10 φυσικές θεραπείες που καταπολεμούν τη λεύκη και προστατεύουν το δέρμα σας

10 φυσικές θεραπείες που καταπολεμούν τη λεύκη και προστατεύουν το δέρμα σας

Σπιτικές θεραπείες για τη λεύκη.
Το δέρμα που έχει χάσει τη μελανίνη καίγεται αρκετά εύκολα. Είναι, επομένως, σημαντικό να χρησιμοποιείτε ισχυρό αντηλιακό εάν έχετε λεύκη. Επίσης, φροντίστε να μιλήσετε με έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε τη φωτοθεραπεία ή την έκθεση στον ήλιο για τη θεραπεία αυτής της πάθησης. 

Μήπως οι λευκές κηλίδες στο δέρμα σας σας αφήνουν ανήσυχους και αυτοσυνείδητους; Τα μπαλώματα από τη λεύκη αναπτύσσονται συνήθως στο πρόσωπο, τα χέρια και το λαιμό λόγω της απώλειας μιας χρωστικής ουσίας γνωστής ως μελανίνης που δίνει το χρώμα στο δέρμα σας. Αυτό πιστεύεται ότι συμβαίνει σε μερικούς ανθρώπους όταν το ανοσοποιητικό σύστημα λανθασμένα ενεργοποιεί τα μελανοκύτταρα που σχηματίζουν μελανίνη και τα επιτίθεται. Το οξειδωτικό στρες έχει επίσης βρεθεί ότι καταστρέφει τα μελανοκύτταρα. 

Η λεύκη συνήθως αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή και φωτοθεραπεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το δέρμα από άλλα μέρη του σώματός σας μπορεί να μεταμοσχευθεί σε πληγείσες περιοχές ή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τατουάζ για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης. 3Αν ψάχνετε για φυσικές θεραπείες που καταπολεμούν τη λεύκη, υπάρχουν πολλές που μπορούν να σας βοηθήσουν. Αλλά να θυμάστε, αυτά είναι πιο ήπια αντίδοτα, επομένως θα χρειαστεί χρόνος και συνεπής χρήση προτού δείτε αποτελέσματα.

1. Δοκιμάστε το Ginkgo Biloba
Το Ginkgo biloba είναι ένα αρχαίο βότανο που εκτιμάται για τις πολλές φαρμακευτικές του ιδιότητες. Η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει την εξέλιξη της λεύκης καθώς και να ενθαρρύνει την επαναμελάγχρωση. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η ενεργός εξέλιξη της λεύκης σταμάτησε σημαντικά σε άτομα που έπαιρναν εκχύλισμα ginkgo biloba τρεις φορές την ημέρα. Ένας μεγαλύτερος αριθμός ατόμων που έλαβαν το εκχύλισμα παρουσίασαν επίσης έντονη ή πλήρη επαναμελάγχρωση σε σύγκριση με άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Όπως είδαμε, το οξειδωτικό στρες παίζει ρόλο στην παθογένεση της λεύκης και οι αντιοξειδωτικές και ανοσοτροποποιητικές ιδιότητες αυτού του βοτάνου μπορεί να ευθύνονται για την ευεργετική του δράση σε άτομα με αυτήν την πάθηση. 

2. Εφαρμόστε λάδι μαύρου κύμινου
Ένας γιατρός ή βοτανολόγος της Αγιουρβέδα μπορεί να σας καθοδηγήσει σχετικά με τη χρήση και τη δοσολογία αυτών των φυσικών θεραπειών. Θα χρειαστεί επίσης να κάνετε ένα τεστ αλλεργίας πριν από την τοπική χρήση.

Μια άλλη φυσική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της λεύκης είναι το έλαιο μαύρου κύμινου ( Nigella sativa ). Μια μελέτη εξέτασε την επίδραση της εφαρμογής ελαίου μαύρου κύμινου για έξι μήνες σε άτομα που είχαν λεύκη. Διαπιστώθηκε ότι, με την πάροδο του χρόνου, το χρώμα του δέρματος βελτιώθηκε και οι αποχρωματισμένες περιοχές μειώθηκαν. Μια ένωση γνωστή ως θυμοκινόνη που υπάρχει στους σπόρους μαύρου κύμινου πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για αυτό το αποτέλεσμα. Η θυμοκινόνη προστατεύει από το οξειδωτικό στρες. Μπορεί επίσης να διεγείρει έναν νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται ακετυλοχολίνη που μπορεί να προκαλέσει απελευθέρωση μελανίνης και σκουρόχρωμο δέρμα. 

3. Dab On Bakuchi Oil
Ένα φαρμακευτικό έλαιο γνωστό ως λάδι bakuchi το οποίο παρασκευάζεται από σησαμέλαιο και αποξηραμένους καρπούς του φυτού babchi ( Psoralea corylifolia ) χρησιμοποιείται συχνά στην Αγιουρβέδα για τη θεραπεία της λεύκης. Η τοπική χρήση του ελαίου bakuchi μπορεί να διεγείρει τα μελανοκύτταρα όταν εκτίθενται στο υπεριώδες φως και να προάγει τις μελάγχρωση χάρη στην περιεκτικότητά του σε psolen.

Είναι ενδιαφέρον ότι μια μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η εφαρμογή μιας αλοιφής που περιείχε σκόνη σπόρων babchi βελτίωσε σημαντικά τα επίπεδα μελάγχρωσης σε μικρά λευκά επιθέματα λεύκης. Μια πάστα από σκόνη σπόρων babchi εφαρμόζεται επίσης συνήθως για τη θεραπεία της λεύκης. 

4. Δοκιμάστε το εκχύλισμα φτέρης
Ένα άλλο φάρμακο από το φυτικό βασίλειο για τη θεραπεία της λεύκης είναι η φτέρη ( Polypodium leucotomos ). Αυτό το φυτό έχει αντιοξειδωτικές και ανοσοτροποποιητικές ιδιότητες που το βοηθούν να αντιμετωπίσει αυτή τη διαταραχή του δέρματος. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που κατανάλωναν ένα εκχύλισμα Polypodium leucotomos τρεις φορές την ημέρα και έλαβαν φωτοθεραπεία στενής ζώνης UVB δύο φορές την εβδομάδα για 25 έως 26 εβδομάδες εμφάνισαν πολύ καλύτερη επαναμελάγχρωση από τους ασθενείς που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Η έρευνα φάνηκε να δείχνει ότι τα εκχυλίσματα φτέρης μπορεί να έχουν πιο έντονη επίδραση σε άτομα με πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα. 

5. Έχετε Kutki
Το Kutki ή το Picrorhiza kurroa είναι ένα φυτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται στην Αγιουρβέδα για τη θεραπεία της λεύκης. Μελέτες δείχνουν ότι η λήψη της σκόνης ρίζας αυτού του φυτού παράλληλα με τη φωτοχημειοθεραπεία οδήγησε σε καλύτερη επαναμελάγχρωση από τη φωτοχημειοθεραπεία μόνο. Αυτό το βότανο έχει ανοσοτροποποιητικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορεί να ευθύνονται για την αποτελεσματικότητά του στη θεραπεία της λεύκης.

6. Έχετε το συγκρότημα Bairesi
Εδώ είναι ένα φυτικό φάρμακο για τη λεύκη που προέρχεται από την Κίνα. Ένα σκεύασμα γνωστό ως σύμπλεγμα Bairesi που αποτελείται από εκχύλισμα ζεστού νερού 5 βοτάνων, συγκεκριμένα, Psoralea corylifolia , Brassica juncea , Vernonia ανθελμινθικό , Plumbago zeylanica και Nigella glandulifera , χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τη θεραπεία αυτής της πάθησης. Μελέτες έχουν βρει ότι αυτή η φαρμακευτική σύνθεση προάγει το σχηματισμό μελανίνης και την επαναμελάγχρωση. Ένας παραδοσιακός κινεζικός επαγγελματίας θα πρέπει να μπορεί να σας καθοδηγήσει σχετικά με τη χρήση.

7. Εφαρμόστε χυμό από φύλλα συκιάς
Ο χυμός των φύλλων συκής έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της λεύκης τοπικής στην παραδοσιακή ιατρική. Μερικές φορές, εφαρμόζεται μια πάστα από τον φρέσκο ​​χυμό των φύλλων και τις ρίζες σε σκόνη. Πώς λειτουργεί λοιπόν αυτό το φάρμακο; Η έρευνα δείχνει ότι τα φύλλα συκής περιέχουν περγαπτένιο και ψωραλένιο, οι οποίες είναι βιοδραστικές ενώσεις που μπορούν να εξαλείψουν τη μελάγχρωση και να θεραπεύσουν τη λεύκη. 12 13

8. Κάντε έγχυση Ghee με μαύρο πιπέρι ή εφαρμόστε αλοιφή Piperine
Η πιπερίνη, η οποία είναι μια ένωση που υπάρχει στο μαύρο πιπέρι, έχει ισχυρή επίδραση στον πολλαπλασιασμό των μελανοκυττάρων. Σύμφωνα με μια μελέτη, η τοπική εφαρμογή της πιπερίνης μαζί με τη θεραπεία με υπεριώδη Β στενής ζώνης είχε ως αποτέλεσμα σημαντικά καλύτερη επαναμελάγχρωση από τη θεραπεία με υπεριώδη Β στενής ζώνης. 

Είναι ενδιαφέρον ότι ένα αγιουρβεδικό παρασκεύασμα που περιέχει μαύρο πιπέρι, αποξηραμένο τζίντζερ, ρίζα μολύβδου και πιππάλι που έχουν υποστεί ζύμωση στα ούρα αγελάδας χρησιμοποιείται επίσης τοπικά για τη θεραπεία της λεύκης. 15Ορισμένοι ειδικοί της Αγιουρβέδα προτείνουν επίσης να παίρνετε ghee ή βούτυρο διαυγασμένο με πιπέρι. Για να ετοιμάσετε αυτό το γκι, σιγοβράστε 10 κόκκους πιπεριού σε 10 γραμμάρια γκι για λίγα λεπτά, αφαιρέστε το πιπέρι και πιείτε το γκι μαζί με τα γεύματα. 

9. Έχετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ
Η βιταμίνη Β12 και το φολικό οξύ μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της μελάγχρωσης του δέρματος. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες που συνδύασαν την έκθεση στον ήλιο με συμπληρώματα διατροφής με αυτά τα θρεπτικά συστατικά παρουσίασαν ξεκάθαρη επαναμελάγχρωση. Αυτή η θεραπεία σταμάτησε επίσης την εξάπλωση της λεύκης στο 64% των συμμετεχόντων. Αν και το πώς λειτουργεί αυτό το φάρμακο δεν είναι οριστικά σαφές, οι ειδικοί προτείνουν ότι η βιταμίνη Β12 μπορεί να μειώσει τον σχηματισμό ομοκυστεΐνης, ενός αμινοξέος που εμπλέκεται στην αποχρωματισμό.

Μπορείτε να λάβετε βιταμίνη Β12 από το μοσχαρίσιο συκώτι, τα μύδια, το κρέας, το ψάρι, τα αυγά και το γάλα, ενώ τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα αποξηραμένα μπιζέλια και τα φασόλια και τα εσπεριδοειδή είναι καλές πηγές φυλλικού οξέος. 17 18 19 20Θα μπορούσατε επίσης να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τα συμπληρώματα.

10. Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετό ψευδάργυρο
Ορισμένοι ειδικοί προτείνουν ότι ο ψευδάργυρος μπορεί επίσης να είναι χρήσιμος στη θεραπεία και την πρόληψη της λεύκης. Ο ψευδάργυρος παίζει ρόλο στο σχηματισμό μελανίνης και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του θανάτου των κυττάρων ή των μελανοκυττάρων που σχηματίζουν μελανίνη. Μπορεί επίσης να αναστείλει την παραγωγή ελεύθερων ριζών που οδηγούν σε οξειδωτικό στρες και την καταστροφή των μελανοκυττάρων. Επιπλέον, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα με λεύκη έχουν χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου. 21 22Άρα δείξτε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο όπως στρείδια, πουλερικά, ξηρούς καρπούς, θαλασσινά και δημητριακά ολικής αλέσεως.

curejoy.com

Έλαιο μαυροκύμινου.Για λεύκη, δερματικές παθήσεις, ομορφιά. (ειδική τιμή προσφοράς!)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr