Αυτά Είναι τα Εναλλακτικά Φάρμακα για τη Γαστρεντερίτιδα

Αυτά Είναι τα Εναλλακτικά Φάρμακα για τη Γαστρεντερίτιδα

Πολλοί εναλλακτικοί θεραπευτές συνιστούν την καταστολή των συμπτωμάτων της γαστρεντερίτιδας, πιστεύοντας ότι το σώμα πρέπει να υποστηρίζεται καθώς εξαλείφει την αιτία της ασθένειας.

Ομοιοπαθητική για Γαστρεντερίτιδα

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο δρα στη θεραπεία της γαστρεντερίτιδας χορηγώντας εξαιρετικά αραιωμένες δόσεις μιας φυσικής ουσίας που θα προκαλούσε τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας εάν χορηγούνταν σε πλήρη ισχύ σε ένα υγιές άτομο. Το φάρμακο διεγείρει το σώμα να αυτοθεραπευθεί.

health.howstuffworks.com

Ένας ομοιοπαθητικός θα ρωτήσει τον ασθενή για λεπτομέρειες της γαστρεντερίτιδας. Χρησιμοποιώντας αυτές τις ενδείξεις, η θεραπεία εξατομικεύεται στη συνέχεια στον ασθενή.

Μερικά χαρακτηριστικά γαστρεντερίτιδας που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Υπάρχει εμετός; Πώς φαίνεται και πώς μυρίζει;
Αισθάνεστε ανήσυχοι ή προτιμάτε καμία κίνηση;
Πονάει το σώμα σας; που;
Τα συμπτώματα βελτιώνονται από τη ζέστη ή το κρύο;

Τα κοινά ομοιοπαθητικά φάρμακα για τη γαστρεντερίτιδα περιλαμβάνουν ελάχιστες ποσότητες αρσενικού, ιπεκακουάνας και ποδοφυλλιού. Το Arsenicum μπορεί να συνταγογραφηθεί για γαστρεντερίτιδα με:

έμετος και διάρροια
κακό νερό ή φαγητό ως ύποπτη αιτία
ανησυχία ή άγχος
δίψα για μικρές γουλιές υγρού, ιδιαίτερα ζεστού υγρού
καυστικοί πόνοι

Το Podophyllum μπορεί να συνταγογραφηθεί για γαστρεντερίτιδα:

με ανώδυνη κιτρινωπή διάρροια
με διάρροια που είναι πιο έντονη από τον έμετο
σε ένα παιδί

Το Ipecacuanha μπορεί να συνταγογραφηθεί για γαστρεντερίτιδα με:

έμετος και φίμωση πιο έντονοι από τη διάρροια
έμετος που δεν ανακουφίζεται από τη ναυτία
καμία δίψα

Διατροφική Θεραπεία Γαστρεντερίτιδας
Η διατροφική θεραπεία λειτουργεί για να αντικαταστήσει τα υγρά και τα θρεπτικά συστατικά που χάνονται από τον έμετο και τη διάρροια. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών κρίσεων με ορισμένους τύπους γαστρεντερίτιδας.

Ορισμένα βακτήρια εμφανίζονται φυσικά στα έντερα και προάγουν την καλή υγεία. Αυτά ονομάζονται προβιοτικά. Το βακτήριο Lactobacillus, που λαμβάνεται σε μορφή συμπληρώματος ή τροφής, μπορεί να δημιουργήσει την αποθήκη των «καλών βακτηρίων» του εντέρου και να μειώσει την ευαισθησία του σώματος σε εισβάλλοντα βακτήρια, όπως το Escherichia coli (το οποίο μπορεί να προκαλέσει διάρροια των ταξιδιωτών). Ορισμένοι επαγγελματίες της διατροφικής θεραπείας συνιστούν τη λήψη Lactobacillus acidophilus πριν πάτε ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Η γαστρεντερίτιδα μπορεί επίσης να προληφθεί αν δεν τρώτε ποτέ τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες (όπως κρέας, αυγά και κρέμα γάλακτος) που δεν έχουν ψηθεί καλά ή έχουν αποθηκευτεί χωρίς ψυγείο.

Η αφυδάτωση μπορεί να προκληθεί όταν μεγάλες ποσότητες νερού και ηλεκτρολυτών (συμπεριλαμβανομένου νατρίου, καλίου και γλυκόζης) διοχετεύονται από το σώμα. Για να το αποτρέψετε απαιτείται να πίνετε πολύ νερό αναμεμειγμένο με μικρές ποσότητες επιτραπέζιου αλατιού και ζάχαρης. Οι χυμοί φρούτων με αλάτι και ζάχαρη και οι μη λιπαροί ζωμοί λαχανικών μπορούν να αντικαταστήσουν αποτελεσματικά τα χαμένα υγρά και τους ηλεκτρολύτες. Τα συμπληρώματα μετάλλων μπορεί επίσης να είναι χρήσιμα.

Μέχρι να περάσουν τα συμπτώματα, θα πρέπει να αποφεύγονται τα πικάντικα τρόφιμα, τα έλαια, η καφεΐνη, τα ζωικά λίπη συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ερεθίσει το στομάχι και τα έντερα. Μια δίαιτα με διαυγή υγρά και ζωμούς είναι καλύτερη στην αρχή. Όταν τα συμπτώματα βελτιωθούν, προχωρήστε σε μια δίαιτα « BRAT » (μπανάνες, ρύζι, μήλα και τοστ).

www.pexels.com

Τα ακόλουθα μπορούν να βοηθήσουν στην αντικατάσταση υγρών και ηλεκτρολυτών: Τρίψτε ένα καρότο και μαγειρέψτε σε δύο φλιτζάνια νερό. αφαιρέστε το καρότο, αλατίστε το ζωμό και πιείτε. Οι περιπτώσεις σοβαρής αφυδάτωσης απαιτούν ιατρική φροντίδα.

Άλλες θεραπείες γαστρεντερίτιδας
Αγιουρβεδική ιατρική για τη γαστρεντερίτιδα — Η βοτανοθεραπεία, ο διαλογισμός και οι ειδικές διατροφικές οδηγίες χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της γαστρεντερίτιδας.
Βοτανικό φάρμακο για τη γαστρεντερίτιδα — Μια κοινή θεραπεία απαιτεί φρέσκο ​​τσάι με σκόρδο και θυμάρι.
Παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τη γαστρεντερίτιδα — Ένας επαγγελματίας μπορεί να χρησιμοποιήσει βελονισμό,  θεραπεία με βότανα και τσιγκόνγκ για να εξισορροπήσει το τσι και να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος.
Διαλογισμός για Γαστρεντερίτιδα — Η μείωση του στρες με τον διαλογισμό μπορεί να αποτρέψει την παραγωγή γαστρικού οξέος που ερεθίζει περαιτέρω ένα φλεγμονώδες στομάχι.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Η DIY μάσκα που θα δώσει ζωή στα μαλλιά που λαδώνουν αμέσως

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr