Τα Μαγικά Φυτά Εσωτερικού Χώρου Για Αποφυγή Των Κουνουπιών Πρόληψη Καρκίνου Και Καθαρισμό Της Ατμόσφαιρας

Τα Μαγικά Φυτά Εσωτερικού Χώρου Για Αποφυγή Των Κουνουπιών Πρόληψη Καρκίνου Και Καθαρισμό Της Ατμόσφαιρας

ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Έρευνες δείχνουν ότι τα φυτά απομακρύνουν το 87% των ρύπων στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από αυτούς που είναι επιβλαβείς χημικές ουσίες και αφαιρούν ακόμη και τα ίχνη φορμαλδεΰδης και βενζολίου που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. Ως εκ τούτου, τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι χρήσιμα για την καταπολέμησή του.

Συχνά πιστεύουμε ότι η προσθήκη πράσινων λαχανικών στη διατροφή μας βοηθά στη βελτίωση των συνολικών οφελών για την υγεία, αλλά αντίστροφα, η επιστήμη έχει δείξει ότι η διατήρηση των φυτών μέσα στο σπίτι σας επίσης κάνει θαύματα για την υγεία μας. Πιο συγκεκριμένα, πολλοί κηπουροί πιστεύουν ότι η διατήρηση των φυτών σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας ή περιβάλλον βοηθά στη μείωση του στρες, καταπραΰνει το περιβάλλον του σπιτιού, προσθέτει θετικές δονήσεις και απομακρύνει τους τοξικούς ρύπους από τον αέρα. Έχοντας πει λοιπόν αυτό, ας μεταβούμε στη λίστα και τα οφέλη των φυτών εσωτερικού χώρου για τη συνολική υγεία-

Οφέλη από την προσθήκη φυτών στη διακόσμηση του σπιτιού σας
Τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο ενισχύουν τη συνολική εμφάνιση ενός χώρου, αλλά έχουν αποδειχθεί ότι τονώνουν τη διάθεση, ενισχύουν τη δημιουργικότητα, μειώνουν το άγχος και εξαλείφουν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, κάνοντας μας έτσι πιο υγιείς και πιο χαρούμενους!

Ας δούμε ποια είναι όλα τα οφέλη που επιτυγχάνουμε με αυτά τα σούπερ συναρπαστικά φυτά εσωτερικού χώρου-

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα –
Δεν είναι μόνο τα οφέλη για την ψυχική υγεία που επιτυγχάνουμε εδώ, αλλά και η σωματική υγεία. Τα φυτά βοηθούν να δώσουν την απαραίτητη ώθηση του ανοσοποιητικού ειδικά κατά την περίοδο της γρίπης. Δεδομένου ότι συνδέεται επίσης με οφέλη για την υγεία, όταν κοιμάστε περισσότερο, τόσο περισσότερο αισθάνεστε χαλαροί, ώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να μπορεί να λειτουργεί περισσότερο.

Ανακουφίζει από το άγχος –
Τα φυτά έχουν φυτοκτόνα και άλλες χημικές ουσίες που μεταφέρονται στον αέρα. Αυτές οι χημικές ουσίες βοηθούν στη μείωση του στρες που νιώθετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βοηθά στη βελτίωση της συνολικής ψυχικής υγείας –
Αυτός ο στόχος για να κοιτάξετε απλώς το πράσινο στο σπίτι κάνει τη δικαιοσύνη του. Τα φυτά έχουν την αίσθηση της ειρήνης γύρω τους και ωφελούν τους ιδιοκτήτες τους απλά κάθονται σε ένα μέρος και μεγαλώνουν. Τα φυτά είναι ένα υπομονετικό και υπάκουο ζωντανό πλάσμα που δημιουργεί μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο σπίτι και έτσι αποκτάτε την ηρεμιστική φύση του φυτού που έχει. Απελευθερώνουν οξυγόνο στον αέρα και απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα. Όσο περισσότερο οξυγόνο, τόσο πιο πιθανό είναι το σώμα σας να λειτουργεί αποτελεσματικά. Ο εγκέφαλός σας αισθάνεται λιγότερη κούραση/στρες και απελευθερώνετε τον σωστό τύπο ορμονών βοηθώντας σας έτσι να υποστηρίξετε την ψυχική σας υγεία.

Βελτιωμένη ποιότητα αέρα –
Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να αρρωστήσετε τον χειμώνα λόγω των βακτηρίων και των ιών που έχουν κολλήσει γύρω από το σπίτι σας. Τα φυτά βοηθούν πολύ στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, και αυτό οφείλεται στις χημικές ουσίες που εκλύονται στον αέρα. Τα φυτά αντιμετωπίζουν τους ρύπους που υπάρχουν στον αέρα, διορθώνοντας έτσι την ισορροπία αμέσως. Έτσι τώρα μπορείτε να ανοίξετε ευχάριστα το παράθυρο για ασφαλή αέρα. Ο βελτιωμένος αέρας βοηθά στην ενίσχυση της ανοσίας. 

Προσθέτει περισσότερη υγρασία στο σπίτι –
Τα φυτά απελευθερώνουν σχεδόν όλο το νερό που προσλαμβάνουν, αυτό με τη σειρά του βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και της υγείας σας. Καθώς ο ξηρός αέρας ή το αφυδατωμένο περιβάλλον γύρω σας προκαλεί ερεθισμό στους πνεύμονες που οδηγεί σε ξηρό βήχα και υπερθέρμανση. Ως εκ τούτου, η υγρασία είναι ένα ουσιαστικό μέρος που παίζει σημαντικό ρόλο.

Λίστα φυτών εσωτερικού χώρου που βελτιώνουν τη συνολική υγεία
1. Σανσεβιέρια  (Sansevieria trifasciata)
Είναι ανθεκτική παχύφυτη που μπορεί να αναπτυχθεί από 6 ίντσες έως πολλά πόδια. Τα φυτά φιδιού έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, όπως βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξικών ατμοσφαιρικών ρύπων και των ρύπων που προκαλούν καρκίνο, όπως το CO2, το βενζόλιο, η φορμαλδεΰδη, το ξυλόλιο και το τολουόλιο.

2. Φοίνικας μπαμπού (Chamaedorea erumpens)
Το μπαμπού φοίνικα ανήκει στην κατηγορία των φυτών εσωτερικού χώρου που αγαπούν τη σκιά που χρησιμοποιείται ευρέως στις μέρες μας. Προσθέτει καλή εμφάνιση, προσθέτει μια αισθητική αίσθηση του περιβάλλοντος και αφαιρεί επίσης τα τοξικά επιβλαβή αέρια από το περιβάλλον.

Η παρουσία τολουολίου επηρεάζει τα μάτια, τη μύτη, τον ερεθισμό του λαιμού, τη ζάλη, το αίσθημα μέθης, τις νευρολογικές και οπτικές διαταραχές. Ευτυχώς, το φυτό μπαμπού προσθέτει υγρασία στον εσωτερικό αέρα και απορροφά το τολουόλιο από το περιβάλλον και έτσι παίζει ρόλο καθαριστή και υγραντήρα αέρα.

3. English Ivy (Hedera helix)
Οι αγγλικοί κισσοί είναι δημοφιλείς λόγω των αειθαλών αμπελιών και της χαμηλής ζήτησης φύσης τους. Τα εκχυλίσματα αγγλικού κισσού είναι ισχυρά κατά της φλεγμονής και της αρθρίτιδας. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και έχει αντιαλλεργικές, αντι-ιικές, αντιμικροβιακές, αντικαρκινικές και σπασμωδικές ιδιότητες. Βρίσκεται χρήσιμο στο άσθμα, τον βήχα, τις αλλεργίες και τη βρογχίτιδα. Ο αγγλικός κισσός μπορεί ακόμη και να εφαρμοστεί στο δέρμα για τη θεραπεία εγκαυμάτων, λοιμώξεων, πόνου στις αρθρώσεις, πρηξίματος και πόνου των νεύρων. Η κατανάλωση του εκχυλίσματος του βελτιώνει τη λειτουργία των πνευμόνων και θεραπεύει αναπνευστικές παθήσεις όπως βρογχίτιδα και άσθμα.

4. Πλατύφυλλη γυναικεία παλάμη ή  πλατύφυλλο γυναικείος φοίνικας (Rhapis excelsa)
Η γυναικεία παλάμη πλατύφυλλη είναι η καλύτερη για τον καθαρισμό των αναθυμιάσεων και η περίτεχνη πλατύφυλλη γυναικεία παλάμη που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της τοξικής αμμωνίας, διοξειδίου του άνθρακα, ξυλενίου και φορμαλδεΰδης που μπορεί να έχουν παγιδευτεί στο σπίτι ή στο δωμάτιο. Είναι εύκολο στη φροντίδα και είναι κατάλληλα για αρχάριους στην κηπουρική.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

5. Ficus elastica
Ένα φυτό καουτσούκ είναι ό,τι πιο προσιτό μπορεί κανείς να αποκτήσει εύκολα και μπορείτε εύκολα να το πολλαπλασιάσετε από μοσχεύματα. Λειτουργεί ως καθαριστής αέρα, έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και δεν έχει γύρη μέσα του. Είναι ευεργετικό για πληγές, κοψίματα και βοηθά στην ανακούφιση από πόνους μυών και αρθρώσεων.

6. Φυτό λεβάντας (Lavandula)
Το φυτό της λεβάντας είναι μέλος της οικογένειας της μέντας και σήμερα είναι κάτι παραπάνω από ένα αρωματικό βότανο. Είναι γνωστό για την ευελιξία, τις πολυάριθμες χρήσεις, τις φαρμακευτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Το ηρεμιστικό άρωμα της λεβάντας την καθιστά κανονικό συστατικό στην αρωματοθεραπεία που βοηθά στην απαλλαγή από το στρες και το άγχος.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Το σπρέι φυτών λεβάντας χρησιμοποιείται ως τεχνητό εντομοαπωθητικό που βοηθά στην απαλλαγή από ζωύφια και έντομα στο σπίτι. Και υπάρχουν στην αγορά μάσκες ματιών με σπόρους λεβάντας που βοηθούν στην καλή ποιότητα ύπνου. Το φυτό λεβάντας λειτουργεί επίσης ως φυσικός καθαριστής αέρα και βοηθά επίσης όσους πάσχουν από άσθμα με ευκολία στην αναπνοή.

7. Φυτό αλόης βέρα (Aloe barbadensis)
Αυτό το παχύφυτο στις μέρες μας βρίσκεται σχεδόν στο σπίτι όλων. Λειτουργεί ως καθαριστής αέρα που καθαρίζει τον αέρα από φορμαλδεΰδη και βενζόλιο και έχει εκπληκτικές θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες. Το τζελ μέσα σε αυτό έχει αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη ιδιότητα με καλή ποσότητα μετάλλων και βιταμινών.

Ένα μικρό κόψιμο αλόης μπορεί να χρησιμεύσει ως αποτελεσματική θεραπεία για ηλιακά εγκαύματα ή εξανθήματα. Η αλόη διατηρεί το νερό στα παχιά φύλλα της, καθιστώντας την ένα είδος ιδιαίτερα ανθεκτικό στην ξηρασία. Λατρεύει το αμμώδες, ξηρό έδαφος και το άμεσο ηλιακό φως, επομένως πιθανότατα θα αναπτυχθεί καλύτερα στο πιο φωτεινό παράθυρο που μπορείτε να βρείτε.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Πόνος στην πλάτη; 8 συμβουλές από τον φυσικοθεραπευτή

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr