Αυτή είναι η σωστή περιποίηση μαλλιών για ακμαία και νεανική τρίχα

Αυτή είναι η σωστή περιποίηση μαλλιών για ακμαία και νεανική τρίχα

Το πιο σημαντικό μέρος για να χρησιμοποιήσετε το λάδι μαλλιών
Που σίγουρα το αποφεύγετε
Το πιο σημαντικό μέρος για να χρησιμοποιήσετε το λάδι μαλλιών

Ηφροντίδα των μαλλιών, συγκεκριμένα, υπάρχει εδώ και αιώνες, με φυσικά προϊόντα όπως το καστορέλαιο και το αργανέλαιο να κυκλοφορούν ακόμα και σήμερα στην αγορά, σύμφωνα με το Bustle, ενώ τα οφέλη από τη χρήση ελαίων για τα μαλλιά είναι πολλά, υποσχόμενα τα πάντα, από αναζωογόνηση της μπούκλας μέχρι απίστευτη λάμψη.

Σύμφωνα με την κομμώτρια Sophia Emmanuel και όσα δήλωσε στο Allure «Αντί να επιλέγετε ένα λάδι για τον τύπο των μαλλιών σας, θα πρέπει να σκεφτείτε τι χρειάζεστε το λάδι να κάνει για τα μαλλιά σας». Το λάδι καρύδας, για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την πιτυρίδα και προστατεύει από τη θερμική βλάβη, σύμφωνα με το Verywell Health. Εναλλακτικά, τα προϊόντα που περιέχουν αργανέλαιο θεωρείται ότι βοηθούν στην τριχόπτωση.

Έλαιο μαλλιών
Όποιο και αν είναι το είδος του λαδιού που χρησιμοποιείτε, το πιο σημαντικό είναι να ξέρετε πώς να το εφαρμόζετε. Και μάλιστα, υπάρχει ένα μέρος στα μαλλιά σας που το λάδι μπορεί να είναι πιο ευεργετικό από ποτέ -είτε χρησιμοποιείτε τη δημοφιλή μάρκα περιποίησης μαλλιών που δημιούργησε ο στυλίστας της Kardashian είτε ένα απλό λάδι καρύδας.

Το λάδι μαλλιών μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής σας
Έλαιο μαλλιών


Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς σχετίζεται με την υγεία των μαλλιών, δεν είναι μια νέα έννοια, αλλά αντίθετα μια ρουτίνα που περνάει από πολλές γενιές σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, το Healthline πιστώνει αυτή την πρακτική ομορφιάς στην ιατρική της Αγιουρβέδας. Σύμφωνα με τον ειδικό Dr. Geetika Mittal Gupta και όσα είπε στη Vogue, «ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής βοηθά στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών και επίσης να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε».

Ο Dr. Gupta, λοιπόν, συνιστά να ξεκινάτε με καθαρό τριχωτό της κεφαλής, διαφορετικά το λάδι δεν θα απορροφηθεί σωστά. Στη συνέχεια, είναι χρήσιμο να ζεστάνετε το προϊόν σε μπεν μαρί, σύμφωνα με το StyleCraze, κι αυτό γιατί το ζεστό λάδι διεισδύει πιο βαθιά στο τριχωτό της κεφαλής και τις ρίζες σας, οδηγώντας σε καλύτερα αποτελέσματα.

Έλαιο μαλλιών


Κάντε μασάζ με το ζεστό έλαιο στο κεφάλι σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Όπως εξηγεί ο Dr. Gupta, στη Vogue, το έντονο τρίψιμο μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά σας. Και αν θέλετε να αποφύγετε το σπάσιμο, χρησιμοποιήστε μόνο τις άκρες των δαχτύλων σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και 15 λεπτά, ενώ φροντίστε να μην παραμελήσετε κανένα τμήμα του τριχωτού της κεφαλής, σύμφωνα με το StyleCraze.

Στο τέλος του μασάζ, όμως, θα μείνετε με πολλά υπολείμματα λαδιού στα χέρια σας. Αναρωτιέστε τι να το κάνετε; Το Healthline συνιστά να το περάσετε από τα υπόλοιπα μαλλιά σας, ενυδατώνοντας τόσο τις άκρες όσο και τις ρίζες. Μόλις τελειώσετε, ολοκληρώστε τη διαδικασία καλύπτοντας τα μαλλιά σας και περιμένοντας μια νύχτα πριν το λούσιμο και το ξέβγαλμα. Ωστόσο, η Vogue και το StyleCraze λένε ότι μπορείτε να λούζεστε μόλις μία έως δύο ώρες μετά το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

www.newsbeast.gr

Έλαιο αργκάν 50ml

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr