Ενίσχυση πρωτεΐνης. Αυτά είναι τα 10 καλύτερα βούτυρα ξηρών καρπών και σπόρων.

Ενίσχυση πρωτεΐνης. Αυτά είναι τα 10 καλύτερα βούτυρα ξηρών καρπών και σπόρων.

Επιπλέον, συστάσεις για το πώς να μαγειρέψετε με το καθένα!

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές σήμερα, που μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρεις ποιο βούτυρο να αγοράσεις.

Εκτός από τα ωφέλιμα  ακόρεστα λίπη , οι ξηροί καρποί και οι σπόροι παρέχουν μια βολική δόση φυτικής πρωτεΐνης και είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά . Ενώ όλα έχουν παρόμοια θρεπτικά συστατικά, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ κάθε ξηρού καρπού και σπόρου, καθώς και των αντίστοιχων βουτύρου.

Με όλες τις διαθέσιμες επιλογές τώρα, αναλύουμε μια επιλογή από τα αγαπημένα μας βούτυρα ξηρών καρπών και σπόρων και υπογραμμίζουμε πώς το καθένα μπορεί να επηρεάσει θετικά την υγεία σας. Έχουμε συμπεριλάβει επίσης μερικές συμβουλές μαγειρικής και συνταγών, ώστε να γνωρίζετε ποια βούτυρα λειτουργούν καλύτερα σε ένα σάντουιτς και ποια είναι καλύτερα για smoothies και σάλτσες. Και αν η κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης είναι ο στόχος σας , διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποιοι ξηροί καρποί ή βούτυρο σπόρων είναι καλύτερα για την ενίσχυση της πρωτεΐνης. Τα αποτελέσματα μπορεί να σας εκπλήξουν!

Βούτυρα ξηρών καρπών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Φυστικοβούτυρο
Πρωτεΐνη, ανά ουγγιά: 8 γραμμάρια

Ενώ τα φιστίκια τεχνικά δεν είναι ξηροί καρποί (είναι μέλος της οικογένειας των οσπρίων), το φυστικοβούτυρο είναι ένα από τα πιο πυκνά σε πρωτεΐνη βούτυρο ξηρών καρπών και σπόρων που μπορείτε να βρείτε. Μια μερίδα 1 ουγγιάς (2 κουταλιές της σούπας) φυστικοβούτυρο παρέχει 8 γραμμάρια φυτικής πρωτεΐνης , μαζί με υγιεινά για την καρδιά μονοακόρεστα λιπαρά —τα καλά λιπαρά που βοηθούν στη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης και αυξάνουν την HDL (καλή) χοληστερόλη.

Το φυστικοβούτυρο περιέχει επίσης περισσότερες από 30 βασικές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης μιας εντυπωσιακής ποσότητας αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε και μαγνησίου. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική πηγή της βιταμίνης Β νιασίνης, η οποία βοηθά στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια και βοηθά το πεπτικό και το νευρικό σύστημα.

Δεν ξέρετε τι είδους PB να αγοράσετε; Επιλέξτε ανάμεσα σε κρεμώδες και τραγανό, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Λόγω της παχύρρευστης σύστασης του φυστικοβούτυρου, είναι υπέροχο αμέσως έξω από το βάζο, αλειμμένο σε φρυγανιά ή σε συνδυασμό με φρούτα ως θρεπτικό μεσημεριανό σνακ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική, όπως σε σάλτσα ταϊλανδέζικου φιστικιού , εάν θέλετε να προσθέσετε λίγη πρωτεΐνη και υγιή λίπη στο γεύμα σας.

Βουτυρο Αμυγδαλου
Πρωτεΐνη, ανά ουγγιά: 7 γραμμάρια

Τα αμύγδαλα προσφέρουν ένα ισχυρό πακέτο θρεπτικών συστατικών και είναι από τα χαμηλότερα σε θερμίδες. Μια μερίδα 1 ουγγιάς βουτύρου αμυγδάλου παρέχει περίπου 7 γραμμάρια πρωτεΐνης – το ισοδύναμο της ποσότητας πρωτεΐνης σε ένα αυγό . Τα αμύγδαλα είναι επίσης χαμηλά σε υδατάνθρακες και από τα υψηλότερα σε φυτικές ίνες από όλους τους ξηρούς καρπούς.

Μια μερίδα βουτύρου αμυγδάλου παρέχει μια εξαιρετική δόση βιταμίνης Ε και μαγνησίου και είναι μια καλή πηγή της βιταμίνης Β ριβοφλαβίνης. Το βούτυρο αμυγδάλου ξεχωρίζει επίσης ως φυτική πηγή ασβεστίου . Τέλος, το βούτυρο αμυγδάλου είναι γεμάτο με μονοακόρεστα λιπαρά που είναι υγιεινά για την καρδιά.

Όπως το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο αμυγδάλου πωλείται επίσης σε τραγανές ή κρεμώδεις ποικιλίες. Ωστόσο, το κρεμώδες βούτυρο αμυγδάλου είναι πιο κοκκώδες από το φυστικοβούτυρο λόγω των φυσικών φλοιών στα αμύγδαλα. Μη διστάσετε να το απολαύσετε απευθείας από το βάζο, με φέτες μπανάνας ή μήλου ή ως χορταστικό του επόμενου smoothie σας .

Βούτυρο κάσιους
Πρωτεΐνη, ανά ουγγιά: 6 γραμμάρια

Παρέχει μια αξιοπρεπή ποσότητα πρωτεΐνης, αλλά όχι τόσο όσο τα φυστικοβούτυρα και τα αμύγδαλα. Κάθε μερίδα 1 ουγγιάς περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης. Τα κάσιους είναι επίσης υψηλότερα σε υδατάνθρακες και χαμηλότερα σε φυτικές ίνες, σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς. Πιο συγκεκριμένα, το βούτυρο κάσιους περιέχει 10 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά μερίδα και μόνο 1 γραμμάριο φυτικές ίνες.

Ωστόσο, τα κάσιους εξακολουθούν να είναι μια καλή πηγή υγιεινών μονοακόρεστων λιπαρών και περιέχουν μια ποικιλία βιταμινών και μετάλλων. Για παράδειγμα, τα κάσιους έχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και ψευδάργυρο και επίσης διαθέτουν αξιοσημείωτη ποσότητα μαγνησίου και φυλλικού οξέος.

Λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς τους σε άμυλο σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς, τα αναμεμειγμένα κάσιους μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν ως παχυντικό μη γαλακτοκομικό. Σε αυτή την κατάσταση, τα κάσιους μπορούν να προστεθούν σε κρεμώδεις σάλτσες και σούπες ή να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουν μια ζαχαρούχα «κρέμα» κάσιους. Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση τυριού χωρίς γαλακτοκομικά, χρησιμοποιήστε κάσιους για να φτιάξετε λίγη βίγκαν ρικότα.

Βούτυρο καρυδιάς
Πρωτεΐνη, ανά ουγγιά: Περίπου 5 γραμμάρια

Το βούτυρο καρυδιάς είναι ένα από τα υψηλότερα σε θερμίδες βούτυρα ξηρών καρπών και σπόρων λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά. Τα λιπαρά όμως που περιέχει είναι εξαιρετικά υγιεινά. Τα καρύδια από μόνα τους είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων φυτικής προέλευσης (ο μόνος ξηρός καρπός με σημαντική ποσότητα αυτών των θρεπτικών συστατικών) που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των ματιών , την υγεία της καρδιάς και πολλά άλλα. Τα καρύδια είναι επίσης καλή πηγή μαγνησίου.

Ωστόσο, όσον αφορά την πρωτεΐνη, τα καρύδια κατατάσσονται μεταξύ των χαμηλότερων – παρέχοντας περίπου 5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα 1 ουγγιά. Ωστόσο, το βούτυρο καρυδιάς είναι πολύ χαμηλό σε υδατάνθρακες και οι μισοί υδατάνθρακες προέρχονται από φυτικές ίνες. Η συνολική ποσότητα φυτικών ινών εξακολουθεί να είναι χαμηλή, αλλά το βούτυρο καρυδιάς είναι μια καλή επιλογή για όσους προσέχουν την πρόσληψη υδατανθράκων.

Έχει ένα ιδιαίτερα αλμυρό γευστικό προφίλ και μερικές φορές μπορεί να έχει έναν υπαινιγμό πικράδας. Η προσθήκη λίγου γλυκαντικού, όπως σιρόπι σφενδάμου με λίγη κανέλα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πικρής γεύσης. Δοκιμάστε βούτυρο καρυδιάς σε παρφέ γιαουρτιού , smoothie , πλιγούρι βρώμης ή θρεπτική ενεργειακή μπάλα.

 

Βούτυρο φουντουκιού
Πρωτεΐνη, ανά ουγγιά: 4 γραμμάρια

βούτυρο φουντουκιού είναι λίγο πιο δύσκολο να βρεθεί στις ΗΠΑ και συνδυάζεται συχνά με σοκολάτα, (γεια Nutella!), αλλά αν μπορείτε να το βρείτε στην καθαρή του μορφή (ή να το φτιάξετε μόνοι σας), είναι πραγματικά νόστιμο.

Διατροφικά μιλώντας, το βούτυρο φουντουκιού είναι χαμηλότερο σε πρωτεΐνη σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς, παρέχοντας 4 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα 1 ουγγιά. Οι υδατάνθρακες είναι επίσης χαμηλοί και η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες θα ποικίλλει ανάλογα με τη μάρκα (συνήθως κυμαίνεται από 1 έως 3 γραμμάρια), αλλά το βούτυρο φουντουκιού είναι πηγή ωμέγα-6 και ωμέγα-9 ακόρεστων λιπαρών οξέων.

Αν και δεν είναι τόσο θρεπτικά όσο αυτά που συζητούνται συχνά τα ωμέγα-3, και τα δύο εξακολουθούν να έχουν οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα παίζουν κρίσιμο ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ τα ωμέγα-9 μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής .

Παρόμοια με άλλα βούτυρο ξηρών καρπών, το φουντουκοβούτυρο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε και χαλκού, και περιέχει επίσης στερεές ποσότητες βιταμινών Β, μαγνησίου και σιδήρου. Μια μερίδα φουντουκόβουτυρο παρέχει πάνω από το 80 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας για μαγγάνιο, το οποίο βοηθά τον οργανισμό να μειώσει τη ζημιά από τις ελεύθερες ρίζες.

Από γαστρονομική άποψη, το φουντουκοβούτυρο συνδυάζεται φυσικά με γλυκές γεύσεις. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε σε μια ζεστή βινεγκρέτ πεταμένη πάνω από χειμωνιάτικα λαχανικά , όπως λαχανάκια Βρυξελλών ή κολοκυθάκι. Δεν θα απογοητευτείτε!

 

Φιστικοβούτυρο
Πρωτεΐνη, ανά ουγγιά: 6 γραμμάρια

Το βούτυρο φιστικιού είναι σίγουρα λιγότερο συνηθισμένο από μερικά από τα άλλα βούτυρα αυτής της λίστας, αλλά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά βούτυρα ξηρών καρπών. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε στο τοπικό παντοπωλείο σας, σας συνιστούμε να το μαστιγώσετε μόνοι σας.

Τα φιστίκια είναι ο μόνος ξηρός καρπός που αναφέρεται σε αυτόν τον κατάλογο που έχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα σε επαρκείς ποσότητες για να είναι μια πλήρης πρωτεΐνη. Αυτό σημαίνει ότι ενώ η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ανέρχεται σε περίπου 6 γραμμάρια ανά μερίδα, το βούτυρο φιστικιού είναι το μόνο βούτυρο ξηρών καρπών που έχει χαρακτηριστεί από τον FDA ως καλή πηγή πρωτεΐνης. Ουσιαστικά, ενώ το βούτυρο φιστικιού μπορεί να έχει ελαφρώς λιγότερα γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα από άλλα βούτυρο ξηρών καρπών, η πρωτεΐνη που έχει είναι υψηλής ποιότητας και απορροφάται ευκολότερα από τον οργανισμό.

Το βούτυρο φιστικιού περιέχει 3 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα και είναι πλούσιο σε καλά μονοακόρεστα λιπαρά. Τα φιστίκια Αιγίνης έχουν επίσης μια ποικιλία από βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του καλίου, και είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών – ειδικά εκείνων που είναι σημαντικά για την υγεία των ματιών.

Στην κουζίνα, το βούτυρο φιστικιού είναι απίστευτα ευέλικτο.Είναι υπέροχο να το χρησιμοποιήσετε σε αλμυρό ορεκτικό (δηλαδή σε συνδυασμό με τυρί), σε αρτοσκευάσματα ή αλμυρή μαγειρική. Δοκιμάστε το σε πέστο ή γρήγορη σάλτσα ζυμαρικών με ιταλική έμπνευση!

Βούτυρα σπόρων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες
Τα βούτυρα σπόρων είναι μια εξαιρετική, χωρίς αλλεργιογόνα εναλλακτική λύση στα βούτυρα ξηρών καρπών (με εξαίρεση το βούτυρο σουσαμιού) και συχνά πέφτουν στο ραντάρ όσον αφορά την ευελιξία τους στην κουζίνα, καθώς και τα διατροφικά τους οφέλη. Ήρθε η ώρα τα βούτυρα σπόρων να γίνουν μια νέα προσθήκη στο ντουλάπι σας.

Βούτυρο κολοκυθόσπορου
Πρωτεΐνη, ανά 1 ουγγιά: 9 γραμμάρια

Θέλετε έναν τρόπο να απολαμβάνετε την κολοκύθα όλο το χρόνο πέρα ​​από τον πουρέ από κονσέρβα κολοκύθας ; Δοκιμάστε βούτυρο κολοκυθόσπορου. Εκτός από την υπέροχη γεύση του, το βούτυρο κολοκυθόσπορου παρέχει στην πραγματικότητα την υψηλότερη ποσότητα πρωτεΐνης από όλα τα βούτυρο ξηρών καρπών και σπόρων σε αυτήν τη λίστα, που περιέχει 9 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα 1 ουγγιάς.

Μία μόνο μερίδα βουτύρου κολοκυθόσπορου έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο σε σύγκριση με άλλα βούτυρο ξηρών καρπών και σπόρων, παρέχοντας το 15 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας. Άλλες βιταμίνες και μέταλλα στους σπόρους κολοκύθας περιλαμβάνουν τη βιταμίνη Κ, βιταμίνες Β, μαγγάνιο, ψευδάργυρος και φώσφορος, μαζί με πολλά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε και των καροτενοειδών. Το βούτυρο κολοκυθόσπορου είναι επίσης χαμηλό σε υδατάνθρακες, με περίπου 3 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά μερίδα.

Το βούτυρο κολοκυθόσπορου έχει ένα όμορφο πράσινο χρώμα επειδή το εξωτερικό λευκό κέλυφος αφαιρείται πριν αναμειχθούν οι σπόροι. Δοκιμάστε αυτό το βούτυρο σπόρων στροβιλισμένο σε γιαούρτι ή ένα μπολ βρώμης, αναμεμειγμένο σε smoothie, συνδυασμένο με σοκολάτα ή αν δεν έχει ζάχαρη, χρησιμοποιείται για να φτιάξετε ένα πέστο ή κρεμώδες dressing .

Βούτυρο από σπόρους καρπουζιού
Πρωτεΐνη, ανά ουγγιά: 8 γραμμάρια

Το βούτυρο από σπόρους καρπουζιού είναι ένα από τα νεότερα βούτυρο σπόρων που κυκλοφορούν στην αγορά, εν μέρει χάρη σε μια μάρκα που ονομάζεται 88 Acres , η οποία παράγει και πουλάει τα γλυκά. Είναι φτιαγμένο με εκείνους τους συνήθως απορριπτόμενους λευκούς σπόρους καρπουζιού, που τρώγονται τέλεια. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι σπόροι συσκευάζουν πραγματικά μια αρκετά μεγάλη διατροφική γροθιά σε μια μικρή συσκευασία. Το κλειδί είναι να τα στεγνώσετε και να τα ψήσετε πρώτα για να γίνουν πιο γευστικά και πιο εύκολα στην πέψη.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι σπόροι καρπουζιού έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τα φιστίκια ή τα αμύγδαλα. Όταν αναμιγνύεται με λίγο λάδι για να παραχθεί βούτυρο, η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι ίδια με τα περισσότερα φυστικοβούτυρα. (Μία μερίδα Unsweetened Watermelon Seed Butter by 88 Acres παρέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης.) Οι σπόροι καρπουζιού περιέχουν κυρίως πολυακόρεστα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων ωμέγα-6 λιπαρών οξέων. Περιέχουν επίσης μια ποικιλία μετάλλων, όπως μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό, σίδηρο και φώσφορο, μαζί με ορισμένες βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Η γεύση και η σύσταση του βουτύρου από σπόρους καρπουζιού είναι παρόμοια με το ταχίνι , αλλά με μερικές πιπεράτες νότες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολύ παρόμοιους τρόπους – δοκιμάστε την άγλυκη εκδοχή σε dressing σαλάτας ή σάλτσα, ή αλμυρό ντιπ ή χούμους.Η ελαφρώς γλυκαντική έκδοση λειτουργεί καλά σε βρώμη , σε μπολ smoothie ή smoothie ή ακόμα και σε μπισκότα. Δεν σας αρέσει να ψήνετε; Απλώστε λίγο  βούτυρο από σπόρους καρπουζιού σε φρυγανιές.

Και αν η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα είναι στη λίστα με τις αποφάσεις σας για την Πρωτοχρονιά , θα χαρείτε να μάθετε ότι οι σπόροι καρπουζιού είναι φιλικοί προς το περιβάλλον—χρειάζονται πολύ λιγότερο νερό για να αναπτυχθούν σε σύγκριση με τους ξηρούς καρπούς.

Πρωτεΐνη, ανά ουγγιά: 7 γραμμάρια

Το βούτυρο ηλιόσπορου γίνεται πολύ δημοφιλές, καθώς είναι η πρώτη σημαντική εναλλακτική λύση χωρίς αλλεργιογόνα στα βούτυρα ξηρών καρπών που είναι ευρέως διαθέσιμη στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα.

Το βούτυρο ηλιόσπορων έχει παρόμοια περιεκτικότητα σε λίπος με το φυστικοβούτυρο και το αμύγδαλο και είναι επίσης γεμάτο με ακόρεστα λιπαρά που είναι υγιεινά για την καρδιά. Όσον αφορά την πρωτεΐνη, θα βρείτε 7 γραμμάρια θρεπτικών συστατικών σε μια μερίδα 1 ουγγιάς – ισοδύναμο με το βούτυρο αμυγδάλου. Με άλλα λόγια, το βούτυρο ηλιόσπορου είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για όσους χρειάζονται ή θέλουν να κάνουν τη μετάβαση από τα βούτυρα ξηρών καρπών.

Επιπλέον, το βούτυρο ηλιόσπορου είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες και περιέχει 3 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα. Οι ηλιόσποροι είναι επίσης μια ιδιαίτερα καλή πηγή βιταμίνης Ε, σιδήρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, χαλκού, σεληνίου και φωσφόρου, καθώς και των βιταμινών Β νιασίνη και θειαμίνη. Απλά να έχετε κατά νου ότι πολλά βούτυρα ηλίανθου στην αγορά περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, γι’ αυτό επιλέξτε ένα αγνό ηλιέλαιο εάν θέλετε να αποφύγετε τα επιπλέον πρόσθετα.

Είναι μια εξαιρετική εναλλαγή με το φυστικοβούτυρο σε ένα κλασικό PB&J και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή σενεργειακών μπάλών , μπάρες γκρανόλα και μπισκότα. Δοκιμάστε το επίσης ε μια σάλτσα σε συνδυασμό με λαχανικά, όπου θα προσθέσατε κανονικά ηλιόσπορους.

Βούτυρο σουσαμιού
Πρωτεΐνη, ανά ουγγιά: 6 γραμμάρια

Το βούτυρο σουσαμιού, γνωστό και ως ταχίνι, χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής, αλλά μπορεί να συνδυαστεί απρόσκοπτα σε σχεδόν όλα τα είδη φαγητού και να γυαλίζει τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά πιάτα.

Το ταχίνι περιέχει ελαφρώς περισσότερα κορεσμένα λιπαρά από άλλους ξηρούς καρπούς και σπόρους, αλλά εξακολουθεί να αποτελείται κυρίως από μονο- και πολυακόρεστα λίπη. Το ταχίνι είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε υδατάνθρακες, παρέχοντας μόνο 3 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά μερίδα. Παρέχει επίσης λίγες φυτικές ίνες. Η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη είναι συγκρίσιμη με το βούτυρο κάσιους και φιστικιού, παρέχοντας 6 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα.

 Οι σπόροι σουσαμιού είναι πλούσιοι σε μέταλλα, καθιστώντας τους μια εξαιρετική πηγή χαλκού, σιδήρου, σεληνίου, ψευδαργύρου και φωσφόρου. Οι νόστιμοι σπόροι περιέχουν επίσης λίγο ασβέστιο και κάλιο.

Σε αντίθεση με τους ηλιόσπορους, οι σπόροι σουσαμιού προστέθηκαν πρόσφατα στη λίστα με τα κύρια αλλεργιογόνα του FDA, επομένως, αν και είναι σπόροι, δεν μπορούν πλέον να θεωρηθούν εναλλακτική λύση χωρίς αλλεργιογόνα. Το ταχίνι βρίσκεται εύκολα στα μεγάλα παντοπωλεία, αλλά για ένα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας αυθεντικό ταχίνι, δοκιμάστε αυτήν την έκδοση από το Soom Foods .

Πώς να ψωνίσετε για τα καλύτερα βούτυρα ξηρών καρπών και σπόρων
Τα βούτυρο ξηρών καρπών και σπόρων έχουν συχνά πρόσθετα έλαια, γλυκαντικά και αλάτι για διαφορετικές συνεκτικότητα και γεύσεις. Οι ετικέτες μπορεί συχνά να προκαλούν σύγχυση, επομένως για τις πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το τι αγοράζετε, μεταβείτε κατευθείαν στο πίσω μέρος της συσκευασίας και δείτε τη λίστα συστατικών.

Για τα πιο αγνά (και πιο υγιεινά) βούτυρα, το μόνο συστατικό που αναφέρεται θα πρέπει να είναι ο ίδιος ο ξηρός καρπός ή ο σπόρος (ή ο ξηρός καρπός ή ο σπόρος συν το αλάτι).
Εάν προσέχετε την πρόσληψη νατρίου, αγοράστε ανάλατες εκδόσεις.
Αν θέλετε λίγη γλυκύτητα, ψάξτε για ένα βούτυρο με λίγη προσθήκη ζάχαρης, αλλά έχετε κατά νου ότι όταν διαβάζετε τα διατροφικά στοιχεία, 4 γραμμάρια ζάχαρης ισοδυναμούν με 1 κουταλάκι του γλυκού. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι οι ξηροί καρποί και οι σπόροι έχουν ελάχιστη φυσική ζάχαρη (οι περισσότεροι έχουν 1 έως 2 γραμμάρια), επομένως το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ζάχαρης θα προστεθεί εάν δεν επισημαίνεται ως τέτοια.

Προσέξτε για μερικώς υδρογονωμένα έλαια που προσθέτουν επιβλαβή τρανς λιπαρά. Τα έλαια χρησιμοποιούνται συχνά για να αποτρέψουν τον διαχωρισμό των καρυδιών και των βουτύρου των σπόρων. Εάν προστεθεί ένα λάδι, επιλέξτε ένα βούτυρο που χρησιμοποιεί ένα απλό φυτικό λάδι που δεν έχει τις λέξεις “μερικώς υδρογονωμένο ή υδρογονωμένο” . Μερικά βούτυρα ξηρών καρπών περιέχουν αγνό φοινικέλαιο, αλλά αυτό προσθέτει ανθυγιεινά κορεσμένα λίπη και συχνά προέρχεται από μη βιώσιμες πηγές, επομένως είναι επίσης καλύτερο να το αποφεύγετε.
Συμπέρασμα: Όσο λιγότερα υλικά τόσο το καλύτερο. Καλύτερα να αγοράζετε απλώς βούτυρα ξηρών καρπών χωρίς πρόσθετα έλαια και να τα ανακατεύετε πριν τα απολαύσετε.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr