίνετε στη δουλειά σας, είτε κάνετε δουλειές στο πανεπιστήμιο είτε συναντάτε φίλους, είναι δύσκολο να φανταστείτε μια μέρα χωρίς ένα φλιτζάνι καφέ. Εκτός από το αναζωογονητικό αποτέλεσμα, υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος πιθανών οφελών που σχετίζονται με αυτό το ρόφημα, δίνοντάς σας ακόμα περισσότερους λόγους για να τον παρασκευάσετε.

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους. Το κλειδί είναι ο αριθμός των φλιτζανιών
Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του Χάρβαρντ, ο καφές μπορεί να μειώσει το σωματικό λίπος, κατά περίπου 4%. Η ανακάλυψη ήταν το αποτέλεσμα μιας μελέτης 24 εβδομάδων, στην οποία 126 υπέρβαροι ή ανθεκτικοί στην ινσουλίνη ενήλικες έπιναν τέσσερα φλιτζάνια κανονικού καφέ ή τέσσερα φλιτζάνια ενός ροφήματος τύπου καφέ placebo.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση τεσσάρων φλιτζανιών καφέ την ημέρα χωρίς προσθήκη γάλακτος ή ζάχαρης “σχετιζόταν με μέτρια απώλεια λίπους”. Με αυτό κατά νου, ανάλογα με το μέγεθος του σώματος, οι ερευνητές συνιστούν την κατανάλωση περίπου δύο έως πέντε φλιτζανιών καφέ την ημέρα (200 έως 400 mg) για απώλεια βάρους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσέχετε τη δύναμή του και να μην υπερβαίνετε τη μέση ημερήσια δόση καφεΐνης, η οποία είναι 400 mg για υγιείς ενήλικες, σύμφωνα με το health.gazeta.co.uk.

Τι επίδραση έχει ο καφές στην απώλεια βάρους; Οι διατροφολόγοι προτείνουν 
Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους η ένταξη του καφέ στην ημέρα σας μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους – Πρώτον, ο καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία έχει θερμογόνο δράση και μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό σας, βοηθώντας σας να κάψετε περισσότερες θερμίδες, λένε οι διατροφολόγοι του The Nutrition Twins. Επιπλέον:

μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ΔΜΣ, του σωματικού βάρους και του σωματικού λίπους.
Περιορισμός της όρεξης και μείωση της πείνας. Η κατανάλωση καφέ πριν από ένα γεύμα μπορεί να μειώσει τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε στο επόμενο γεύμα σας, ακόμη και αν πίνετε καφέ έως και τέσσερις ώρες πριν από ένα γεύμα.
Αυξάνει την καύση του λίπους και μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της απορρόφησης των υδατανθράκων. Χάρη στην περιεκτικότητά του σε χλωρογενικό οξύ.

unsplash.com

lafresko.nl

Πώς να αφαιρέσετε μόνιμα τους κίτρινους λεκέδες από το κάθισμα της τουαλέτας: Ένα απλό και αποτελεσματικό κόλπο για το σπίτι

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr