9 φυσικές θεραπείες ραγάδων που υποστηρίζονται από την επιστήμη

9 φυσικές θεραπείες ραγάδων που υποστηρίζονται από την επιστήμη

Εδώ είναι εννέα φυσικές θεραπείες ραγάδων

Οι ραβδώσεις εμφανίζονται στην εφηβεία, όταν παχαίνουμε απότομα ή αδυνατίζουμε απότομα ή στην εγκυμοσύνη γύρω στους έξι ή επτά μήνες κύησης και συνήθως εγκαθίστανται μετά τη γέννηση του μικρού σας. Μερικοί άνθρωποι στρέφονται σε ακριβές κρέμες με χημικά για να διώξουν τις ραγάδες στο στομάχι, τους γοφούς ή το στήθος τους. Γνωρίζατε όμως ότι οι φυσικές θεραπείες μπορούν να λειτουργήσουν εξίσου καλά; Εδώ είναι εννέα φυσικές θεραπείες ραγάδων .

Λάδι καρύδας

Τα λιπαρά οξέα του λαδιού καρύδας απορροφώνται εύκολα από το δέρμα. Είναι επίσης αντιφλεγμονώδες και ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο θα επιταχύνει την αποκατάσταση των ραγάδων.

Τρόπος χρήσης: Τρίψτε καλά το λάδι καρύδας (όπως το Nutiva Organic Virgin Coconut Oil ) στις ραγάδες. Δεν χρειάζεται να σκουπίσετε αυτό το φυσικό συστατικό μετά!

Αλόη
Τα πράσινα φύλλα της αλόης αποθηκεύουν νερό και θρεπτικά συστατικά. Αυτά τα συστατικά συμβάλλουν στις θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης βέρα, καθώς και στην ικανότητά της να ελαχιστοποιεί την εμφάνιση ραγάδων.

Τρόπος χρήσης: Εάν έχετε ένα φυτό αλόης βέρα στο σπίτι, κόψτε ένα από τα κοτσάνια και τρίψτε τα αχνά εσωτερικά στις ραγάδες σας. Μην ξεπλύνετε τα υπολείμματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε τζελ αλόης βέρα (όπως το Seven Minerals Aloe Vera Gel ) και να το τρίψετε στις ραγάδες σας μία φορά την ημέρα.

Shea Butter

Προερχόμενο από κόκκους κακάο, το εξαιρετικά ενυδατικό βούτυρο κακάο εισχωρεί βαθιά στο δέρμα, επιτρέποντάς του να συγκρατεί την υγρασία. Αυτό θα εξασθενίσει την εμφάνιση των ραγάδων με την πάροδο του χρόνου.

Τρόπος χρήσης: Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα βουτύρου κακάο (όπως το Unrefined Cocoa Butter by Better Shea Butter ) στις ραγάδες σας και κάντε μασάζ στο δέρμα. Κάνετε αυτό μία ή δύο φορές την ημέρα – ειδικά μετά το ντους.

Ασπράδια

Χάρη στα αμινοξέα και τις πρωτεΐνες τους, τα ασπράδια αυγών μπορούν να προκαλέσουν αναγέννηση στο χαλαρό δέρμα τεντώνοντας το.

Τρόπος χρήσης: Χτυπήστε δύο ασπράδια αυγών με ένα πιρούνι. Εφαρμόστε τα αφρώδη λευκά στο δέρμα σας, αφήστε τα να στεγνώσουν και μετά ξεπλύνετε. Συνεχίστε με ένα στρώμα ενυδατικής κρέμας ή ελαιόλαδου. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε μέρα (ή πολλές φορές την εβδομάδα) για να δείτε αποτελέσματα.

Λεμόνι
Ίσως γνωρίζετε ότι ο χυμός λεμονιού μπορεί να λερώσει τους πάγκους και τα υφάσματα σας . Αλλά αυτά τα όξινα φρούτα μπορούν επίσης να «λευκάνουν» τις ραγάδες από την εγκυμοσύνη.

Τρόπος χρήσης: Μουλιάστε ένα βαμβάκι στο χυμό ενός λεμονιού και αφήστε το να καθίσει στο δέρμα σας για περίπου δέκα λεπτά. Εάν το κάνετε τακτικά, τα φυσικά οξέα του χυμού λεμονιού θα ελαφρύνουν τις ραγάδες.

Ζάχαρη
Η ζάχαρη είναι ο μόνος ένοχος στην πρόκληση τερηδόνας
Οι λεπτόκοκκοι ζάχαρης λειτουργούν ως φυσικό απολεπιστικό. Το τρίψιμο των νεκρών κυττάρων του δέρματος μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των ραγάδων και επίσης προάγει την υγιή κυκλοφορία του αίματος (με αυξημένη θεραπευτική δύναμη!)

Τρόπος χρήσης: Φτιάξτε ένα σπιτικό scrub ζάχαρης για την καταπολέμηση των ραγάδων που προκαλούνται από την εγκυμοσύνη.

Συνδυάστε 1 φλιτζάνι ζάχαρη με μια κουταλιά της σούπας από τα ακόλουθα συστατικά: μέλι (για ενυδάτωση και σύσφιξη), ελαιόλαδο (για ενυδάτωση και ελαστικότητα) και χυμό λεμονιού (για λείανση). Τρίψτε στο δέρμα σας για αρκετά λεπτά και μετά ξεπλύνετε με νερό. Επαναλάβετε μία έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε. Εάν εφαρμόζετε την ενυδατική ουσία στο δέρμα σας τακτικά, μπορεί να αποχαιρετήσετε τις ραγάδες με την πάροδο του χρόνου.

Τρόπος χρήσης: Πάρτε λίγο 100% αγνό ελαιόλαδο (όχι μείγμα ελαιολάδου που περιέχει άλλα συστατικά). Τρίψτε το στις ραγάδες σας και αφήστε το δέρμα σας να απορροφήσει την υγρασία. Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα ή ξεπλύνετε με χλιαρό νερό μετά από 20-30 λεπτά. Επίσης, σκεφτείτε να ζεστάνετε το ελαιόλαδο πριν την εφαρμογή για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Αργανέλαιο

Το έλαιο αργκάν περιέχει βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α, λιπαρά οξέα και άλλα θρεπτικά συστατικά που κάνουν το δέρμα πιο ελαστικό και λιγότερο φλεγμονές. Γι’ αυτό είναι ιδανικό για την ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των ραγάδων από την εγκυμοσύνη.

Τρόπος χρήσης: Μία φορά την ημέρα, κάντε μασάζ με μερικές σταγόνες ελαίου argan (σε φρεσκοπλυμένο δέρμα.

Κουρκούμη

Όταν καταπίνεται, ο κουρκουμάς έχει πολλά οφέλη για τις εγκύους, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να μειώνει το πρήξιμο και τη φλεγμονή. Αποδεικνύεται ότι η κουρκουμίνη – το ενεργό συστατικό αυτού του κίτρινου μπαχαρικού – μπορεί επίσης να θεραπεύσει τις ραγάδες όταν εφαρμόζεται στο δέρμα.

Τρόπος χρήσης: Αναμείξτε σκόνη κουρκουμά ή θρυμματισμένη ρίζα κουρκουμά σε νερό, χυμό λεμονιού ή λάδι καρύδας για να σχηματίσετε μια πάστα. Εφαρμόστε στις ραγάδες μία ή δύο φορές την ημέρα.

www.parents.com

Αιθέριο έλαιο γκρέιπ φρουτ. Αποτοξινωτικό, κατά της κυτταρίτιδας και της κατάθλιψης.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr