5 Υπέροχες σπιτικές κρέμες νυκτός με αγνά υλικά

5 Υπέροχες σπιτικές κρέμες νυκτός με αγνά υλικά

Η ενυδατική κρέμα είναι ένα καλλυντικό προϊόν που πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνεται στην καθημερινή περιποίηση του γυναικείου προσώπου. Άλλες γυναίκες, αφού πλύνουν το πρόσωπό τους, απλώνουν λίγη από την κρέμα που διαθέτουν το πρωί, ενώ έχουν άλλη για το βράδυ την οποία απλώνουν πριν κοιμηθούν. Κατ’ εμάς, η ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου αρκεί να γίνεται μία φορά την ημέρα, φροντίζοντας όμως όσο μπορούμε να είναι καθημερινή και να μην παραλείπουμε συχνά μέρες χωρίς να την κάνουμε. Βέβαια, είναι σημαντικό να επισημάνουμε εξ αρχής ότι αυτό ισχύει για τις ενυδατικές κρέμες· διότι ορισμένες από τις σπιτικές κρέμες νυκτός που θα σου προτείνουμε, δεν περιορίζονται μόνο στην ενυδάτωση του δέρματος, αλλά έχουν κι άλλες δράσεις, που καθιστούν συγκεκριμένη τη συχνότητα των εφαρμογών τους.

Από Ιωάννα Φωτοπούλου

Σε αυτά πλαίσια, αποφασίσαμε να σου δείξουμε 5 διαφορετικές σπιτικές κρέμες νυκτός που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, γλιτώνοντας από τα δεκάδες ευρώ που κοστίζει μία καλή ενυδατική κρέμα νύκτας ή ημέρας στο εμπόριο. Δες τις 5 υπέροχες σπιτικές κρέμες νυκτός για το πρόσωπο και φτιάξε όποια ή όποιες από αυτές θεωρείς κατάλληλες για εσένα!

5 Υπέροχες σπιτικές κρέμες νυκτός που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου

Σπιτική κρέμα νυκτός για τις ρυτίδες και το ξηρό δέρμα

Σε ένα μπολάκι, ανακατεύει 2 κουταλιές της σούπας από βούτυρο κακάο, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και άλλη 1 κουταλιά της σούπας από λάδι καρύδας (προμηθεύσου λίγο λάδι καρύδας, είναι εξαιρετικό, και χρησιμοποίησέ το κι αλλού π.χ. σε μάσκες για τα μαλλιά με λάδι καρύδας). Αφήνεις το μείγμα των τριών υλικών να κάτσει για μερικά λεπτά. Μέρα παρά μέρα, για την ακρίβεια νύχτα παρά νύχτα, απλώνεις λίγη ποσότητα σε όλο το πρόσωπό σου, εξαιρώντας το κινητό τμήμα των ματιών σου. Φυσικά, είναι πολύ καλό να βάζεις γύρω από τα μάτια (σε τυχόν κύκλους ή στο σημείο εκδήλωσης του λεγόμενου «ποδιού της χήνας»), πάνω στα χείλη εφόσον είναι ξηραμένα, αλλά και στο λαιμό σου. Καλό θα ήταν να κοιμάσαι ανάσκελα όταν φοράς αυτήν την κρέμα, έτσι ώστε να μην απορροφά μέρος της το μαξιλάρι σου αλλά και να μη ρυτιδιάζει το πρόσωπό σου από το ζούληγμα στο μαξιλάρι.

Σπιτική κρέμα νυκτός για βαθιά ενυδάτωση

Σε μπεν μαρί λιώνεις 2 κουταλιές της σούπας από λάδι καρύδας και 1 κουταλιά της σούπας από κερί μέλισσας Κατόπιν, θρυμματίζεις εντός του σκεύους 2 κάψουλες από βιταμίνη Ε που μπορείς να βρεις στο φαρμακείο. Αποσύρεις το σκεύος σου από τη φωτιά και προσθέτεις μισή κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδο που διαθέτεις στην κουζίνα σου. Μόλις το μείγμα φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, τότε είναι που θα έχει μορφοποιηθεί μία από τις καλύτερες σπιτικές κρέμες νυκτός, η οποία θα σου προσφέρει τρομερή ενυδάτωση. Τη διατηρείς σε θερμοκρασία δωματίου και τη χρησιμοποιείς ακόμη και κάθε βράδυ, αφού πρώτα έχεις κάνει ντεμακιγιάζ και έχεις πλύνει το πρόσωπό σου.

Σπιτική κρέμα νυκτός για αποτοξίνωση

Σε μπεν μαρί βάζεις 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο και 1 κουταλιά της σούπας από κερί μέλισσας. Αφού λιώσουν, αποσύρεις το σκεύος σου από τη φωτιά, προσθέτεις 1 κουταλιά της σούπας από πράσινο τσάι που έχεις προετοιμάσει, 1 κουταλιά της σούπας από τζελ αλόης εάν έχεις τέτοια γλαστρούλα ή από κάποιο αγοραστό τζελ ή χυμό αλόη βέρα και 1 κουταλιά της σούπας από ένα οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο που σου αρέσει. Ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου και να σχηματιστεί μία από τις πιο αποτοξινωτικές, δροσιστικές και αναζωογονητικές σπιτικές κρέμες νυκτός. Να ξέρεις ότι είναι ιδανική εάν είσαι όλη μέρα στο πόδι, εάν ήσουν για πολλές ώρες στο δρόμο κι εκτεθειμένη σε ρύπους, καυσαέρια και σκόνη. Μπορείς να χρησιμοποιείς την κρέμα αυτή ακόμη και κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς.

Σπιτική κρέμα νυκτός για βαθύ καθαρισμό, δυσχρωμίες κι ανανέωση κυττάρων

Σε ένα δοχείο, ανακατεύεις μισό φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο με ¼ του φλιτζανιού ξίδι (όποιο έχεις εύκαιρο) και άλλο ¼ του φλιτζανιού νερό. Μάλιστα, μπορείς να βάλεις και τα τρία υλικά μέσα στο ίδιο φλιτζάνι κατευθείαν και να τα ανακατέψεις εκεί. Αφού πλύνεις το πρόσωπό σου με ένα ήπιο σαπούνι και το ξεβγάλεις, έτσι όπως είναι νωπό απλώνεις καλά λίγη από την κρέμα αυτή. Κάνεις ένα απαλό μασάζ και την αφήνεις να δράσει όλο το βράδυ όσο κοιμάσαι. Το πρωί, εάν δεις ακόμα υπολείμματα, μπορείς να ξεπλύνεις με δροσερό νερό το πρόσωπό σου και να σκουπιστείς ταμποναριστά με μία καθαρή πετσέτα. Αν και η συγκεκριμένη από τις σπιτικές κρέμες νυκτός μπορεί να σε παραξενεύει λόγω του ξιδιού που περιέχει, η πραγματικότητα δείχνει άλλα· ανανεώνει τα κύτταρά σου όσο κοιμάσαι κι άρα κάνει την επιδερμίδα σου το πρωί να φαίνεται λεία, ζωντανή και φρέσκια· προσφέρει βαθύ καθαρισμό· απαλλάσσει από διχρωμίες ή δυσχρωμίες την επιδερμίδα σου δίνοντάς της έναν ομοιόμορφο χρωματικό τόνο.

Σπιτική κρέμα νυκτός για ρυτίδες και σύσφιξη

Σε ένα μπολάκι βάζεις το εσωτερικό ενός ώριμου αβοκάντο (έχεις πετάξει το φλοιό και το κουκούτσι του). Ρίχνεις από πάνω 1 ολόκληρο ωμό αυγό και μισή κούπα από το γιαούρτι που διαθέτεις. Ανακατεύεις πολύ καλά όλα τα υλικά σου μαζί. Ανά 3 βράδια, δηλαδή περίπου 2 φορές την εβδομάδα, μπορείς να απλώνεις λίγη από την εν λόγω μάσκα νυκτός στο πρόσωπό σου αλλά και στην περιοχή του λαιμού σου. Τα αποτελέσματά της ως προς τη σύσφιξη και την απόκτηση ενός σφριγηλού προσώπου θα είναι άμεσα ορατά, ενώ, όσον αφορά στη μείωση των ρυτίδων, ασφαλώς και θα χρειαστούν αρκετές εφαρμογές εάν έχεις χρόνια σχηματισμένες ρυτίδες στο δέρμα σου.

Πηγή: www.dynamikhgynaika.gr

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας απο τα μυστικά ομορφιάς.
Μαστιχέλαιο. Ισχυρό αντιρυτιδικό, επουλωτικό, λευκαντικό.

Κερί μέλισσας

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr