Για να αδυνατίσεις κάνε δίαιτα νηστείας. Ισχύει; Και τι πρέπει να κάνεις στην δική σου περίπτωση.

Για να αδυνατίσεις κάνε δίαιτα νηστείας. Ισχύει; Και τι πρέπει να κάνεις στην δική σου περίπτωση.

Λειτουργούν οι δίαιτες νηστείας;

Γιατί η νηστεία για απώλεια βάρους μπορεί να αποτύχει. Είναι η νηστεία ασφαλής;
Μερικοί άνθρωποι νηστεύουν για να χάσουν βάρος. Άλλοι νηστεύουν για να προσπαθήσουν να αποτοξινώσουν το σώμα τους ή για θρησκευτικούς λόγους.

Εάν νηστεύετε για να χάσετε βάρος, μπορεί να θέλετε να το ξανασκεφτείτε. Η απώλεια βάρους μπορεί να μην διαρκέσει αφού τελειώσετε τη νηστεία.

Εάν ο στόχος σας είναι να αποτοξινώσετε το σώμα σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το σώμα σας αποτοξινώνεται φυσικά.

Οι δίαιτες νηστείας δεν είναι όλες ίδιες.

Ορισμένες επιτρέπουν μόνο υγρά όπως νερό, χυμό ή τσάι. Άλλες μειώνουν δραστικά τις θερμίδες, αλλά δεν απαγορεύουν εντελώς το φαγητό ενώ σε κάποιες άλλες, νηστεύεις κάθε δεύτερη μέρα.

Γιατί η νηστεία για απώλεια βάρους μπορεί να αποτύχει

Όταν τρώτε λιγότερο από όσο χρειάζεστε και χάνετε βάρος, το σώμα σας μπαίνει σε κατάσταση λιμοκτονίας. Για να εξοικονομήσετε ενέργεια, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται.

Όταν τελειώσετε τη νηστεία και επιστρέψετε στη συνήθη διατροφή σας, μπορεί να ανακτήσετε το βάρος που χάσατε με επιπλέον περισσότερα κιλά λίγο αργότερα!

Σε μια νηστεία, το σώμα σας προσαρμόζεται περιορίζοντας την όρεξή σας, έτσι θα αισθάνεστε λιγότερο πεινασμένοι στην αρχή. Αλλά μόλις σταματήσετε να νηστεύετε, η όρεξή σας θα ανεβάσει ξανά  στροφές. Μπορεί να αισθάνεστε πιο πεινασμένοι και να έχετε περισσότερες πιθανότητες να φάτε υπερβολικά.

Η νηστεία κάθε δεύτερη μέρα έχει παρόμοια αποτελέσματα. Βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος, αλλά όχι για πολύ.

Σε μια μελέτη, οι άνθρωποι που νήστευαν κάθε δεύτερη μέρα έχασαν βάρος, ακόμη και όταν έτρωγαν ό,τι ήθελαν τις ημέρες που δεν νήστευαν. Αλλά η απώλεια βάρους δεν κράτησε στο χρόνο.

Είναι η νηστεία ασφαλής;
Η νηστεία για λίγες μέρες πιθανότατα δεν θα βλάψει τους περισσότερους υγιείς ανθρώπους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αφυδατωθούν.

Το σώμα χρειάζεται βιταμίνες , μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα για να παραμείνει υγιές. Εάν δεν καταναλώνουμε όλα αυτά τα θρεπτικά στοιχεία  μπορεί να ακολουθήσουν δυσάρεστα συμπτώματα όπως κόπωση , ζάλη , δυσκοιλιότητα , αφυδάτωση και παράλληλα να μην αντέχουμε τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Άλλα άτομα που δεν πρέπει να νηστεύουν περιλαμβάνουν γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν , άτομα με χρόνια ασθένεια, ηλικιωμένους και παιδιά.

Πριν ξεκινήσετε μια νέα δίαιτα, ιδιαίτερα αυτή που περιλαμβάνει νηστεία, ρωτήστε το γιατρό σας εάν είναι καλή επιλογή για εσάς. Αρκετές μελέτες δείχνουν πολλά οφέλη στην περίπτωση της διαλείπουσας νηστείας και για την υγεία. Μελέτες διαλείπουσας νηστείας σε ανθρώπους με χρόνια νόσο είχαν ως αποτέλεσμα καλύτερο έλεγχο της νόσου τους. Ωστόσο, αυτές οι μελέτες γίνονται μόνο σε περίοδο μηνών. Δεν είναι σαφές εάν τα οφέλη θα παραμείνουν για χρόνια εφόσον η δίαιτα συνεχιστεί καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από το γιατρό σας μια παραπομπή σε έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο, ο οποίος μπορεί να σας δείξει πώς να σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής εξατομικευμένο σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες ώστε να παραμείνει και το αποτέλεσμα .

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr