Δέκα υπερτροφές που υπόσχονται να μας χαρίσουν δεκαετίες καλής ζωής

Δέκα υπερτροφές που υπόσχονται να μας χαρίσουν δεκαετίες καλής ζωής

Δεν χρειάζονται καν θυσίες. Τα περισσότερα είναι σκέτη νοστιμιά.

Αν θέλουμε να απολαύσουμε μια μακροχρόνια και ποιοτική ζωή, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε τις πιθανότητες μας.

«Αν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο, δεν έχουμε παρά να βελτιώσουμε αυτά που τρώμε και να αρχίσουμε να κινούμαστε περισσότερο», μας προτρέπει η παθολόγος δρ Λίντα Σιου.

Το να γνωρίζουμε ακριβώς ποιες τροφές πρέπει να τρώμε για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, είναι δύσκολο. Βέβαια, σύμφωνα με τη Σιου, ακόμη κι αν κάνουμε μερικές «παρασπονδίες», είναι σημαντικό να τροφοδοτούμε τον οργανισμό μας με θρεπτικά στοιχεία, όπως αυτά που κρύβονται στα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα ψάρια, τα αυγά και τους ξηρούς καρπούς.

Kαι εφόσον ενσωματώσουμε όλα αυτά στη διατροφή μας, μοιραία θα περιορίσουμε τον χώρο για επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία συνδέονται με παθήσεις που μειώνουν το προσδόκιμο ζωής.

1. Τα σταυρανθή λαχανικά

Όλα τα λαχανικά είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, τα σταυρανθή, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινικά και αντιγηραντικά φυτοθρεπτικά συστατικά.

Είναι επίσης μια σημαντική πηγή μαγνησίου, που είναι υπεύθυνο για περισσότερες από 600 αντιδράσεις ενζύμων. Επιπλέον, τα σταυρανθή λαχανικά είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη κρίσιμη για τη μεθυλίωση του DNA, δηλαδή τη διαδικασία που ενεργοποιεί τα γονίδια μακροζωίας μας.

2. Τα σκούρα φυλλώδη πράσινα

Τα σκούρα φυλλώδη πράσινα είναι γεμάτα φυτικές ίνες και άλλες χημικές ουσίες όπως το φυλλικό οξύ, το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία της καρδιάς. Το φυλλικό οξύ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης πολυπόδων του παχέος εντέρου και να την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, των πνευμόνων και του τραχήλου της μήτρας.

3. Τα λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, ο γαύρος, η ρέγγα και το σκουμπρί είναι ποιοτικές πηγές πρωτεΐνης και των απαραίτητων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Για αυτό και η κατανάλωση σολομού δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετή για να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, αρρυθμιών, εγκεφαλικού, υψηλής αρτηριακής πίεσης και αυξημένων τριγλυκεριδίων.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά που περιέχονται στα λιπαρά ψάρια μας προστατεύουν επίσης από τη φλεγμονή, μια υποκείμενη αιτία σχεδόν όλων των χρόνιων ασθενειών και των παθήσεων που σχετίζονται με την ηλικία.

www.huffingtonpost.gr

unsplash.com

Έτσι Γρήγορα και Απλά Καθώς Περπατάς Μπορείς να Χάσεις τα κιλά που Επιθυμείς Σύμφωνα με Κορυφαίο Ειδικό

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr