Μαλλιά: Τα καλύτερα βότανα για περιποίηση

Μαλλιά: Τα καλύτερα βότανα για περιποίηση

Τα καλύτερα βότανα για την ανάπτυξη των μαλλιών

Γκότου κόλα
Το γκότου κόλα, επιστημονικά γνωστό ως Centella asiatica, είναι μέλος της οικογένειας του μαϊντανού και είναι ένα σημαντικό βότανο στην ιατρική της Αγιουρβέδα.

Είναι εγγενές στην Ινδία, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ινδονησία, τη Νότια Αφρική, τη Σρι Λάνκα και τον Νότιο Ειρηνικό και μπορεί να υπερηφανεύεται για χιλιάδες χρόνια χρήσης σε ορισμένες από αυτές τις χώρες. Έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την υποστήριξη της πνευματικής διαύγειας , των δερματικών παθήσεων και σε πολλά άλλα.

Σήμερα, εκτός από το ότι θεωρείται αναζωογονητικό για την υποστήριξη ενός ισορροπημένου νευρικού συστήματος, το γκότου κόλα χρησιμοποιείται επίσης για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.

Αυτό το μικροσκοπικό αλλά ισχυρό βότανο βοηθά στην υποστήριξη του συνδετικού ιστού, ο οποίος με τη σειρά του υποστηρίζει την υγιή κερατινοποίηση του δέρματος, την ακεραιότητα του ιστού του δέρματος, τη δύναμη και την ακεραιότητα των αιμοφόρων αγγείων και την υγιή κυκλοφορία του αίματος.

Τσουκνίδα
Η τσουκνίδα προέρχεται από την Ευρώπη και την Ασία, μπορεί να συναντήσετε αυτό το βότανο στο δάσος, καθώς υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να αναγνωρίσετε την τσουκνίδα από τα φύλλα της σε σχήμα καρδιάς που στενεύουν στις άκρες και τα κίτρινα ή ροζ άνθη της.

Η τσουκνίδα έχει μικρές τρίχες στα φύλλα και τους μίσχους της, που μπορεί να σας αφήσουν ένα τσούξιμο ή εξάνθημα αν ακουμπήσετε πάνω τους. Ωστόσο, αυτό το φυτό χάνει το κεντρί του όταν μαγειρεύεται και έχει υψηλό θρεπτικό περιεχόμενο.

Ένα πολυετές φυτό που βρίσκεται στην Ευρώπη, την Ασία, τη βόρεια Αφρική και τη Βόρεια Αμερική, με τα χρόνια η τσουκνίδα έχει χρησιμοποιηθεί σε παραδοσιακές θεραπείες καθώς και σαν ηαστρονομικό φυτό.

Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την υποστήριξη της υγείας των αρθρώσεων, της υγείας του ουροποιητικού συστήματος και της υγείας του δέρματος. Επιπλέον, έχει ιστορικό χρήσης για την υποστήριξη της υγείας του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και της υγιούς λειτουργίας του προστάτη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν χρησιμοποιούμε μόνο την τσουκνίδα στα συμπληρώματα υποστήριξης ομορφιάς και λάμψης, αλλά και σε ορισμένα από τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για την ανοσολογική υποστήριξη.

Συμβουλές φυσικής περιποίησης μαλλιών
Η χρήση βοτάνων για την ανάπτυξη των μαλλιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φροντίσετε τα μαλλιά σας από μέσα προς τα έξω. Αλλά θέλουμε επίσης να μοιραστούμε μερικούς άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να φροντίζετε τα μαλλιά σας σε καθημερινή βάση.

Ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής δεν είναι μόνο μεγάλη ανακούφιση από το στρες, αλλά είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής σας και στις ρίζες των μαλλιών σας. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Αυτό που βάζετε στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής έχει σημασία. Προσπαθήστε να μείνετε μακριά από χημικά συστατικά που μπορεί να είναι ερεθιστικά στην καλύτερη περίπτωση και επιβλαβή στη χειρότερη.

Τα συστατικά που πρέπει να αποφεύγετε περιλαμβάνουν θειικά άλατα,σιλικόνη, συνθετικά αρώματα και φορμαλδεΰδη.

Όπως ακριβώς η λήψη των κατάλληλων φυτικών συμπληρωμάτων μπορεί να υποστηρίξει υγιή μαλλιά, αυτό που τρώτε έχει άμεσο αντίκτυπο και στην υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών σας.

Για να γίνουν υγιή και δυνατά, τα μαλλιά σας βασίζονται στα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνετε από την τροφή σας. Επικεντρωθείτε σε μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά.

www.testpap.com

Δώσε κολλαγόνο στο δέρμα σου με λάδι σεντέλα ασιατική. Κατά της κυτταρίτιδας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr