Πως θα καταλάβετε ότι έχετε πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα και πως θα το ενισχύσετε

Πως θα καταλάβετε ότι έχετε πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα και πως θα το ενισχύσετε

Αποτελεσματικοί και εύκολοι τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Η υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να είναι πολύ περίπλοκη, αλλά είναι ένα ζωτικό εργαλείο για τη συνολική υγεία, καθώς είναι υπεύθυνη για πολλαπλές γραμμές άμυνας από ασθένειες.
Μετά τις αγχωτικές επιπτώσεις του COVID-19, οι άνθρωποι έχουν ακολουθήσει περισσότερο συνήθειες που απωθουν τις ασθένειες όπως το πλύσιμο των χεριών και γενικότερα προωθούν την ενίσχυση της συνολικής τους υγείας.

Η βελτίωση της υγείας του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά με αφοσίωση και επιμονή μπορεί να γίνει.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΥΓΙΕΙΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ
Η δημιουργία υγιεινών διατροφικών συνηθειών είναι ένα σημαντικό βήμα για να έχουμε ένα σταθερό ανοσοποιητικό σύστημα. Συνιστάται στους ανθρώπους να τρώνε τη μεγάλη πλειονότητα των βιταμινών και των θρεπτικών συστατικών τους μέσω τροφών όπως λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχη πρωτεΐνη, υγιή λίπη και όσπρια.
Ωστόσο, τα συμπληρώματα βιταμινών μπορούν να ληφθούν για να ενισχύσουν το επίπεδο των θρεπτικών συστατικών, εάν δεν κερδίζετε αρκετά μέσω των τροφών.
Σημαντικές βιταμίνες για το ανοσοποιητικό σύστημα περιλαμβάνουν τις βιταμίνες A, C, D και E. Εν τω μεταξύ, είναι σημαντικό να έχετε αρκετό σίδηρο και σελήνιο στο σώμα.

ΑΣΚΗΣΟΥ ΤΑΚΤΙΚΑ
Μια τακτική ρουτίνα άσκησης μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία και επομένως να υποστηρίξει τα κύτταρα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις να ταξιδέψουν στο σώμα. Ακόμη και μόλις 30 λεπτά άσκησης μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Η άσκηση είναι επίσης εξαιρετική για την οικοδόμηση μυών και τη μείωση του στρες – το οποίο είναι γνωστό ότι προκαλεί πίεση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό οφείλεται στην ανταπόκριση του οργανισμού σε στρεσογόνες καταστάσεις που μπορεί να κατακλύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης ή ασθένειας.
ΠΙΝΕΤΕ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ
Επίσης αυτή η συμβουλή είναι απλή, αλλά συνήθως παραβλέπεται. Η παραμονή ενυδατωμένη βοηθά το σώμα να απομακρύνει τις τοξίνες και αυξάνει τη λεμφική αποστράγγιση – η οποία επίσης προστατεύει το σώμα από ασθένειες και απομακρύνει τα κυτταρικά απόβλητα.
Η ημερήσια πρόσληψη νερού του καθενός θα ποικίλλει ανάλογα με προσωπικούς παράγοντες, όπως το πρόγραμμα άσκησης και το μέγεθος.

ΥΠΝΟΣ!
Το σώμα εξακολουθεί να εργάζεται σκληρά για να σας προστατεύσει από μολύνσεις ακόμα και όταν κοιμάστε. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, δημιουργούνται σημαντικά μόρια και πρωτεΐνες για να βοηθήσουν το σώμα να ξεπεράσει τη φλεγμονή ή το στρες.
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που δεν κοιμούνται είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν μετά από έκθεση σε ιούς.

Ποια είναι τα σημάδια ενός αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος;
Ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια περιλαμβάνουν τα επίπεδα άγχους να είναι πολύ υψηλά. Πάντα κρυολόγημα? προβλήματα στομάχου? οι πληγές επουλώνονται πολύ αργά. συχνές λοιμώξεις και αίσθημα μεγάλης κόπωσης. Επίσης, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τροφές με πρόσθετη ζάχαρη, αλμυρά, πλούσια σε ωμέγα-6 λιπαρά, τηγανητά και επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Πώς μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα όταν είστε ήδη άρρωστοι;
Ενώ μπορείτε να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα όταν είστε ήδη άρρωστοι πίνοντας άφθονο νερό και λαμβάνοντας συμπληρώματα βιταμινών. Ωστόσο, είναι πιο αποτελεσματικό να φροντίζετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα πριν να είναι πολύ αργά!

Ποιες τροφές ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα;
Μούρα, ιχθυέλαιο, φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους, εσπεριδοειδή – γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια, λεμόνια και τζίντζερ.

Πώς μπορείτε να ενισχύσετε γρήγορα το ανοσοποιητικό σας σύστημα;
Η ενημέρωση με τα συνιστώμενα εμβόλια μπορεί να είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για την προστασία του οργανισμού από ασθένειες. Ωστόσο, ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσετε γρήγορα το ανοσοποιητικό σύστημα έχουν αναφερθεί παραπάνω!

Έλαιο βερίκοκου ή βερικοκουκουτσέλαιο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr