Αφυδατωμένη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια; Σας έχουμε τη λύση!

Αφυδατωμένη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια; Σας έχουμε τη λύση!

 

Αφυδατωμένη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια; Σας έχουμε τη λύση!
+τι θα πρέπει να αποφεύγετε

Η αφυδάτωση κάτω και γύρω από την περιοχή των ματιών είναι ένα πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν αρκετές γυναίκες αλλά και άνδρες, σύμφωνα με τους δερματολόγους. Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και λεπτό- μάλιστα είναι 4 φορές πιο λεπτό σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα- ενώ σε γενικές γραμμές χρειάζεται ειδική φροντίδα, μιας και είναι από τις πρώτες περιοχές που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης.

Ακριβώς επειδή η επιδερμίδα σε αυτό το σημείο του σώματος είναι λεπτή, η εμφάνιση αφυδάτωσης είναι αναμενόμενη, επισημαίνουν οι ειδικοί. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν αφυδάτωση», λέει ο Michele Green, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

– Αποφύγετε να απλώνετε στην περιοχή γύρω από τα μάτια σας προϊόντα περιποίησης του δέρματος, με βάση το οινόπνευμα ή τη ρετινόλη. Βέβαια, ο M. Green αναφέρει: «Ορισμένοι τύποι δέρματος μπορεί να χρειάζονται μια μικρή ποσότητα από αυτά τα συστατικά, αλλά σε αρκετούς προκαλούν έντονη αφυδάτωση.»

– Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση.«Είναι τόσο προφανές, αλλά δε θα πρέπει να αμελείτε να χρησιμοποιείτε μια πλούσια σε ενυδατικά συστατικά φόρμουλα», λέει ο Green, ενώ συνεχίζει προτείνοντας: «Η βαζελίνη είναι κάτι που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και βοηθάει πάρα πολύ. Εφαρμόστε τη το βράδυ αφού πρώτα έχετε κάνει καλό καθαρισμό στο πρόσωπό σας και σε επιδερμίδα όχι εντελώς στεγνή έτσι ώστε τα συστατικά να απορροφηθούν πιο γρήγορα. Μπορεί να την αισθανθείτε βαριά στο πρόσωπό σας, αλλά αυτό είναι το σημείο- κλειδί: η επιδερμίδα γίνεται πιο απαλή και η ενυδάτωση «κλειδώνει» την επιθυμητή υγρασία σε αυτή, ενώ, μέχρι το πρωί, θα έχει απορροφηθεί πλήρως.

– Και φυσικά, να προσέχετε τα προϊόντα και τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας και ιδιαίτερα στην περιοχή των ματιών σας, καθώς ορισμένα από αυτά μπορεί να προκαλέσουν εκτός από ξηροδερμία και κάποια αλλεργική αντίδραση.

Αν παρατηρήσετε τώρα κοκκινίλες, φαγούρα ή μικρο-ερεθισμούς σε τακτική βάση τότε καλό θα ήταν να επισκεφτείτε το δερματολόγο σας!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr