Πως Μπορείς Να Βρεις ΦΥΤΙΚΗ ΡΕΤΙΝΟΛΗ Που Είναι Καλύτερη Απο Την Βιταμίνη Α- Χειμώνα – Καλοκαίρι!

Πως Μπορείς Να Βρεις ΦΥΤΙΚΗ ΡΕΤΙΝΟΛΗ Που Είναι Καλύτερη Απο Την Βιταμίνη Α- Χειμώνα – Καλοκαίρι!

Μια φυσική «ρετινόλη» για το δέρμα σας -ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΦΘΟΡΑΣ χειμώνα – καλοκαίρι!
Σπόροι Bakuchiol και καλλυντικά περιποίησης δέρματος. Εναλλακτικό συστατικό ρετινόλης.

Μπορεί να μην υπάρχει φυτική ρετινόλη, αλλά υπάρχει ένα παραδοσιακό συστατικό περιποίησης του δέρματος που φαίνεται να είναι εξίσου αποτελεσματικό και 100% φυσικό: η μπακουκιόλη.

Η μπακουκιόλη είναι μια ισχυρή ένωση που βρίσκεται στο φυτό babchi ( Psoralea corylifolia ), ένα φαρμακευτικό φυτό και βότανο που χρησιμοποιείται από καιρό στην Αγιουρβέδα και στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το Babchi έχει μια συναρπαστική ιστορία χρήσης για πολλές δερματικές παθήσεις και έχει μελετηθεί λόγω των αντιμικροβιακών, αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του. Κάθε μέρος του φυτού – ρίζες, φύλλα, λουλούδια, μίσχοι και σπόροι – έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών προβλημάτων, λαμβάνοντας ακόμη και το παρατσούκλι “Kushtanashini” (καταστροφέας λέπρας).

Πιο πρόσφατα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η bakuchiol, μια από τις κύριες δραστικές ενώσεις του φυτού babchi, θα μπορούσε να εξαχθεί και να χρησιμοποιηθεί ως ισχυρό συστατικό φροντίδας του δέρματος.

Το έλαιο Babchi είναι επίσης μια ευεργετική πηγή μπακουχιόλης, που περιέχει πολυάριθμες φυτικές ενώσεις καθώς και λιπαρά οξέα που είναι θρεπτικά και ενυδατικά για το δέρμα.

Κορυφαία οφέλη του Bakuchiol
Ας δούμε τι κάνει το bakuchiol για το δέρμα και πώς λειτουργεί ως εναλλακτική λύση στη ρετινόλη.

Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου & καταπολεμά τις ρυτίδες
Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της bakuchiol είναι η επίδραση που έχει στο κολλαγόνο.

Ουσιαστικά, το bakuchiol διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα (όπως η ρετινόλη) και βοηθά στην προστασία του υπάρχοντος κολλαγόνου λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η καθημερινή εφαρμογή ενός προϊόντος bakuchiol μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης. Η bakuchiol βελτίωσε επίσης τη σφριγηλότητα του δέρματος, η οποία βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού νέων ρυτίδων.

Αυτό δεν συμβαίνει εν μία νυκτί, αλλά τα αποτελέσματα αντιγήρανσης ήταν αισθητά μέσα σε 12 εβδομάδες.

Φωτίζει το δέρμα & εξαφανίζει την εμφάνιση των μαύρων κηλίδων
Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες δεν είναι τα μόνα σημάδια γήρανσης του δέρματος στα οποία μπορεί να βοηθήσει το bakuchiol.

Η ίδια μελέτη που εξέτασε τις επιδράσεις της στο κολλαγόνο και τις ρυτίδες διαπίστωσε επίσης ότι η bakuchiol μπορεί να φωτίσει το δέρμα μας και να εξασθενίσει την εμφάνιση της υπερμελάγχρωσης, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων κηλίδων. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές παρατήρησαν μια «συνολική μείωση της φωτοφθοράς», γεγονός που τοποθετεί το bakuchiol στην κορυφή της λίστας των πόρων που μπορούν να βοηθήσουν στο δέρμα που έχει υποστεί βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ως μπόνους, η bakuchiol (και το έλαιο babchi) έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην ηρεμία της ερυθρότητας και κάνουν τον τόνο του δέρματός μας να φαίνεται πιο φωτεινός και πιο ομοιόμορφος. Αυτό κάνει το bakuchiol μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στη ρετινόλη.

Βελτιώνει την ελαστικότητα και την υφή του δέρματος
Ενώ το κολλαγόνο είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση μιας επιδερμίδας με γεμάτη όψη και χωρίς ρυτίδες, υπάρχει ένας άλλος βασικός παράγοντας για το νεανικό δέρμα – η ελαστικότητα.

Η ελαστικότητα αναφέρεται στην ικανότητα του δέρματός μας να «αναπηδά» από τη φθορά και το τέντωμα. Βοηθά στην εξουδετέρωση των δυνάμεων της βαρύτητας, προστατεύοντας το δέρμα μας από το να φαίνεται χαλαρό και πεσμένο-θλιμμένο.

Δυστυχώς, η ελαστικότητα είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό της υγείας του δέρματος που συνήθως υποβαθμίζεται καθώς μεγαλ’ώνουμε, αλλά όχι αμετάκλητα. Μετά από 12 εβδομάδες χρήσης, το bakuchiol βρέθηκε να έχει αντιγηραντικά αποτελέσματα , να βελτιώνει την ελαστικότητα καθώς και τη συνολική υφή του δέρματος.

Συγκρίσιμο με τη ρετινόλη στις μελέτες (χωρίς τις παρενέργειες)
Αν σκέφτεστε τώρα ότι η bakuchiol και η ρετινόλη έχουν παρόμοια οφέλη, έχετε δίκιο.

Μάλιστα, μια κλινική δοκιμή από το 2018 συνέκρινε τα δύο αυτά στοιχεία σε σύγκριση και ανακάλυψε σχεδόν πανομοιότυπα αποτελέσματα. Και τα δύο μείωσαν αποτελεσματικά τις ρυτίδες και την υπερμελάγχρωση χωρίς «καμία στατιστική διαφορά μεταξύ των ενώσεων».

Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο ήταν ότι η bakuchiol ήταν πολύ καλύτερα ανεκτή από τη ρετινόλη με λίγες έως καθόλου αρνητικές επιπτώσεις. Άλλες έρευνες το επιβεβαιώνουν, διαπιστώνοντας ότι η bakuchiol δεν έχει τις «συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τη θεραπεία με ρετινόλη».

Αυτό κάνει το bakuchiol μια εξαιρετική εναλλακτική της ρετινόλης για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα — και για όσους αναζητούν μια φυσική, εξαιρετικά αποτελεσματική, φυτική πηγή περιποίησης δέρματος.

Αντιοξειδωτική Προστασία κατά της Φωτοφθοράς
Μια άλλη μεγάλη διαφορά μεταξύ bakuchiol και ρετινόλης είναι ότι η bakuchiol δεν έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ευαισθησία στον ήλιο σε καμία μελέτη.

Αντίθετα, η bakuchiol διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός σας από τη φωτοφθορά που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν επίσης στην προστασία του υπάρχοντος κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα μας και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος.

Φυτική, Vegan και 100% Φυσική
Σε αντίθεση με τη ρετινόλη, η bakuchiol προέρχεται απευθείας από ένα φυτό. Είτε το χρησιμοποιείτε με τη μορφή λαδιού babchi είτε ως απομονωμένη ένωση που προστίθεται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι χρησιμοποιείτε ένα φυσικό, vegan συστατικό περιποίησης δέρματος.

Βρείτε την σπουδαία μπακουκιόλη ΕΔΩ.

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα  της φύσης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr