Τα καλύτερα φυσικά απολεπιστικά προσώπου που μπορείς να κάνεις μόνη σου

Τα καλύτερα φυσικά απολεπιστικά προσώπου που μπορείς να κάνεις μόνη σου

Ένα από τα βασικά βήματα για λαμπερό, νεανικό δέρμα είναι να απαλλαχτείς από τα παλιά, ξηρά νεκρά κύτταρα.
Τα καλύτερα φυσικά απολεπιστικά προσώπου που μπορείς να κάνεις μόνη σου
in.gr

Ο ευκολότερος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι η απολέπιση. Ορίστε τα καλύτερα φυσικά συστατικά για σπιτικά scrub προσώπου. Έχεις ό,τι χρειάζεσαι ήδη στην κουζίνα σου!

«Γιατί χρειάζομαι την απολέπιση;»

Νέα κύτταρα του δέρματος δημιουργούνται στο εσωτερικό στρώμα του δέρματος (δερμίδα). Καθώς σχηματίζουν μορφή, τα παλιά, νεκρά κύτταρα του δέρματος ωθούνται στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος (επιδερμίδα). Αυτά τα νεκρά κύτταρα βαθμιαία ξεφλουδίζουν. Αλλά μερικά από αυτά παραμένουν για πάρα πολύ καιρό, καθιστώντας την επιδερμίδα σας θαμπή και τραχιά και φράζοντας τους πόρους σας με αποτέλεσμα την ακμή και άλλες ατέλειες. Η απολέπιση του δέρματος αφαιρεί αυτά τα νεκρά κύτταρα.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε να απολεπίζετε το σώμα σας. Μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος είναι το βούρτσισμα ξηρού σώματος. Το στεγνό βούρτσισμα σώματος όχι μόνο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά αυξάνει τη ροή του αίματος με αποτέλεσμα τη μείωση της κυτταρίτιδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια στεγνή βούρτσα σώματος.

Τα πέντε καλύτερα φυσικά απολεπιστικά

Μαγειρική σόδα
Τρίψτε μια κουταλιά της σούπας στο πρόσωπό σας με κυκλική κίνηση, ξεπλύνετε, στη συνέχεια, πλύνετε το πρόσωπό σας με φυσικό σαπούνι. Η μαγειρική σόδα (διττανθρακικό νάτριο) είναι το κύριο συστατικό σε πολλά ακριβά προϊόντα απολέπισης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα στην οδοντόκρεμα, το αποσμητικό, και στην περιποίηση των μαλλιών.

Ζάχαρη
Η ζάχαρη είναι φυσική πηγή γλυκολικού οξέος. Το γλυκολικό οξύ ενισχύει την παραγωγή νέων κυττάρων και διασπά την πρωτεΐνη που κρατά τα νεκρά κύτταρα να κρέμονται πάνω στο δέρμα σας. Ανακατέψτε τους κρυστάλλους ζάχαρης με το αγαπημένο σας λάδι μασάζ (ελιάς, jojoba, αμυγδάλου κλπ.) για να κάνετε μια πάστα. Τρίψτε το πρόσωπό σας με κυκλική κίνηση και ξεπλύνετε.

Θαλασσινό αλάτι
Το αλάτι της θάλασσας είναι γεμάτο ιχνοστοιχεία που αναζωογονούν το δέρμα σας, διεγείρουν την κυτταρική ανάπτυξη και βοηθούν στην υγρασία του δέρματος. Ένα απολεπιστικό θαλασσινού αλατιού είναι ιδανικό για το ξηρό δέρμα. Ανακατέψτε με αιθέριο έλαιο λεβάντας ή/και με το αγαπημένο σας λάδι μασάζ (ελιάς, jojoba, αμυγδάλου κλπ.) για να κάνετε μια πάστα. Τρίψτε το πρόσωπό σας με κυκλική κίνηση και ξεπλύνετε.

Βρώμη
Το πλιγούρι βρώμης είναι μια πολύ ήπια απολέπιση, γι’ αυτό είναι ιδανικό για το ευαίσθητο δέρμα. Είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και πολύ ενυδατικό συστατικό. Ανακατέψτε την αλεσμένη βρώμη με μέλι ή/και κεφίρ (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ή βουτυρόγαλα), απλώστε μείγμα το στο πρόσωπό σας με κυκλική κίνηση, αφήστε να καθίσει για 15-30 λεπτά και ξεπλύνετε.

Κεφίρ
Το κεφίρ είναι σαν γιαούρτι, αλλά με πολύ πιο ευεργετικά βακτήρια (περίπου 40 φορές περισσότερο). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι και να δείτε οφέλη, αλλά θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας κεφίρ. Το κεφίρ είναι μια φυσική πηγή γαλακτικού οξέος που ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα σας. Εφαρμόστε στο πρόσωπό σας, αφήστε να καθίσει για 15-30 λεπτά και ξεπλύνετε. Το δέρμα σας θα είναι μαλακό και απαλό για αρκετές ημέρες.

Μέλι
Το ακατέργαστο μέλι είναι αντιβακτηριακό, αντι-ιικό και αντιμυκητιασικό. Καταστρέφει τις λοιμώξεις του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της ακμής. Το μέλι μειώνει τη φλεγμονή και ενυδατώνει. Μπορεί να αναμειχθεί με οποιοδήποτε από τα άλλα απολεπιστικά που αναφέραμε εδώ για να ενισχύσει τα αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριακά οφέλη.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Έλαιο βρώμης. Πυκνώνει τους ιστούς της επιδερμίδας.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr