Σπιτικό καλλυντικό που καθαρίζει απο φλεγμονές ακμή και θεραπεύει τις λεπτές επίμονες ρυτίδες.

Σπιτικό καλλυντικό που καθαρίζει απο φλεγμονές ακμή και θεραπεύει τις λεπτές επίμονες ρυτίδες.

Εδώ σε αυτό το θαυματουργό καλλυντικό ο βασιλιάς είναι το αιθέριο έλαιο τζίντζερ.

Το έλαιο τζίντζερ εξάγεται από το ρίζωμα του τζίντζερ μετά από μια διαδικασία απόσταξης. Όπως και άλλα αιθέρια έλαια , είναι πολύ συμπυκνωμένο.

Έχει ένα ξεχωριστό άρωμα που μπορεί να περιγραφεί ως δυνατό, ζεστό ή πικάντικο. Χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοθεραπεία . Το έλαιο τζίντζερ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές στο δέρμα και τα μαλλιά.

Μελέτη του 2015 εξέτασε την καταλληλότητα πολλών αιθέριων ελαίων, συμπεριλαμβανομένου του ελαίου τζίντζερ, για χρήση σε αντιρυτιδική κρέμα. Το έλαιο τζίντζερ, μαζί με άλλα αιθέρια έλαια, βρέθηκε να έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση.

Όταν αυτά τα αιθέρια έλαια αναμειγνύονται μαζί σε μια κρέμα, παρατηρήθηκε επίσης μείωση της τραχύτητας του δέρματος .

Το αιθέριο έλαιο τζίντζερ έχει δράση που αναστέλλει ή σκοτώνει τα μικρόβια, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντισηπτικό η επίδραση του αιθέριου ελαίου τζίντζερ έχει επίσης αποδειχθεί σε εργαστηριακές μελέτες πως παρέχει αντιμυκητιακές δαπάνες.

Το τζίντζερ και το έλαιο τζίντζερ έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να διευκολύνουν τις ακόλουθες καταστάσεις:

ναυτία
αρθρίτιδα
πεπτική διαταραχή
κρυολογήματα
ημικρανίες

Χρησιμοποιείται σε καλλυντικές εφαρμογές και είναι γνωστό ότι αναστέλλει την κυτταρική οξείδωση που είναι υπεύθυνη για τη βλάβη του δέρματος και τα σημάδια γήρανσης.

Για ένα scrub προσώπου που αποκαλύπτει ένα πιο απαλό, υγιές στρώμα δέρματος αφαιρώντας ταυτόχρονα το νεκρό και θαμπό δέρμα, συνδυάστε ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, ½ φλιτζάνι κλασματοποιημένο έλαιο καρύδας, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τζίντζερ και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λάιμ σε ένα μπολ. μεταφέρετε το μείγμα σε αεροστεγές δοχείο. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το απολεπιστικό προσώπου με έγχυση με λάδι τζίντζερ, με τις άκρες των δακτύλων ρίξτε μια μικρή ποσότητα στα χέρια και κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπο μέχρι να μαλακώσει η ζάχαρη. Ξεπλύνετε το scrub με ζεστό νερό και στεγνώστε το δέρμα με μια απαλή, καθαρή πετσέτα. Αυτό το scrub είναι γνωστό ότι καταπραΰνει τις φλεγμονές, όπως αυτή που σχετίζεται με την ακμή, και ότι εξομαλύνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών.

Επίσης είναι τόση η αντιοξειδτική του δράση ώστε εαν εφαρμοστεί στην κυτταρίτιδα την εξαφανίζει και δημιουργεί λεία λαμπερή επιφάνεια στην θέση της τραυματισμένης περιοχής. 

Αιθέριο έλαιο τζίντζερ (πιπερόριζα).

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr