Φτιάξτε Γερά Πόδια και Γερή Καρδιά Κάψε Θερμίδες και Χτίσε Μύες: 20 Λεπτά με αυτή την Προπόνηση.

Φτιάξτε Γερά Πόδια και Γερή Καρδιά Κάψε Θερμίδες και Χτίσε Μύες: 20 Λεπτά με αυτή την Προπόνηση.

Εύκολη και Αποτελεσματική Προπόνηση Ποδιών στο Σπίτι
Πώς να Βελτιώσεις τη Φυσική σου Κατάσταση με AMRAP και Αλτήρες

Η προπόνηση του κάτω μέρους του σώματος είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη της συνολικής δύναμης και αντοχής, και μπορεί να βελτιώσει την καθημερινή λειτουργικότητα και την αθλητική απόδοση.

Για αυτό το πρόγραμμα, θα χρειαστείτε μόνο ένα ζευγάρι αλτήρες και θα χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο AMRAP (As Many Reps As Possible).

Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει την εκτέλεση όσων περισσότερων επαναλήψεων μπορείτε μέσα σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας ότι η κάθε επανάληψη γίνεται σωστά.

Πρώτο βήμα είναι η προετοιμασία. Επιλέξτε αλτήρες με βάρος που μπορείτε να διαχειριστείτε, αλλά που θα σας προκαλέσουν αρκετά ώστε να βελτιωθείτε. Η σωστή προθέρμανση είναι κρίσιμη πριν ξεκινήσετε την προπόνηση για να αποφύγετε τους τραυματισμούς. Κάντε μερικά λεπτά καρδιοαναπνευστικής άσκησης όπως τρέξιμο στη θέση, και συνεχίστε με διατάσεις για να προετοιμάσετε τους μύες σας.

Μόλις είστε έτοιμοι, ρυθμίστε το χρονόμετρό σας να χτυπήσει μόλις περάσουν 20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτών των 20 λεπτών, θα εκτελέσετε όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις από τις ακόλουθες ασκήσεις:

Καθίσματα με αλτήρες (Goblet Squats): Κρατήστε έναν αλτήρα κάθετα μπροστά από το στήθος σας. Κάντε ένα βαθύ κάθισμα, φροντίζοντας τα γόνατά σας να μην ξεπερνούν τις άκρες των δακτύλων σας. Επανέλθετε στην αρχική θέση.

Προβολές (Lunges): Κρατήστε έναν αλτήρα σε κάθε χέρι και κάντε εναλλασσόμενες προβολές μπροστά. Το γόνατο του μπροστινού ποδιού πρέπει να λυγίζει σε γωνία 90 μοιρών και το πίσω γόνατο πρέπει να κατεβαίνει σχεδόν μέχρι να ακουμπήσει το έδαφος.

Άρσεις Θανάτου (Deadlifts): Κρατήστε έναν αλτήρα σε κάθε χέρι με τα πόδια στο πλάτος των ώμων. Λυγίστε τους γοφούς και τα γόνατα για να χαμηλώσετε τους αλτήρες προς το έδαφος, διατηρώντας την πλάτη σας ευθεία. Επανέλθετε στην όρθια θέση σφίγγοντας τους γλουτούς σας στην ανύψωση.

Βουλγαρικά Καθίσματα (Bulgarian Split Squats): Σταθείτε μπροστά από έναν πάγκο με έναν αλτήρα σε κάθε χέρι. Τοποθετήστε το ένα πόδι πίσω σας στον πάγκο και εκτελέστε καθίσματα με το μπροστινό πόδι, διατηρώντας την πλάτη σας ευθεία.

Γέφυρα Γλουτών (Glute Bridges): Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια στο έδαφος. Τοποθετήστε τους αλτήρες πάνω από τους γοφούς σας και ανυψώστε τους γοφούς σας προς τα πάνω, σφίγγοντας τους γλουτούς στην κορυφή της κίνησης.

Σε κάθε άσκηση, εκτελέστε όσες επαναλήψεις μπορείτε, διατηρώντας πάντα την καλή τεχνική και μορφή. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τον έλεγχο και να μην θυσιάζετε την σωστή τεχνική για χάρη περισσότερων επαναλήψεων. Αν χρειαστεί, κάντε μικρά διαλείμματα για να ανακτήσετε την αναπνοή σας, αλλά προσπαθήστε να διατηρήσετε έναν σταθερό ρυθμό.

Η μέθοδος AMRAP σας επιτρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας και να δείτε προόδους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο τέλος των 20 λεπτών, σημειώστε τον αριθμό των επαναλήψεων που καταφέρατε για κάθε άσκηση. Αυτό θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και να θέτετε νέους στόχους.

Η προπόνηση αυτή όχι μόνο δυναμώνει τους μυς του κάτω μέρους του σώματος, αλλά βελτιώνει επίσης την καρδιαγγειακή αντοχή και τη συνολική σωματική ικανότητα. Επαναλαμβάνοντας αυτή την προπόνηση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, θα δείτε σημαντικές βελτιώσεις στη δύναμη, την αντοχή και την γενική φυσική κατάσταση.

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr