Ποιες νέες ρουτίνες ομορφιάς πρέπει να υιοθετήσετε στην εμμηνόπαυση;

Ποιες νέες ρουτίνες ομορφιάς πρέπει να υιοθετήσετε στην εμμηνόπαυση;

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσική διαδικασία, η οποία εκδηλώνεται στη μέση ηλικία των 51 ετών, σηματοδοτώντας ένα νέο στάδιο στη ζωή και μια νέα σχέση με το σώμα και τη θηλυκότητα.
Με το μερίδιό της στις ορμονικές ανατροπές, η εμμηνόπαυση αλλάζει την υφή του δέρματος και των μαλλιών. Πώς να έχετε όμορφο δέρμα κατά την εμμηνόπαυση; Ποιες νέες ρουτίνες ομορφιάς να υιοθετήσετε;

Κωνσταντίνα Στεργίου

Μην πανικοβάλλεστε, υπάρχουν πάντα στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να περάσετε αυτή τη φάση με στυλ!

Αυτή η μετάβαση ξεκινά με την περιεμμηνόπαυση, η οποία χαρακτηρίζεται από ακανόνιστους εμμηνορροϊκούς κύκλους και μπορεί να συνοδεύεται από σωματικές επιπτώσεις όπως εξάψεις , γήρανση του δέρματος ή αύξηση βάρους. Έπειτα έρχεται η μετεμμηνόπαυση, κατά την οποία το σώμα πρέπει να συνηθίσει την κατάσταση της ορμονικής ανεπάρκειας για να ανακτήσει την ισορροπία. Για να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της ξηρότητας του δέρματος, της απώλειας σφριγηλότητας και της αραιότητας των μαλλιών, ήρθε η ώρα να υιοθετήσετε νέες στοχευμένες ρουτίνες που αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις των ορμονικών διακυμάνσεων.

Προσαρμόστε το τελετουργικό του προσώπου σας για να καταπολεμήσετε τα δερματικά προβλήματα
Ποιες νέες ρουτίνες ομορφιάς πρέπει να υιοθετήσετε στην εμμηνόπαυση;

Την περίοδο της εμμηνόπαυσης, η πτώση των οιστρογόνων επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος. Αυτή η ορμονική αλλαγή επηρεάζει βαθιά τη βιολογία της επιδερμίδας και τη λειτουργία της και το δέρμα γίνεται πιο λεπτό. Η παραγωγή λιπιδίων μειώνεται και η σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης γίνεται πιο αργή. Αποτέλεσμα, αίσθηση χαλάρωσης, απώλεια ελαστικότητας και ξηρότητα του δέρματος .

Ταυτόχρονα, η παραγωγή σμήγματος πέφτει και η επιδερμίδα λεπταίνει, γεγονός που αλλοιώνει την ποιότητα της λειτουργίας φραγμού της. Μια κάπως ανησυχητική κατάσταση πραγμάτων που δεν είναι, ωστόσο, αναπόφευκτη: δεν θα εμφανίσουν όλες οι γυναίκες όλα τα συμπτώματα και υπάρχουν δερμοκαλλυντικά που αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις στο δέρμα.

Πώς να ενυδατώσετε σωστά το πρόσωπό σας για να φροντίσετε το δέρμα σας κατά την εμμηνόπαυση;
Λόγω έλλειψης επαρκούς ποσότητας σμήγματος για την προστασία του υδρολιπιδικού φιλμ, το δέρμα γίνεται ξηρό, ευερέθιστο, ακόμη και υπεραντιδραστικό.

Για να αποκατασταθεί η βέλτιστη λειτουργία του δερματικού φραγμού, είναι απαραίτητο να υιοθετήσετε ένα πρόγραμμα περιποίησης δέρματος πλούσιο σε κεραμίδια, υγραντικές ουσίες όπως γλυκερίνη , φυτικά έλαια και βούτυρα. Αυτά τα ενεργά συστατικά συμπληρώνονται ιδανικά από υαλουρονικό οξύ , για προστασία στην επιφάνεια και ενυδάτωση σε βάθος.

 Ποια κρέμα προσώπου να επιλέξω για την αποκατάσταση της σφριγηλότητας;

Τα οιστρογόνα έχουν μέχρι στιγμής διεγείρει τους ινοβλάστες που υπάρχουν στο χόριο για να τους παρακινήσουν να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Ωστόσο, όταν αυτά δεν ενεργοποιούνται πλέον επαρκώς, το δέρμα χάνει την πυκνότητά του. Στη συνέχεια, πρέπει να τεθεί ξανά υπό τάση διεγείροντας τη σύνθεση των συνδετικών ινών που είναι υπεύθυνες για την καλή συνοχή των ιστών.

Οι σύμμαχοί σου;

Θεραπείες ενισχυμένες με υαλουρονικό οξύ για να γεμίσουν και να επαναπροσδιορίσουν το περίγραμμα. Εστιάζουμε επίσης σε θεραπείες εμπλουτισμένες με ενεργοποιητή ρετινόλης και προστατευτικά κολλαγόνου και ελαστίνης για την εδραίωση της δομής του δέρματος και την καταπολέμηση των ρυτίδων. Το τελευταίο ρυθμίζει επίσης την παραγωγή μελανίνης για την πρόληψη των μαύρων κηλίδων .

Πώς να επαναφέρετε τη λάμψη για να έχετε όμορφο δέρμα στην εμμηνόπαυση;
Την περίοδο της εμμηνόπαυσης, η κυτταρική ανανέωση και η μικροκυκλοφορία επιβραδύνονται ενώ οι χρωστικές διαταραχές επιταχύνονται, ειδικά εάν το δέρμα της γυναίκας έχει εκτεθεί πολύ στις ακτίνες UV και τη ρύπανση .

Για τόνωση της λάμψης και ομοιόμορφη δράση, μικρή συμβουλή, πάρτε βιταμίνη C ! Αυτό το όμορφο και αντιγηραντικό αστέρι ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, θολώνει τις λεπτές γραμμές και ενισχύει την ομαλότητα του δέρματος περιορίζοντας την άναρχη παραγωγή μελανίνης, που είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση μαύρων κηλίδων.

Είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βελτιώνει την υφή του δέρματος και φωτίζει την επιδερμίδα χάρη στη δράση του στην αγγειακή κυκλοφορία.

health4u.gr

Σέρουμ οιστρογόνων (για την αναπλήρωση του χαμένου όγκου στην εμμηνόπαυση) 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr