Θαυματουργές εμβρυικές τροφές που δυναμιτίζουν το κολλαγόνο για αγέραστο δέρμα σε κάθε ηλικία.

Θαυματουργές εμβρυικές τροφές που δυναμιτίζουν το κολλαγόνο για αγέραστο δέρμα σε κάθε ηλικία.

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΡΥΪΚΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ

Τα βρυονικά τρόφιμα όπως τα αυγά, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα όσπρια είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για το δέρμα.

Τα εμβρυϊκά τρόφιμα ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου επειδή περιέχουν ένα ζωτικής σημασίας μείγμα ενώσεων που προάγουν τη σύνθεση κολλαγόνου, όπως απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α, χαλκό και άλλα θρεπτικά συστατικά που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα.

Η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε αυτά τα τρόφιμα καθώς και η υιοθέτηση ενός υγιεινού σχήματος περιποίησης του δέρματος θα εξασφαλίσει ότι προάγετε την παραγωγή κολλαγόνου για όλη τη ζωή.

Εμβρυϊκές τροφές: κατανάλωση για την τελική σύνθεση κολλαγόνου
Κάπου πριν από περίπου 2.500 χρόνια (460 π.Χ.) ένας Έλληνας γιατρός ονόματι Ιπποκράτης συνόψισε τις φιλοσοφίες του για την ιατρική με δύο σημαντικές επιταγές που εξακολουθούν να τηρούνται ιδιαίτερα σήμερα: Ο όρκος του Ιπποκράτη («Πρώτα, μην κάνεις κακό») και «Αφήστε το φαγητό να είναι το φάρμακό σας. και φάρμακο για την τροφή σου».

«Ας είναι η τροφή το φάρμακό σου και το φάρμακο η τροφή σου».

– Ιπποκράτης –

Σήμερα, ερευνητές στον τομέα των διατροφικών καλλυντικών, της μελέτης των τροφίμων που μας βοηθούν να αποκτήσουμε όμορφο, υγιές δέρμα, μαθαίνουν την αξία της κατανάλωσης εμβρυϊκών τροφών όπως αυγά, ξηροί καρποί και σπόροι για την ενίσχυση της υγείας του δέρματος. Στην πραγματικότητα, αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι οι εμβρυϊκές τροφές μπορούν να ενισχύσουν τη σύνθεση κολλαγόνου και να προάγουν τον κύκλο εργασιών κολλαγόνου σε όλη μας τη ζωή, ακόμη και μετά την ηλικία των 40 ετών.

Τι είναι οι εμβρυϊκές τροφές και γιατί είναι τόσο καλές για το δέρμα;
Τρόφιμα όπως τα αυγά, τα φασόλια και οι σπόροι περιέχουν ένα έμβρυο μέσα στους σπόρους ή το κέλυφος τους. Σκεφτείτε το μπιζέλι μέσα σε ένα λοβό μπιζελιού. Όπως τα μπιζέλια, τα φασόλια όπως η λίμα, η φάβα και τα φασόλια φυτρώνουν επίσης σε λοβούς και είναι, επομένως, εμβρυϊκές τροφές. Με τα φασόλια, απλώς πετάμε τον λιγότερο θρεπτικό λοβό όταν τα τρώμε. Όπως το ασπράδι του αυγού, το οποίο περιβάλλει και προστατεύει τον πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά κρόκο, τα εμβρυϊκά τρόφιμα έχουν πάντα ένα πλούσιο σε υδατάνθρακες κέλυφος που προστατεύει και περιβάλλει ένα έμβρυο που περιέχει ακόμη περισσότερες θρεπτικές ενώσεις μέσα του.

Σήμερα, οι επιστήμονες και οι δερματολόγοι έχουν μάθει πολλά για τα θρεπτικά οφέλη των εμβρυϊκών τροφών για το δέρμα. Αυτό που κάνει τις εμβρυϊκές τροφές μοναδικά ωφέλιμες είναι ότι περιέχουν ένα ολόκληρο σύμπλεγμα από ωφέλιμες για το δέρμα βιταμίνες, μέταλλα, φυτοχημικά, ισοφλαβόνες και άλλα θρεπτικά συστατικά σε συνδυασμό με απαραίτητα λιπαρά και αμινοξέα. Αυτά τα αμινοξέα και τα λιπαρά οξέα είναι βασικά για τη θρεπτική δύναμη των εμβρυϊκών τροφών, λειτουργώντας ως μόρια μεταφοράς που μεταφέρουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά απευθείας στα κύτταρά μας, επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιηθούν πιο εύκολα από τον οργανισμό.

Για το δέρμα λοιπόν, οι εμβρυϊκές τροφές είναι αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «υπερ-θρεπτικές».

Στη Χαβάη, το έμβρυο καρύδας, το «Buwa» είναι ένα αγαπημένο πιάτο που είναι κυριολεκτικά γεμάτο με όλα τα είδη θρεπτικών ενώσεων που μόλις τώρα ερευνώνται σήμερα. Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες μαθαίνουν ότι το έμβρυο καρύδας αποδίδει υπέροχα οφέλη για το ανοσοποιητικό σύστημα, την υγεία του θυρεοειδούς, την απώλεια βάρους και για να χαρίζει στα άτομα λαμπερά, δυνατά μαλλιά και όμορφο δέρμα. 1

Αυτό που μοιράζονται όλα τα εμβρυϊκά τρόφιμα είναι ότι τρέφουν, προστατεύουν και διεγείρουν τη σύνθεση κολλαγόνου, ενώ είναι πλούσιες σε μια εκπληκτική σειρά θρεπτικών συστατικών που ωφελούν σχεδόν κάθε πτυχή της υγείας του δέρματος.

Τρόφιμα που προάγουν το κολλαγόνο: γιατί τα χρειαζόμαστε
Το κολλαγόνο είναι το δομικό δίχτυ του δέρματός μας. Χάνουμε συνεχώς κολλαγόνο και παράγουμε περισσότερο μέσα στο σώμα. Και παράγουμε κολλαγόνο από βιταμίνες και μέταλλα που τρώμε. Στην πραγματικότητα, το ίδιο το κολλαγόνο αποτελείται από τρία μόρια αμινοξέων και ένα μόριο ασκορβικού οξέος. Έτσι, η βιταμίνη C και τα αμινοξέα (καθώς και πολλές άλλες ισοφλαβόνες και βιταμίνες που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου) είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή υγιών αποθεμάτων κολλαγόνου.

Το κολλαγόνο είναι αυτό που μας κάνει να δείχνουμε νέοι. Εν ολίγοις, για να εξηγήσουμε τη συνολική σημασία του, το κολλαγόνο είναι η μόνη ένωση στο δέρμα μας που μας δίνει αυτό το νεανικό, ελαστικό, «αναπνέει» δέρμα που έχει αυτή τη δροσερή, παχουλή, ελαστική εμφάνιση που είχαμε όλοι ως έφηβοι.

Δυστυχώς, μετά τα 20, οι αποθήκες κολλαγόνου μας στο σώμα αρχίζουν να εξαντλούνται με ρυθμό 1% ετησίως. Στην ηλικία των 40 ετών, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται πραγματικά. Μετά από αυτή την ηλικία, μπορούμε να χάσουμε όσο 2% κολλαγόνο το χρόνο, ειδικά μετά την εμμηνόπαυση.

Κάθε χρόνο χάνουμε κολλαγόνο, το δέρμα μας γίνεται λιγότερο ανθεκτικό. Ως αποτέλεσμα, ο Δρ Murad, δερματολόγος, σημειώνει «το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και πιο εύθραυστο». 2

Στη συνέχεια, η εμμηνόπαυση επιβαρύνει πιο δραστικά το κολλαγόνο, επιταχύνοντας τον ρυθμό απώλειας κολλαγόνου κατά τα πρώτα πέντε χρόνια μετά την εμμηνόπαυση.

Όπως εξηγεί ο Δρ Αξ, «Γιατί είναι σημαντικό το κολλαγόνο [και η αναπλήρωσή του]; Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει φυσικά να επιβραδύνεται. Χάρη στις μειώσεις του κολλαγόνου, έχουμε χαλάρωση του δέρματος, ρυτίδες και ασθενέστερο χόνδρο στις αρθρώσεις μας». 3

Επειδή χάνουμε κολλαγόνο κατά το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής μας, ο Δρ Murad συνιστά:

«…καταναλώστε τροφές που είναι πλούσιες σε συστατικά που ενισχύουν το κολλαγόνο, όπως εμβρυϊκές τροφές που περιέχουν αμινοξέα (αυγά, φασόλια και σπόροι), αντιοξειδωτικά, τα οποία αναστέλλουν τη βλάβη στο κολλαγόνο (τα ρόδια και τα goji berries είναι υπέροχα) και καλά λιπαρά (όπως τα καρύδια και αβοκάντο) για να αναπληρώσουμε τα αποθέματα κολλαγόνου και να επιβραδύνουμε τη διαδικασία γήρανσης όσο μπορούμε». 4

Γιατί οι εμβρυϊκές τροφές είναι καλές για το δέρμα; Οι πάσης φύσεως λόγοι
Εάν υπάρχει ένας τύπος τροφής που μπορούμε να αναζητήσουμε βοήθεια για την αναπλήρωση του κολλαγόνου που χάνουμε καθώς γερνάμε, είναι η σύνθεση του κολλαγόνου που προωθεί τα εμβρυϊκά τρόφιμα.

Αυτές οι τροφές περιέχουν όλα τα λίπη, τα λιπαρά οξέα, τα αμινοξέα, τα μέταλλα και τους παράγοντες διέγερσης του κολλαγόνου που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε το δέρμα μας όσο το δυνατόν πιο γεμάτο με αποθέματα κολλαγόνου. Η εύρεση τρόπων για να συμπεριλάβουμε μια σειρά από ξηρούς καρπούς, σπόρους, όσπρια στη διατροφή μας, καθώς και να τρώμε περισσότερα αυγά που θρέφουν τα μάτια, τα μαλλιά και το δέρμα, μπορεί να μας βοηθήσει να αποτρέψουμε τη γήρανση όσο μπορούμε και να μας βοηθήσει να απολαμβάνουμε γεμάτα, τεντωμένο δέρμα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουμε γενετικά προγραμματισμένο.

Όπως συζητήσαμε νωρίτερα, η τροφή είναι το κλειδί για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, επειδή μας δίνει αυτά τα θρεπτικά συστατικά που προάγουν το κολλαγόνο στην πιο βιοδιαθέσιμη μορφή τους, περισσότερο από συνθετικές βιταμίνες κάθε είδους.

Μόνο ένα από τα θρεπτικά συστατικά που προάγουν το κολλαγόνο στα φασόλια, για παράδειγμα, είναι το θείο και το θείο είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου. 5

Αυγά: το πραγματικό μυστικό για καθαρό, νεανικό, λαμπερό δέρμα
Τα αυγά είναι ίσως η πιο σημαντική τροφή για τη σύνθεση και την προστασία του κολλαγόνου.

Τα ίδια τα αυγά είναι πλούσια σε κολλαγόνο, από τις πλούσιες σε κολλαγόνο μεμβράνες που επενδύουν το κέλυφος του αυγού για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των βακτηρίων, μέχρι τον πλούσιο σε κολλαγόνο κρόκο.

Μάλιστα, το επίπεδο του κολλαγόνου στον κρόκο και στις μεμβράνες των αυγών είναι αρκετά εντυπωσιακό. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική μεμβράνη των αυγών περιέχουν μια ουσία σχεδόν βιολογικά ίδια με το κολλαγόνο τύπου I και V στους ανθρώπους. 6 Οι κρόκοι αυγών είναι επίσης πολύ πλούσιοι σε κολλαγόνο. 7

Σε μια μελέτη του 2015, οι επιστήμονες εξέτασαν την αποτελεσματικότητα του κολλαγόνου στις μεμβράνες του κελύφους των αυγών για την υγεία του δέρματος και διαπίστωσαν ότι το κολλαγόνο των αυγών θεραπεύει τις ρυτίδες, την απώλεια υγρασίας και τις βλάβες από τον ήλιο.

Το κολλαγόνο αυγού είναι επίσης σε θέση να καταστέλλει τη γήρανση του δέρματος και να μετριάσει τις ρυτίδες που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο. Τώρα, το κολλαγόνο αυγού χρησιμοποιείται σε μια σειρά από συμπληρώματα δέρματος και τοπικές κρέμες.

Διατροφικά, μέσα σε αυτές τις πλούσιες σε κολλαγόνο μεμβράνες, το ασπράδι και ο κρόκος του αυγού περιέχουν ενώσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη σύνθεση κολλαγόνου.

Εκτός από το ότι δίνει στο σώμα σας μια δόση υγιεινής πρωτεΐνης που χρειάζεται, τα ασπράδια του αυγού είναι πλούσια σε αμφότερα τα κύρια αμινοξέα που ελέγχουν την παραγωγή κολλαγόνου, λυσίνη και προλίνη. Η λυσίνη και η προλίνη, σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C είναι τα αμινοξέα που ελέγχουν την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα. Μπορούμε να λάβουμε λυσίνη μόνο από πηγές τροφίμων και κύριες πηγές λυσίνης είναι όλα τα εμβρυϊκά τρόφιμα όπως τα αυγά, τα φασόλια, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι.

Τα αυγά είναι επίσης πλούσια σε ενώσεις που προάγουν το κολλαγόνο, όπως πρωτεΐνες, αμινοξέα, λιπαρά οξέα, θείο και βιταμίνη Ε.

Στην πραγματικότητα, το θείο είναι απαραίτητο και για την παραγωγή κολλαγόνου και κερατίνης, που βοηθούν στη δημιουργία και διατήρηση λαμπερών μαλλιών, γερών νυχιών , και λαμπερό δέρμα. Όπως σημειώνει το Laymen’s Medical Reference,

«Το θείο βοηθά στη διασφάλιση της ελαστικότητας του δέρματος και στη διατήρηση του σχήματος του σώματος. Η έλλειψη θείου μπορεί να συμβάλει σε πρόωρα προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ρυτίδες, χαλάρωση του δέρματος, λεπτά και εύθραυστα μαλλιά ή επώδυνες αρθρώσεις». 

Στην πραγματικότητα, ο κρόκος του αυγού περιέχει τόσο ισχυρές ενώσεις που προάγουν το κολλαγόνο που μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο κρόκος αυγού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επούλωση εγκαυμάτων τρίτου βαθμού. Κάθε τροφή που είναι τόσο καλή για την επούλωση πληγών θα έχει εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα στο δέρμα και στο κολλαγόνο, επειδή η παραγωγή κολλαγόνου είναι απαραίτητη για την επούλωση των εγκαυμάτων.

Οι κρόκοι του αυγού είναι επίσης πλούσιοι σε τρεις άλλες ενώσεις ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου και την υγεία: λυσίνη,  ψευδάργυρος,  και λεκιθίνη  – όλες απαραίτητες για τη σύνθεση κολλαγόνου.

Όσον αφορά τους τύπους αυγών που πρέπει να τρώτε για τη μέγιστη υγεία του δέρματος, ένας νέος τύπος αυγού που πωλείται σήμερα, τα ωμέγα-3 αυγά, αποδεικνύονται πιο θρεπτικά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε DHA και EPA σε λιπαρά οξέα από τα συμβατικά αυγά ή ακόμα και τα βοσκοτόπια- ταϊσμένα αυγά.

Επιπλέον, καθώς αυτά τα κοτόπουλα τρέφονται με λιναρόσπορο, ο οποίος είναι επίσης γεμάτος με παράγοντες που προάγουν το κολλαγόνο, τα αυγά Ωμέγα 3 είναι καλό να μπουν στο μενού για νεότερο δέρμα και ενίσχυση του κολλαγόνου.

Φασόλια και όσπρια: γεμάτα με ενώσεις που προάγουν το κολλαγόνο που είναι δύσκολο να τις βρεις οπουδήποτε
Τα φασόλια είναι γεμάτα με ενώσεις που προάγουν άμεσα την παραγωγή κολλαγόνου που είναι δύσκολο να βρεθούν πουθενά αλλού στο φάσμα των τροφίμων, ειδικά υαλουρονικό οξύ και γενιστεΐνη.

Το πρώτο σύνθετο φασόλι που είναι μοναδικά πλούσιο είναι μια ένωση που ονομάζεται υαλουρονικό οξύ (Υαλουρονικό οξύ, υαλουρονικό νάτριο, HA) που είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά για νεανικό δέρμα, ειδικά για δροσερό, ενυδατωμένο δέρμα που είναι γεμάτο, σφριγηλό και ογκώδες.

Όπως σημειώνει ένας ερευνητής, «Το υαλουρονικό οξύ που βρίσκεται φυσικά στο σώμα, εξασφαλίζει την υγρασία και δημιουργεί πληρότητα—το νεανικό δέρμα αφθονεί φυσικά με υαλουρονικό οξύ. . . Είναι ενδιαφέρον ότι ο μέσος άνθρωπος έχει περίπου 15 γραμμάρια υαλουρονάνης (υαλουρονικό οξύ) στο σώμα, το ένα τρίτο των οποίων «αναποδογυρίζεται» (αποικοδομήνεται και συντίθεται) κάθε μέρα». 14

Εκεί που το υαλουρονικό οξύ είναι ζωτικής σημασίας είναι η περιεκτικότητα σε υγρασία στο δέρμα καθώς το HA βοηθά στην παγίδευση και συγκράτηση της υγρασίας στο δέρμα μας για να το διατηρήσουμε νεανικό.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί το δέρμα μας χάνει αρκετά την υγρασία του καθώς γερνάμε, κάτι που επηρεάζει την ελαστικότητα του δέρματος και οδηγεί σε ρυτίδες και χαλάρωση. Επειδή το υαλουρονικό οξύ βοηθά το δέρμα να συγκρατεί την υγρασία, είναι πολύ σημαντικό για αυτό το νεότερο δέρμα με δροσερή όψη που όλοι επιθυμούμε.

Σε μια μελέτη του 2014, οι Kawada et. al. διαπίστωσε ότι «η κατάποση HA αύξησε την υγρασία του δέρματος και βελτίωσε τα αποτελέσματα θεραπείας για ασθενείς με ξηρό δέρμα». . . και «συμβάλλει στην αυξημένη σύνθεση του ΗΑ και προάγει τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό στους ινοβλάστες». 15

Τα πιο πλούσια φασόλια σε υαλουρονικό οξύ είναι τα ψημένα φασόλια, τα φασόλια και τα φασόλια βουτύρου. Όλα αυτά τα είδη φασολιών μπορούν να βοηθήσουν στην αντικατάσταση της απώλειας αυτού του οξέος στο δέρμα. Όπως εξηγεί η Nicky Hambleton-Jones από την τηλεοπτική εκπομπή 10 Years Younger TV, «Όταν γεννιόμαστε το δέρμα μας είναι γεμάτο με αυτό και το κάνει να φαίνεται παχύ και απαλό. Καθώς μεγαλώνετε, τα επίπεδα πέφτουν, αλλά η κατανάλωση πολλών φασολιών μπορεί να σας βοηθήσει να το αντικαταστήσετε». 16

Τα φασόλια και τα όσπρια είναι επίσης πλούσια σε έναν άλλο παράγοντα που προάγει το κολλαγόνο που ονομάζεται γενιστεΐνη. Η γενιστεΐνη είναι μια ισοφλαβόνη που προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και μπλοκάρει τα ένζυμα που διασπούν επίσης το κολλαγόνο. Τα όσπρια όπως η φάβα, η σόγια και το kudzu, ιδιαίτερα, είναι πλούσια σε γενιστεΐνη. 

Ξηροί καρποί και σπόροι
Τα θρεπτικά συστατικά που είναι πιο απαραίτητα για την παραγωγή κολλαγόνου, που είναι ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, τα απαραίτητα λιπαρά οξέα όπως τα Ωμέγα 3 και οι υγιεινές μορφές ωμέγα 6 (και 9) και η βιταμίνη Ε, βρίσκονται πιο άφθονα. σε ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Ξηροί καρποί όπως τα καρύδια και τα αμύγδαλα και οι σπόροι όπως ο ηλίανθος, το λινάρι και οι σπόροι chia προάγουν το κολλαγόνο για τεντωμένο, σφριγηλό και νεανικό δέρμα. Αν και βασικά όλοι οι ξηροί καρποί και οι σπόροι περιέχουν θρεπτικά συστατικά που προάγουν το κολλαγόνο, κανένας δεν είναι τόσο σημαντικός για τη σύνθεση κολλαγόνου όσο οι παρακάτω τέσσερις, που περιέχουν ειδικά σύμπλοκα αμινοξέων και θρεπτικών συστατικών που ενισχύουν εξαιρετικά την παραγωγή κολλαγόνου.

Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την παραγωγή κολλαγόνου, όπως υγιή μονοακόρεστα λίπη, χαλκό, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β1, Β5, Β6, ασβέστιο και βιταμίνη Ε.

Σπόροι Chia
Οι σπόροι chia είναι μια καταπληκτική τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, με περισσότερα Ωμέγα 3 από τα λιπαρά ψάρια και περισσότερο σίδηρο από το κρέας! Είναι επίσης θαυμάσια για την προώθηση του κολλαγόνου επειδή περιέχουν και τα 9 από τα αμινοξέα που χρειαζόμαστε για την ανάπτυξη και την επισκευή όλων των ιστών του σώματος και είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την επισκευή και την παραγωγή κολλαγόνου.

Ηλιόσποροι
Η σάρκα μέσα στο πλούσιο σε υδατάνθρακες κέλυφος των ηλιόσπορων είναι μια θαυμάσια πηγή μετάλλων που είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία και την παραγωγή κολλαγόνου όπως ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, και μαγνήσιο. Σε συνδυασμό με το πλούσιο απόθεμα των σπόρων σε βασικά λιπαρά οξέα, το κρέας ηλιόσπορου παρέχει αυτά τα δύσκολα ιχνοστοιχεία απευθείας στα κύτταρά σας για εύκολη απορρόφηση.

Καρύδια
Όπως μαθαίνουμε, τα καρύδια είναι ένας από τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς στη γη επειδή είναι τόσο πλούσιοι σε δυσεύρετο DHA και EPA. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του κολλαγόνου και της σύνθεσης κολλαγόνου. Είναι επίσης γεμάτα με πρωτεΐνες και αμινοξέα που βοηθούν στην προώθηση της παραγωγής νέου κολλαγόνου.

Κλείσιμο
Για να καταπολεμήσετε την απώλεια κολλαγόνου, δοκιμάστε να ακολουθήσετε μια διατροφή πλούσια σε περισσότερα εμβρυϊκά τρόφιμα. Όχι μόνο αυτές οι τροφές θα βοηθήσουν στην προώθηση ενός πιο φρέσκου και νεανικού δέρματος. θα επιβραδύνουν επίσης τη γήρανση. Η έρευνα απλώς ξύνει την επιφάνεια του πλήρους δυναμικού των εμβρυϊκών τροφών για να μας βοηθήσει να επιβραδύνουμε την απώλεια κολλαγόνου και να παραμείνουμε πιο νεανικοί αναζητώντας περισσότερο χρόνο.

www.griffinandrow.com

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr