Πως θα Κάνω τα Μαλλιά μου να Γυαλίζουν Φυσικά.

Πως θα Κάνω τα Μαλλιά μου να Γυαλίζουν Φυσικά.

Από την απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής σας μέχρι το τακτικό κούρεμα και την καλή διατροφή, δείτε πώς να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σε καλή κατάσταση

Πάρτε αρκετή πρωτεΐνη
Καθώς τα μαλλιά σας είναι φτιαγμένα από κερατίνη, η μη λήψη αρκετής πρωτεΐνης στη διατροφή σας μπορεί να οδηγήσει σε ξηρά, εύθραυστα νήματα, λέει η διατροφολόγος Jo Lewin. Συνιστά να προσθέσετε στη διατροφή σας κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά. Καλές πηγές για χορτοφάγους και βίγκαν είναι τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, το τόφου και η κινόα. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες και ο σίδηρος είναι επίσης σημαντικοί.

Βουρτσίστε απαλά τα μαλλιά
Η τριχολόγος Anabel Kingsley σημειώνει ότι η δίαιτα, αν και σημαντική, θα ενισχύσει μόνο τους νεοσχηματιζόμενους κλώνους, όχι τα μαλλιά που έχουν ήδη μεγαλώσει. Λέει ότι η χρήση της λανθασμένης βούρτσας είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες σπασίματος και συμβουλεύει τη χρήση μιας βούρτσας με πλαστικά, στρογγυλεμένα δόντια. Το βούρτσισμα των μαλλιών από τις άκρες και η απαλή κίνηση προς την κορυφή του κεφαλιού βοηθά επίσης να αποφύγετε το κούμπωμα των τριχών.

Μαλλιά στεγνά από πιστολάκι
Το πιστολάκι μαλλιών και τα θερμαινόμενα εργαλεία styling μπορούν να αφήσουν τα μαλλιά εύθραυστα και χωρίς λάμψη. «Η θερμότητα μπορεί, κατά μία έννοια, να μαγειρέψει τα μαλλιά», λέει η δερματολόγος Δρ Ζωή Δραέλο.

«Σκεφτείτε το σαν ένα κομμάτι μπριζόλα – ξεκινάει ωραία, απαλό και εύκαμπτο, αλλά όταν το μαγειρεύετε, η μπριζόλα αλλάζει υφή και γίνεται σκληρή. Ομοίως, τα μαλλιά μεταμορφώνονται όταν εκτίθενται στη θερμότητα με την πάροδο του χρόνου». Συνιστά να αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώσουν στον αέρα όταν είναι δυνατόν, και εάν χρησιμοποιείτε στεγνωτήρα μαλλιών, να χρησιμοποιήσετε ένα προστατευτικό σπρέι ή ορό και να ξεκινήσετε στη χαμηλότερη ρύθμιση πριν αυξήσετε σταδιακά τη θερμότητα.

Κάντε απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής σας
Ο κρύος καιρός μπορεί να επιδεινώσει την πιτυρίδα. Τα σαμπουάν που περιέχουν πυριθειόνη ψευδάργυρου ή σαλικυλικό οξύ συνιστώνται για τη θεραπεία της πιτυρίδας. Για μια φθηνότερη επιλογή, δοκιμάστε τη σπιτική συνταγή του αρθρογράφου ομορφιάς του Guardian Sali Hughes : ρίξτε νιφάδες θαλασσινού αλατιού στο σαμπουάν και τρίψτε με ενέργεια στο τριχωτό της κεφαλής πριν από το ντους.

Διαχειριστείτε το άγχος
Το άγχος μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών, λέει ο Kingsley. Η άσκηση, η υγιεινή διατροφή, ο διαλογισμός και η προτεραιότητα στον ύπνο βοηθούν στην απομάκρυνση του στρες του σώματος και του νου.

Ενυδατώστε τα γκρίζα μαλλιά
Τα γκρίζα μαλλιά είναι συχνά πιο λεπτά και πιο εύθραυστα, αλλά μπορεί να φαίνονται πιο τραχιά λόγω των ελαιοαδένων που παράγουν λιγότερο σμήγμα καθώς μεγαλώνουμε. Ο Matt Hawes, της Josh Wood Colour, συμβουλεύει να χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό conditioner και έλαια όπως το argan και το jojoba ως μέρος μιας ρουτίνας για να απαλύνετε τα μαλλιά και να εξουδετερώσετε τη θαμπάδα. Τα προϊόντα σε μοβ και μπλε τόνους είναι επίσης σχεδιασμένα για να φωτίζουν τα γκρίζα μαλλιά.

Να φροντίζετε τις σχισμένες άκρες
Είναι απαραίτητο να απαλλαγείτε από τις σχισμένες άκρες πριν η ζημιά ταξιδέψει προς τα πάνω. Η Charlotte Mensah, πολλαπλή νικήτρια του καλύτερου Afro κομμωτή στα βρετανικά βραβεία κομμωτικής, συνιστά μια περιποίηση κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες. «Όχι τόσο στα ίσια μαλλιά αλλά στα σγουρά ή στα άφρο. Πρέπει να κουρεύονται τακτικά για να διασφαλιστεί ότι έχετε καλύτερο ορισμό μπούκλας».

www.theguardian.com

unsplash.com

Δέκα υπερτροφές που υπόσχονται να μας χαρίσουν δεκαετίες καλής ζωής

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr