Νεύρωση στομάχου τα κατάλληλα βότανα για να αισθανθείς ξανά ο εαυτός σου!

Νεύρωση στομάχου τα κατάλληλα βότανα για να αισθανθείς ξανά ο εαυτός σου!

Νεύρωση στομάχου. Θεραπεία με βότανα.

Η  νεύρωση στομάχου είναι  ένδειξη κάποιας παθολογίας. Συνοδεύεται με εκνευρισμό, ευερεθιστότητσ και δυσκολία στην πέψη. Τα συμπτώματα της είναι κυρίως ο πόνος και οι έντονες συσπάσεις του στομάχου.

Τζίντζερ

Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι έχουν στραφεί στο τζίντζερ ως θεραπεία για τα πάντα, από τον πόνο μέχρι τη ναυτία. Πρόκειται για ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες. Το τζίντζερ είναι διαθέσιμο σε πολλές μορφές, που όλες μπορούν να βοηθήσουν. Τα μασήματα και τα συμπληρώματα τζίντζερ είναι εύκολο να ληφθούν, ενώ άλλοι άνθρωποι προτιμούν το τζίντζερ τους σε μορφή ροφήματος. Δοκιμάστε μια εντελώς φυσική μπύρα τζίντζερ ή ψιλοκόψτε λίγη φρέσκια ρίζα τζίντζερ και φτιάξτε ένα τσάι .

Τσάι χαμομηλιού
Ένα ωραίο φλιτζάνι τσάι χαμομηλιού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου μιας στομαχικής διαταραχής λειτουργώντας ως αντιφλεγμονώδες. Αυτές οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες βοηθούν τους μυς του στομάχου σας να χαλαρώσουν, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον πόνο από κράμπες και σπασμούς.

Δίαιτα BRAT

Κάθε γονέας ενός μικρού παιδιού γνωρίζει για τη δίαιτα με τις μπανάνες, το ρύζι, τη σάλτσα μήλου και το τοστ (BRAT) για να ηρεμήσει ένα στομαχικό στομάχι. Μπορεί να βοηθήσει στη ναυτία ή τη διάρροια.

Το BRAT περιέχει τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και υψηλής δέσμευσης. Κανένα από αυτά τα τρόφιμα δεν περιέχει αλάτι ή μπαχαρικά, τα οποία μπορούν να επιδεινώσουν περαιτέρω τα συμπτώματα. Αυτή η ήπια δίαιτα είναι κατάλληλη για όταν νιώθετε άρρωστοι αλλά πρέπει να φάτε κάτι. Δοκιμάστε να παραψήσετε το τοστ – το απανθρακωμένο ψωμί πιστεύεται ότι μειώνει τη ναυτία.

Θερμαντικό μαξιλάρι
Μπορεί να βρείτε ένα μαξιλάρι θέρμανσης ή ένα μπουκάλι ζεστού νερού καταπραϋντικό για να το αγκαλιάζετε πάνω στο σημείο του πόνου όταν αισθάνεστε άρρωστοι. Οπότε αγκαλιάστε αυτό η ζεσταθείτε με μια ηλεκτρική κουβέρτα και χαλαρώστε μέχρι να περάσουν τα συμπτώματά σας.

Η ζεστασιά στο στομάχι σας θα σας αποσπάσει την προσοχή από τυχόν κράμπες ή πόνο και η ζέστη μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τους μύες σας και να μειώσετε τη ναυτία σας. Μην το αφήνετε για πολύ, ωστόσο, καθώς μπορεί να βλάψετε το δέρμα σας από υπερβολική χρήση.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Για τις νευρώσεις του στομάχου συστήνονται τα τσάγια απο όλα τα χαρακτηριζόμενα ως μαλακτικά βότανα και φυτά, όπως:

η αλθέα,

το άνηθο,

η αχιλλεία,

το γλυκάνισο,

η κολοκυθιά,

το γαϊδουράγκαθο,

το δίκταμο,

ο κόλιανδρος,

η λουίζα,

η άγρια μαργαρίτα,

το μελισσόχορτο,

το άγριο ραδίκι,

η ροδακινιά,

το βάλσαμο,

η πατάτα

και η τσουκνίδα.

Τα κυριότερα όμως, με τα πιο θεραπευτικά αποτελέσματα, είναι

η λεύκη

και το

χαμομήλι.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr