Δίαιτα αλλά και βότανα που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα μια και καλή! !

Δίαιτα αλλά και βότανα που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα μια και καλή! !

Δίαιτα κατά της κυτταρίτιδας

Μερικές φορές το δέρμα μας εμφανίζει ατέλειες και κηλίδες που μας κάνουν να φαινόμαστε και να νιώθουμε μεγαλύτεροι από ό,τι είμαστε. Η κυτταρίτιδα είναι μια από αυτές τις ατέλειες  και μπορεί να αναπτυχθεί ήδη από την εφηβεία. Αν και είναι πιο εμφανής στις γυναίκες, οι άνδρες μπορούν επίσης να αναπτύξουν κυτταρίτιδα. Η αφαίρεση ή η μείωση της εμφάνισης της μπορεί να είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε — χωρίς να αγοράζετε αναποτελεσματικές κρέμες και προϊόντα χωρίς συνταγή. Η διατροφή σας παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Γι’ αυτό κάτι τόσο απλό όπως η επιλογή διαφορετικών τροφών μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;
Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ κοινή πάθηση του δέρματος που είναι αβλαβής. Προκαλεί σβώλους σάρκας με βαθουλώματα στους μηρούς, τους γοφούς, τους γλουτούς και την κοιλιά. Αν και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας – συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους, της άσκησης, των κρέμες, των ιατρικών θεραπειών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής – ο καθένας απο εμάς αγγίζει το θέμα σύμφωνα με τις κλίσεις ή τις προτιμήσεις του.

Αιτίες κυτταρίτιδας
Ενώ η ακριβής αιτία της κυτταρίτιδας είναι ακόμα άγνωστη, καταλαβαίνουμε ότι περιλαμβάνει ινώδεις συνδετικές χορδές που δένουν το δέρμα με τους μυς. Ενδιάμεσα αυτό είναι ένα στρώμα λίπους. Καθώς τα λιποκύτταρα συσσωρεύονται, πιέζουν προς τα πάνω στο δέρμα ενώ τα μακριά, σκληρά σημεία τραβούν προς τα κάτω. Αυτό προκαλεί μια ανώμαλη επιφάνεια ή βαθουλώματα.

Βρήκαμε επίσης ότι οι ορμονικοί παράγοντες παίζουν μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας – συμπεριλαμβανομένων των γενετικών, της υφής του δέρματος και του σωματότυπου. Ενώ το βάρος και ο μυϊκός τόνος μπορεί να επηρεάσουν για το αν έχουμε κυτταρίτιδα, ακόμη και άτομα με καλή φυσική κατάσταση μπορούν να την αναπτύξουν.

Τροφές και βότανα που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα μια και καλή!

Γκρέιπφρουτ & Άλλα Φρούτα
Το  γκρέιπφρουτ όχι μόνο είναι γεμάτο βιταμίνη C για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του κολλαγόνου, αλλά περιέχει μια ειδική ικανότητα καύσης του λίπους που μπορεί να βοηθήσει στον μεταβολισμό και στην απώλεια βάρους. Η κατανάλωση αυτού του φρούτου μπορεί να σας κρατήσει ενυδατωμένη – που είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται πιο φρέσκο ​​και λείο. Δοκιμάστε να φάτε γκρέιπφρουτ μόνο του ή προσθέστε το σε μια σκούρα, πράσινη φυλλώδη σαλάτα.

Το γκρέιπφρουτ διεγείρει τη λεμφική παροχέτευση διεγείροντας τη φυσική απομάκρυνση της περίσσειας νερού και των ανεπιθύμητων τοξινών από το σώμα. Βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας των αιμοφόρων αγγείων για υγιή κυκλοφορία

Απολαύστε το κι έτσι.

Με έγχυση αιθέριου ελαίου στη λοσιόν σας.
Προσθέστε αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ στο scrub σώματος σας
Ξεδιψάστε με τονωτικό γκρέιπφρουτ.
Νιώστε όμορφα συναισθήματα και αγάπη για τον εαυτό σας με ένα μασάζ, συνοδεία φυσικού κεριού που απελευθερώει οσμή γκρέιπφρουτ

 

Άλλα φρούτα που είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, φυτοθρεπτικά συστατικά και βιοφλαβονοειδή μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση και την απαλλαγή από την κυτταρίτιδα. Αυτές οι βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου και να προστατεύσουν τα κύτταρα του δέρματός σας από την καταστροφή.

Σπαράγγια & Άλλα Λαχανικά
Τα λαχανικά όπως τα σπαράγγια είναι πλούσια σε φολικό οξύ — το οποίο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες και να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Δεδομένου ότι το άγχος μπορεί να αυξήσει την αποθήκευση λίπους στο σώμα, η μείωση αυτών των επιπέδων μπορεί να αποτρέψει την υπερβολική αποθήκευση. Τα σπαράγγια περιέχουν επίσης ιδιότητες που τονώνουν την κυκλοφορία, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Άλλα λαχανικά όπως το παντζάρι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν . Τα αβοκάντο και τα σκούρα, φυλλώδη πράσινα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος και ενισχύουν την κυκλοφορία. Δοκιμάστε τα λαχανικά σας ωμά, ψημένα ή προσθέστετα στο smoothie σας το πρωί.

 Κοτόπουλο & Ψάρι
Τα αμινοξέα και οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητα για την παραγωγή υγιούς συνδετικού ιστού και κολλαγόνου. Ωστόσο, πριν επιλέξετε  χοιρινές μπριζόλες, ψάξτε για κρέατα που είναι πλούσια σε βασικά λιπαρά οξέα. Τα πουλερικά και τα λιπαρά ψάρια – όπως οι σαρδέλες, το σκουμπρί και ο σολομός – περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να προστατεύσουν το σώμα μας από επιβλαβείς ενώσεις και να μειώσουν τις επιπτώσεις της κυτταρίτιδας.

Τα πιο άπαχα κρέατα όπως η γαλοπούλα, το κοτόπουλο και το ψάρι περιέχουν επίσης υγιεινά στοιχεία – όπως το νερό – για να ενυδατώσουν το δέρμα  και να το κάνουν να φαίνεται πιο απαλό, πιο γεμάτο και χωρίς ρυτίδες. Ενσωματώστε αυτές τις πρωτεΐνες ως τον κύριο συντελεστή στα γεύματά σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τα προτεινόμενα μεγέθη μερίδων .

Ξηροί καρποί & Σπόροι
Όπως και τα ψάρια, οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα – τα οποία συμβάλλουν στην υγεία της κυτταρικής μεμβράνης του δέρματος. Όχι μόνο οι ξηροί καρποί βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος, αλλά τα απαραίτητα λιπαρά οξέα μπορούν επίσης να καθυστερήσουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος μειώνοντας τη φυσική παραγωγή φλεγμονωδών ενώσεων από το σώμα.

Ο λιναρόσπορος είναι ένας άλλος τύπος σπόρων που είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά. Στην πραγματικότητα, είναι η πλουσιότερη πηγή φυτικών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στον κόσμο. Οι ξηροί καρποί είναι ένα ευέλικτο τρόφιμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σνακ από μόνο του ή  στα αγαπημένα σας δημητριακά, smoothies ή γιαούρτι.

Υδατάνθρακες ολικής αλέσεως
Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι γεμάτα με φυτικές ίνες – βοηθώντας το πεπτικό  σύστημα να λειτουργεί αποτελεσματικά. Όταν το πεπτικό μας σύστημα λειτουργεί αποτελεσματικά, απομακρύνει τις τοξίνες πιο γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι οι τοξίνες δεν θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κυτταρίτιδα εξαρχής.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως προάγουν επίσης την καρδιακή υγεία και διατηρούν το σώμα μας  Αυτό καθιστά τα δημητριακά ολικής αλέσεως – ειδικά στο ψωμί και άλλους υδατάνθρακες – μεταξύ των καλύτερων τροφών για τη μείωση της κυτταρίτιδας. Ψάξτε για ψωμάκια ολικής αλέσεως, ψωμί και άλλες εναλλακτικές την επόμενη φορά και δεν θα χάσετε.

Φαγόπυρο
Το φαγόπυρο είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως που καίγεται αργά, εύκολα εύπεπτο, που ξεχωρίζει από τα αδέρφια του με υδατάνθρακες ολικής αλέσεως. Είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, πλούσια σε βιταμίνη Β και φυτικές ίνες. Αυτό το θρεπτικό συστατικό είναι απίστευτα σημαντικό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας επειδή βοηθά στην ώθηση των τοξινών από τα λιπώδη κύτταρα.

Το φαγόπυρο περιέχει υψηλές ποσότητες λυσίνης – ένα αμινοξύ που βοηθά στην αποκατάσταση των ιστών του σώματος και του κολλαγόνου. Αυτό βοηθά στην αναστροφή των επιπτώσεων της κυτταρίτιδας. Αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό υποκατάστατο ρυζιού ή κινόα.

Κόλιανδρος
Τα φρέσκα βότανα – όπως ο κόλιανδρος – προάγουν την αποτοξίνωση. Αφαιρεί τα βαρέα μέταλλα από το σώμα που κρύβονται στα λιποκύτταρα. Αυτά τα βαρέα μέταλλα μπορούν να διαταράξουν τη λειτουργία των ιστών και να εμποδίσουν το σώμα να επουλωθεί σωστά. Μειώνοντας τις τοξίνες στο σώμα μας, μπορούμε να μειώσουμε το αποθηκευμένο λίπος και έτσι να μειώθεί η κυτταρίτιδα.

Ωστόσο, το κόλιανδρο δεν είναι μόνο καλό για την κυτταρίτιδα. Ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μπορείτε να προσθέσετε μικρές ποσότητες στις σαλάτες, τα μαγειρευτά και τα σάντουιτς σας.

Μαϊντανός
Παρόμοια με τον κόλιαντρο και ο μαϊντανός, είναι ένα άλλο βότανο που είναι γεμάτο με βιταμίνες A, C και E — όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για υγιές, λαμπερό δέρμα και μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Ο μαϊντανός δρα επίσης ως διουρητικό, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση των λιπων και τοξινών απο τα νεφρά ενώ αποτρέπει το φούσκωμα και την κατακράτηση νερού.

Ενώ αυτό το βότανο χρησιμοποιείται συχνά ως γαρνιτούρα για να κάνει ένα γεύμα να φαίνεται πιο ωραίο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν κόλιαντρο. Δοκιμάστε να το προσθέσετε στο επόμενο smoothie, σαλάτα ή σάντουιτς σας για ενίσχυση των θρεπτικών συστατικών και οφέλη μείωσης της κυτταρίτιδας.

 Νερό με λεμόνι
Η προσθήκη μιας φέτας λεμονιού στο νερό σας έχει τρία κύρια πλεονεκτήματα: ενυδατώνει το σώμα, ξεπλένει τις τοξίνες στις αρτηρίες και παρέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C. Η αφυδάτωση μπορεί να κάνει το δέρμα μας να φαίνεται και να αισθάνεται ξηρό, θαμπό και να γεμίζει σβώλους. Με τις πρόσθετες βιταμίνες από το λεμόνι, το δέρμα μας όχι μόνο θα φαίνεται και θα αισθάνεται πιο απαλό, αλλά θα αποκτήσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να καταπολεμήσουμε τις βλάβες του δέρματος.

Εκτός από την ενυδάτωση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, το νερό πρώτα το πρωί μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του μεταβολισμού μας για την προώθηση της απώλειας βάρους. Άλλα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια και τα λάιμ μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν τις φέτες λεμονιού.

ΤΖΙΝΤΖΕΡ
Το τζίντζερ είναι διεγερτικό του περιφερικού κυκλοφορικού και έτσι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος γεγονός  πολύ επιθυμητό ώστε να διαλύσουμε την κυτταρίτιδα

Η κατανάλωση τζίντζερ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τη ροή του αίματος στο σώμα σας και να μειώσετε την κυτταρίτιδα. Αυτό συμβαίνει επειδή το τζίντζερ βοηθά στην καταστροφή των τοξινών. Αυτό κάνει το λεμφικό σύστημα ισχυρότερο και πιο αποτελεσματικό. Η καλή κυκλοφορία συμβάλλει επίσης στην απώλεια βάρους, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κυτταρίτιδας.

Εκτός από τη μείωση της κυτταρίτιδας και τη βοήθεια στην απώλεια βάρους, το τζίντζερ είναι γνωστό ότι έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες – συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από την οστεοαρθρίτιδα. Όταν πρόκειται να ενσωματώσετε το τζίντζερ στην καθημερινή σας διατροφή, το συστατικό είναι ευέλικτο καθώς μπορεί να καταναλωθεί ωμό, να προστεθεί σε ποτά ή να χρησιμοποιηθεί ως μπαχαρικό στα αγαπημένα σας γεύματα.

Τρόποι να το εκμεταλευτείς.

Τζίντζερ με νερό (ζεστό νερό με φρέσκες φέτες τζίντζερ έτοιμες για  πρωινή απόλαυση)
Τσάι πιπερόριζας
Το μέλι με τζίντζερ προστίθεται στα συνηθισμένα τσάι σας ή ως επάλειψη στο τοστ σας
Kombucha με γεύση τζίντζερ
Βιολογικό αλεσμένο τζίντζερ που μπορείτε να το προσθέσετε στα smoothies, τις σούπες και τα μαγειρευτά σας

 

GOTU KOLA
Το Gotu Kola είναι μια φυσική πηγή καφεΐνης που το καθιστά ιδανικό για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας.

Ενισχύει τους συνδετικούς ιστούς διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου.
Ενισχύει τη δομή του συνδετικού ιστού που περιβάλλει τους θαλάμους λίπους οι οποίοι βοηθούν στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος
Πιείτε λίγο τσάι Gotu kola

ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ
Το λάδι καρύδας περιέχει τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας τα οποία απορροφώνται εύκολα και χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό ως καύσιμο.

Έχει την ικανότητα να διεγείρει τον θυρεοειδή αδένα, ο οποίος αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και τον μεταβολισμό
Το λάδι καρύδας είναι γνωστό για τη βελτίωση της καύσης του περιττού λίπους
Δημοφιλείς θεραπείες με λάδι καρύδας:

Κάντε το scrub σώματος του ντους σας με λάδι καρύδας
Αποκτήστε τη σοκολάτα σας με σπιτική σάλτσα σοκολάτας χρησιμοποιώντας ωμό κακάο και λάδι καρύδας με ουδέτερη γεύση
 ΠΗΛΟΣ ΜΠΕΝΤΟΝΙΤΗΣ
Ο άργιλος μπεντονίτης είναι ένας φυσικός ορυκτός πηλός γνωστός για την ικανότητά του να απορροφά ακαθαρσίες και τοξίνες από το δέρμα μέσω των πόρων.

 ALOE VERA
Η Αλόη Βέρα περιέχει αλλαντοΐνη, η οποία καταπραΰνει και θεραπεύει το δέρμα. Έχει αποδειχθεί κλινικά ότι αυξάνει τη μικροκυκλοφορία του δέρματος και επιταχύνει την επούλωση των ιστών του δέρματος.

Αποκτήστε την αλόη σας μέσω του χυμού αλόης
Βασιστείτε σε αυτό το πολύ αγαπημένο τζελ σώματος αλόης
Τρίψτε αυτά τα πόδια με αυτήν την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας Natraloe

GINKO BILOBA
Το Ginkgo Biloba είναι ένα φυσικό αραιωτικό του αίματος που αυξάνει τη μικροκυκλοφορία στο δέρμα και τα λιπώδη κύτταρα.

 ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ

Το πράσινο τσάι είναι ένα ήπιο διεγερτικό που περιέχει καφεΐνη καθώς και ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη σωστή αναπαραγωγή και επιδιόρθωση των κυττάρων του δέρματος.

Δημοφιλή πράσινα τσάγια για να δοκιμάσετε:

 ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
Το δεντρολίβανο έχει εκπληκτικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό στην αύξηση και την τόνωση της κυκλοφορίας λόγω των ερυθροποιητικών ιδιοτήτων του.

Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου στο λάδι ή τη λοσιόν σώματος σας ή χρησιμοποιήστε το σε ένα scrub σώματος.
Ηρεμεί τα νεύρα με λίγα ανθάκια μέσα στο τσάι.
Ελπίζουμε ότι αυτή η γεμάτη λύση λίστα φυσικών θεραπειών για την κυτταρίτιδα θα σας εμπνεύσει να βρείτε ένα φάρμακο στη φύση που λειτουργεί για εσάς.

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr