Απώλεια οστικής μάζας: Γιατί επιδεινώνεται τον χειμώνα;

Απώλεια οστικής μάζας: Γιατί επιδεινώνεται τον χειμώνα;

Πολλοί ηλικιωμένοι υποφέρουν από οστεοπόρωση λόγω απώλειας της οστικής μάζας η οποία δεν αναπληρώνεται με τον ίδιο ρυθμό καθώς μεγαλώνουμε.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αδύναμα και εύθραυστα οστά και κίνδυνο οστεοπορωτικού κατάγματος.

Η οστική απώλεια συχνά επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, επειδή το σώμα δυσκολεύεται να απορροφήσει το ασβέστιο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για ένα δυνατό σκελετό.

Οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα και η συνολική έκθεση στον ήλιο είναι επίσης χαμηλότερη, καθώς μειώνονται οι ώρες ηλιακής ακτινοβολίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο ήλιος είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης D. Η βιταμίνη βοηθά το σώμα να επεξεργάζεται και να απορροφά σωστά το ασβέστιο.

Έκθεση του Πανεπιστημίου της Βοστώνης του 1996 αναφέρει ότι η βιταμίνη D3, που παράγεται μέσω της έκθεσης στον ήλιο, είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των επιπέδων ασβεστίου σε φυσιολογική επίπεδα για τη λειτουργία των κυττάρων και των οστών. Επειδή λίγες τροφές περιέχουν βιταμίνη D, η ηλιακή ακτινοβολία είναι η κύρια πηγή για πολλούς ανθρώπους.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι πολλοί άνθρωποι να βλέπουν την υγεία των οστών τους να επιδεινώνεται κατά τους χειμερινούς μήνες.

Αυτό γίνεται ιδιαίτερα ανησυχητικό για τους ηλικιωμένους, στους οποίους η οστεοπόρωση αποτελεί ήδη σοβαρό πρόβλημα.

Οι ειδικοί της κλινικής Mayo, συνιστούν στους ηλικιωμένους να ντύνονται καλά πριν βγουν σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα και να είναι προσεκτικοί για να αποφύγουν τις πτώσεις. Ακόμη και οι μικροτραυματισμοί που προκαλούνται από ήπιες πτώσεις, μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για τα άτομα που έχουν εύθραυστα οστά.

Τα συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της απώλειας οστικής μάζας.

Παλαιότερη μελέτη σε 60 ηλικιωμένες γυναίκες, διαπίστωσε ότι η καθημερινή λήψη συμπληρώματος ασβεστίου θα μπορούσε να σταματήσει την απώλεια οστικής μάζας.

Αντίθετα, οι γυναίκες που συμμετείχαν στην ομάδα ελέγχου και λάμβαναν εικονικό φάρμακο, έχασαν το 3% της οστικής πυκνότητας κατά την περίοδο της μελέτης.

Η καθημερινή κατανάλωση γάλακτος πλούσιου σε ασβέστιο, μπορεί επίσης να ελαχιστοποιήσει την απώλεια οστικής μάζας, σύμφωνα με τη μελέτη.

Αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2004, διαπίστωσε ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης D3 και ασβεστίου εμπόδισαν την υπερβολική απώλεια οστικής μάζας κατά τους χειμερινούς μήνες σε διάστημα δύο ετών.

Πηγή: Mail Online

www.onmed.gr

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Osilift Serum Σύσφιξης Λείανσης Σε Πρόσωπο Και Σώμα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr