Τα 5 λάθη που είναι πιθανό να κάνεις καθώς βρουρτσίζεις τα δόντια σου

Τα 5 λάθη που είναι πιθανό να κάνεις καθώς βρουρτσίζεις τα δόντια σου

Τα 5 λάθη που είναι πιθανό να κάνεις καθώς βουρτσίζεις τα δόντια σου

Υπάρχουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο βακτήρια στην οδοντόβουρτσά σoυ και παρόλο που τα περισσότερα από αυτά είναι ακίνδυνα, μερικά μπορούν να βλάψουν τα δόντια σου. Ενώ το καθημερινό βούρτσισμα είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας των δοντιών σου, ορισμένα λάθη που μπορεί να κάνεις εν αγνοία σου, μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Παρακάτω θα μάθεις ποια κοινά λάθη πρέπει να αποφεύγεις, για να διατηρήσεις τα δόντια σου σε άριστη φόρμα.

Ξεπλένεις το στόμα σου μετά το βούρτσισμα

Αν και μπορεί να έχεις συνηθίσει να ξεπλένεις το στόμα σου αμέσως μετά το βούρτσισμα των δοντιών σου, κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει το βούρτσισμα λιγότερο αποτελεσματικό. Επειδή το νερό αραιώνει το συμπυκνωμένο φθόριο στην οδοντόκρεμα, μπορεί να σε εμποδίσει να αποκομίσεις όλα τα οφέλη του. Εάν εξακολουθείς να αισθάνεσαι την ανάγκη να ξεπλύνεις το στόμα σου από συνήθεια, χρησιμοποίησε στοματικό διάλυμα με φθόριο για να διατηρήσεις το σμάλτο σου καλά προστατευμένο.

Δεν βουρτσίζεις τη γλώσσα σου

Εάν παρατήρησες ποτέ κακή αναπνοή, ανεξάρτητα από το πόσο καλά βούρτσισες τα δόντια σου, ίσως να θέλεις να αρχίσεις να βουρτσίζεις και τη γλώσσα σου. Οι γευστικοί κάλυκες προσφέρουν στα βακτήρια ένα τέλειο περιβάλλον για να πολλαπλασιαστούν και αν παραλείπεις τη γλώσσα σου, μπορεί τελικά να προκαλέσει δυσάρεστη μυρωδιά της αναπνοής σου.

Συνεχίζεις να χρησιμοποιείς την παλιά σου οδοντόβουρτσα

Αν και είναι εύκολο να κολλήσεις στην αγαπημένη σου παλιά οδοντόβουρτσα, η υπερβολική χρήση της μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα και να βλάψει τα ούλα σου. Υπάρχουν πάντα μερικά σωματίδια τροφής ανάμεσα στις τρίχες και αν συνεχίσεις να χρησιμοποιείς την ίδια οδοντόβουρτσα, εκτίθεσαι ξανά και ξανά στα ίδια βακτήρια. Και εάν κρατάς την οδοντόβουρτσά σου σε ένα μπάνιο με υγρασία, μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται μούχλα, οπότε αν παρατηρήσεις μαύρες κηλίδες στις τρίχες, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσεις την οδοντόβουρτσά σου αμέσως.

Δεν αλλάζεις τις οδοντόκρεμες

Όταν τελικά βρεις μια οδοντόκρεμα που κάνει θαύματα στα δόντια σου, μπορεί να νιώσεις δελεαστικό να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς την ίδια. Αλλά οι μικροοργανισμοί που ζουν στο στόμα σου μπορούν να συνηθίσουν σε μια συγκεκριμένη οδοντόκρεμα, κάνοντας το βούρτσισμα λιγότερο αποτελεσματικό. Είναι καλύτερα να αλλάζεις τις οδοντόκρεμες σου κάθε 2-3 μήνες και μερικοί οδοντίατροι προτείνουν ακόμη και τη χρήση διαφορετικών τύπων οδοντόκρεμας το πρωί και το βράδυ.

Πώς να επιλέξεις την πιο κατάλληλη οδοντόβουρτσα για τα δόντια σου

Βουρτσίζεις τα δόντια σου αμέσως μετά το φαγητό

Αν και το βούρτσισμα των δοντιών σου μετά το φαγητό μπορεί να σε βοηθήσει να κρατήσεις μακριά τα επιβλαβή βακτήρια, το να το κάνεις αμέσως μετά το γεύμα μπορεί να αποδυναμώσει το σμάλτο σου. Συνιστάται να περιμένεις 30 έως 60 λεπτά μετά το φαγητό πριν βουρτσίσεις τα δόντια σου προκειμένου να τα διατηρήσεις υγιή.

www.womenonly.gr

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr