ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ

Για να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας, χρειάζεστε θεραπεία πρωτεΐνης | Φωτογραφία: Self

Η περιποίηση των φυσικών μαλλιών μπορεί να είναι ένας αγώνας, ειδικά αφού γνωρίζετε ήδη ότι η φυσική περιποίηση των μαλλιών δεν τελειώνει μόνο με το λούσιμο και την περιποίηση. Η ξηρότητα των άκρων και οι χαλαρές μπούκλες είναι επίσης σημάδια ότι τα μαλλιά σας μπορεί να έχουν έλλειψη πρωτεΐνης.

Ενώ τα φυσικά μαλλιά περιέχουν πρωτεϊνικές δομές, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, η έκθεση και η συσσώρευση προϊόντων θα μπορούσαν να προκαλέσουν την απώλεια αυτής της πρωτεΐνης. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι θεραπείες πρωτεΐνης. Η χρήση μιας θεραπείας πρωτεΐνης στα φυσικά μαλλιά σας αντικαθιστά τη χαμένη πρωτεΐνη. θρέφει και ενισχύει τα μαλλιά σας, αναγκάζοντάς τα να αναπτυχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Τι είναι η πρωτεϊνική θεραπεία;
Οι πρωτεϊνικές θεραπείες είναι θεραπείες περιποίησης που αντικαθιστούν την πρωτεΐνη της χαμένης τρίχας προσθέτοντας πρωτεΐνη στο στρώμα της επιδερμίδας των κλώνων της τρίχας. Αυτές οι θεραπείες πρωτεΐνης ενισχύουν τα μαλλιά, αποτρέποντας τη βλάβη στους θύλακές τους.

Διαφορές μεταξύ των πρωτεϊνικών θεραπειών και της βαθιάς περιποίησης

Η βαθιά περιποίηση κάνει επίσης τις ίδιες θεραπείες με τις θεραπείες πρωτεΐνης, προσθέτοντας υγρασία στα μαλλιά και αποκαθιστώντας την ελαστικότητά τους. Ωστόσο, οι θεραπείες πρωτεΐνης  επιπλέον, δεσμεύουν τις πρωτεΐνες στις τρίχες, ενισχύοντας τη φυσική τρίχα για να αποτρέψουν το σπάσιμο.

Για βέλτιστη απόδοση, πρέπει να εναλλάσσετε τη βαθιά περιποίηση και την εφαρμογή μιας θεραπείας πρωτεΐνης στα φυσικά μαλλιά σας. Αυτό θα διασφάλιζε ότι τα μαλλιά σας θα διατηρήσουν την επαρκή ισορροπία πρωτεΐνης-υγρασίας. Ως εκ τούτου, συνιστάται ιδιαίτερα να κάνετε θεραπεία πρωτεΐνης μία φορά το μήνα.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσετε ότι η εφαρμογή υπερβολικής περιποίησης πρωτεΐνης μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των μαλλιών σας, να φαίνονται σαν άχυρα, να στεγνώσουν και να  να χάσουν τη φυσική τους λάμψη, ακυρώνοντας τον σκοπό της θεραπείας πρωτεΐνης. Έχει το μέτρο της.

Υγιή μαλλιά. | Εικόνα: Hairlovetoknow

Οφέλη από τις θεραπείες πρωτεΐνης για τα μαλλιά

Οι θεραπείες πρωτεΐνης για τα μαλλιά περιέχουν αμινοξέα, τα οποία είναι επίσης απαραίτητο μέρος του σώματος. Τα ανθρώπινα μαλλιά αποτελούνται από πρωτεΐνες, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είναι κερατίνες. Όταν εκτίθεται σε θερμότητα, ρύπους και χημικές ουσίες, αυτή η πρωτεΐνη (κερατίνη) διασπάται, καθιστώντας τα μαλλιά ευαίσθητα στην ξηρότητα και το σπάσιμο.

Οι θεραπείες πρωτεΐνης λειτουργούν ως προστατευτικό φράγμα για τα μαλλιά σας, γεμίζοντας τρύπες και κενά μέσα στην επιδερμίδα της τρίχας. Αυτό κάνει τα μαλλιά  να φαίνονται και να είναι πολύ πιο υγιή . Οι πρωτεϊνικές θεραπείες έχουν γίνει ουσιαστικό μέρος της διατήρησης ή της αποκατάστασης υγιών φυσικών μαλλιών.

Αυτά είναι μερικά οφέλη των θεραπειών πρωτεΐνης για τα μαλλιά:

Οι θεραπείες πρωτεΐνης θρέφουν και ενισχύουν τα φυσικά μαλλιά σας, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα από το τριχωτό της κεφαλής και αντικαθιστώντας τη χαμένη πρωτεΐνη στα μαλλιά.
Οι θεραπείες πρωτεΐνης προσθέτουν επιπλέον σώμα και όγκο στα φυσικά μαλλιά, καθιστώντας τα πιο πυκνά, μακρύτερα και πιο υγιή.
Μειώνει το σπάσιμο της τρίχας, αποτρέπει το σχίσιμο των άκρων και δυναμώνει τις τρίχες.
Η χρήση θεραπειών πρωτεΐνης στα φυσικά μαλλιά διασφαλίζει ότι τα μαλλιά σας διατηρούν τη φυσική τους ισορροπία πρωτεϊνών, ελαίων και θρεπτικών συστατικών.

Πώς να επιλέξετε πρωτεϊνικές θεραπείες
Όταν επιλέγετε θεραπείες πρωτεΐνης, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή θεραπεία για τις ανάγκες σας και να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες. Δείτε πώς να επιλέξετε μια θεραπεία πρωτεΐνης για τις ανάγκες των μαλλιών σας:

Light Protein Treatments
Αν ψάχνετε για θεραπείες πρωτεΐνης για τακτική ρουτίνα περιποίησης μαλλιών, είναι σημαντικό να επιλέξετε θεραπείες που περιέχουν κερατίνη. Αυτές οι ελαφριές θεραπείες πρωτεΐνης βοηθούν στη θεραπεία των χαλαρών, βαμμένων μαλλιών καθώς και των αδύναμων μαλλιών.

Θα πρέπει να εφαρμόζονται δύο έως τρεις φορές κάθε μήνα και επίσης να ισορροπούνται κατάλληλα με ένα ενυδατικό μαλακτικό για να αποφευχθεί η ξηρότητα και το σπάσιμο.

Για φυσικά μαλλιά με έντονο σπάσιμο, φροντίστε να χρησιμοποιείτε μια περιποίηση πρωτεΐνης μετά από κάθε λούσιμο μέχρι τα μαλλιά σας να ανακτήσουν την ελαστικότητά τους και να μειωθεί το σπάσιμο.

Πρωτεϊνικές θεραπείες για σοβαρές βλάβες
Για το σπάσιμο των μαλλιών που προκαλείται από σοβαρή χημική βλάβη, τα μαλλιά σας θα χρειάζονταν πιο εντατικές θεραπείες πρωτεΐνης. Για να το κάνετε αυτό, συνιστούμε να επισκεφθείτε ένα επαγγελματικό σαλόνι. Επίσης, σημειώστε ότι αυτές οι θεραπείες πρωτεΐνης που έχουν σχεδιαστεί για σοβαρό σπάσιμο θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο μία φορά κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες για να αποφευχθεί η περαιτέρω καταστροφή των μαλλιών.

Φροντίστε να παρακολουθείτε τις πρωτεϊνικές σας θεραπείες. Μόλις χρησιμοποιηθεί σωστά, το μεγαλύτερο μέρος του σπασίματος της τρίχας θα πρέπει να σταματήσει.
Τα φυσικά μαλλιά απαιτούν θεραπείες πρωτεΐνης τουλάχιστον μία φορά το μήνα για την αναπλήρωση της χαμένης πρωτεΐνης και την αναζωογόνηση της, σταματώντας το σπάσιμο και την ξηρότητα των μαλλιών. Οι θεραπείες μαλλιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επαναφέρετε τη χαμένη λάμψη των μαλλιών σας, διασφαλίζοντας ότι διατηρούν τις μπούκλες και την αναπήδησή τους. Είναι πιο συνετό να συνδυάζετε τις θεραπείες πρωτεΐνης με ένα βαθύ μαλακτικό για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη αποτελεσματικότητά του.

guardian.ng

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr