Αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για καθημερινά προβλήματα και ασθένειες.

Αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για καθημερινά προβλήματα και ασθένειες.

Φυσικές θεραπείες για καθημερινές ασθένειες

 

Φυσικές θεραπείες για τον βήχα και τον πονόλαιμο
Τσάι – Τα τσάγια με συστατικά όπως γλυκόριζα και ολισθηρή φτελιά έχουν ιδιότητες επικάλυψης του λαιμού που βοηθούν στη μείωση του ερεθισμού.
Μέλι – οι ιδιότητές του που επικαλύπτουν το λαιμό μπορούν να καταπραΰνουν τον πονόλαιμο και να καταστέλλουν τον βήχα. Βάλτε λίγο σε ένα κουτάλι ή ανακατέψτε το σε τσάι.
Echinacea* – μπορεί να μειώσει τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης ή δύο ημερών. Διατίθεται ως τσάι, σταγόνες ή χάπια.
Σιρόπι σαμπούκου* – έχει αντιικές ιδιότητες, καθιστώντας το χρήσιμο για το κρυολόγημα και τη γρίπη. Ακολουθήστε τη δοσολογία στη συσκευασία.
Pelargonium* – ένα φυτό που χρησιμοποιείται σε ορισμένες φυσικές θεραπείες για το κρυολόγημα/βήχα. Μειώνει τη διάρκεια και τη σοβαρότητα του κρυολογήματος.
*Δοκιμάστε καθένα από αυτά ξεχωριστά και δείτε ποιο σας αρέσει περισσότερο. μην χρησιμοποιείτε και τα τρία μαζί.

Σπιτικές θεραπείες για το πεπτικό

Τζίντζερ – βοηθά για στομαχικές διαταραχές, ναυτία και ναυτία. Διατίθεται ως τσάι (αναζητήστε μάρκες φαρμάκων) ή δοκιμάστε ζαχαρωμένο τζίντζερ όταν είστε εν κινήσει.
Προβιοτικά – ζωντανά βακτήρια και ζυμομύκητες που κάνουν καλό στο πεπτικό σας σύστημα. Τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στη διάρροια που προκαλείται από λοιμώξεις ή σχετίζεται με τη χρήση αντιβιοτικών. Διατίθεται ως συμπληρώματα και σε τρόφιμα όπως γιαούρτι, πάστα miso, κομπούχα, kimchi και ωμό ξινολάχανο.

Τοπικά προϊόντα για τον πόνο και τον ερεθισμό του δέρματος
Κρέμα Arnica – καταπραΰνει μυϊκούς πόνους, πόνους και μώλωπες.
Λάδι δέντρου τσαγιού – ένας αντιφλεγμονώδης παράγοντας για βακτηριακές ή μυκητιασικές λοιμώξεις. Χρησιμοποιήστε το για τη θεραπεία της ακμής και για το πόδι του αθλητή.
Καλέντουλα – καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος όπως το έκζεμα και το εξάνθημα από την πάνα.

Φυσικές θεραπείες για τον ύπνο
Τσάι – δοκιμάστε τσάι χαμομηλιού το βράδυ καθώς ετοιμάζεστε.
Λεβάντα – ένα έλαιο αρωματοθεραπείας που χρησιμοποιείται για ηρεμία και χαλάρωση. Ασφαλές τόσο για μικρά παιδιά όσο και για μεγαλύτερους ενήλικες.

Φυσικές θεραπείες για το άγχος
Αφιερώστε πέντε λεπτά πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας για αργή, βαθιά αναπνοή. Σκεφτείτε την επόμενη μέρα, για τι είστε ευγνώμονες και τους ανθρώπους στη ζωή σας

Στο δρόμο για το σχολείο, διδάξτε στα παιδιά σας να χρησιμοποιούν ασκήσεις αναπνοής για να τα βοηθήσετε να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα. Επιβραδύνετε την αναπνοή εισπνέοντας για τέσσερα δευτερόλεπτα και εκπνέοντας για έξι δευτερόλεπτα. Αυτό ενεργοποιεί το τμήμα του νευρικού συστήματος που μας ηρεμεί.

Επιλέξτε χαλαρωτική μουσική για να ακούσετε στο δρόμο προς και από τη δουλειά ή το σχολείο.

Αφιερώστε λίγα λεπτά μετά τη δουλειά για να προετοιμαστείτε για τη μετάβαση στο σπίτι. Αφήστε τα άλυτα ζητήματα στη δουλειά και στρέψτε την εστίασή σας στην οικογένειά σας.

Σημείωση σχετικά με την ασφάλεια: Ενημερώστε το γιατρό σας για τυχόν φυτικά φάρμακα ή συμπληρώματα που παίρνετε. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν προσθέσετε φυτικά φάρμακα εάν είστε έγκυος, θηλάζετε ή λαμβάνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr