Πως μπορώ να αυξήσω το πάχος της επιδερμίδας μου;

Πως μπορώ να αυξήσω το πάχος της επιδερμίδας μου;

Η αύξηση του πάχους του δέρματος είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των γενετικών, της ηλικίας και της συνολικής υγείας του δέρματος. Αν και δεν υπάρχει ένα μόνο καλλυντικό προϊόν που μπορεί ως εκ θαύματος να κάνει το δέρμα σας πιο παχύ κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της συνολικής υγείας και εμφάνισης του δέρματός σας. Εδώ είναι μερικά βασικά συστατικά και προϊόντα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

1. Ρετινοειδή: Τα ρετινοειδή είναι παράγωγα της βιταμίνης Α και είναι γνωστά για την ικανότητά τους να βελτιώνουν την υφή και το πάχος του δέρματος. Λειτουργούν διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και προάγοντας τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, που μπορεί να οδηγήσει σε παχύτερο, υγιέστερο δέρμα με την πάροδο του χρόνου. Αναζητήστε προϊόντα χωρίς ιατρική συνταγή που περιέχουν ρετινόλη ή συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για συνταγογραφούμενα ρετινοειδή.

2. Πεπτίδια: Τα πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες αμινοξέων που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Ορισμένα πεπτίδια, όπως τα πεπτίδια που διεγείρουν το κολλαγόνο, μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της σύνθεσης κολλαγόνου, οδηγώντας σε παχύτερο δέρμα. Αναζητήστε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν πεπτίδια ή σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ορό πλούσιο σε πεπτίδια ως μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας.

3. Υαλουρονικό οξύ: Αν και το υαλουρονικό οξύ είναι κυρίως γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες, μπορεί έμμεσα να βοηθήσει στη βελτίωση του πάχους του δέρματος. Παρέχοντας έντονη ενυδάτωση στο δέρμα, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να γεμίσει το δέρμα, δίνοντάς του μια πιο παχιά και πιο νεανική εμφάνιση. Ψάξτε για ενυδατικές κρέμες, ορούς ή μάσκες προσώπου που περιέχουν υαλουρονικό οξύ.

4. Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, οδηγώντας τελικά σε παχύτερο δέρμα. Επιπλέον, βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος. Αναζητήστε ορούς ή ενυδατικές κρέμες που περιέχουν βιταμίνη C και ενσωματώστε τα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

5. Αντηλιακό: Αν και δεν αυξάνει άμεσα το πάχος του δέρματος, η τακτική χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη για τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Η βλάβη από τον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε λέπτυνση του δέρματος με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας το πιο επιρρεπές σε ρυτίδες, χαλάρωση και άλλα σημάδια γήρανσης. Προστατεύοντας το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες UV, το αντηλιακό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του πάχους και της συνολικής υγείας του.

6. Ενυδατικές κρέμες και μαλακτικά: Η τακτική χρήση μιας καλής ποιότητας ενυδατικής κρέμας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων ενυδάτωσης του δέρματός σας, κάνοντάς το να φαίνεται πιο παχύρρευστο και παχύρρευστο. Αναζητήστε ενυδατικές κρέμες που περιέχουν συστατικά όπως κεραμίδια, γλυκερίνη και λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση του φραγμού του δέρματος και στη διατήρηση της υγρασίας.

Τι μπορεί να κάνει, λεπτό το δέρμα μου;

Σύμφωνα με την  Healthline , μπορεί να αναπτύξετε λεπτό δέρμα από τη μακροχρόνια χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων, όπως:

Συνταγογραφούμενα αραιωτικά αίματος
Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), όπως η ιβουπροφαίνη (Advil) ή η ναπροξένη (Aleve)
Τοπικά και από του στόματος κορτικοστεροειδή
Ασπιρίνη χωρίς ιατρική συνταγή
Υπάρχουν επίσης διάφοροι παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση και λέπτυνση του δέρματος, όπως:

Κάπνισμα
Υπερβολική χρήση αλκοόλ
Έλλειψη τακτικής άσκησης σε συνδυασμό με κακή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες
Εκθεση Στον Ήλιο, Σολάριουμ, Εμμηνόπαυση

Η μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων, ειδικά κατά την εμμηνόπαυση, είναι βασικός παράγοντας για την λέπτυνση του δέρματος. Το κολλαγόνο είναι το κλειδί για τη διατήρηση της δομής και της σφριγηλότητας του δέρματος, αλλά κατά την εμμηνόπαυση, η μείωση των οιστρογόνων προκαλεί πτώση των επιπέδων κολλαγόνου, καθώς και κατακράτηση υγρασίας και παραγωγή ελαίου. Μπορεί να παρατηρήσετε λέπτυνση ή χαλάρωση του δέρματος και λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Τρώτε Τροφές Που Βοηθούν Την Παραγωγή Κολλαγόνου
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, και ως εκ τούτου, κάνουν το δέρμα μας πιο δυνατό και βελτιώνουν τη λειτουργία φραγμού του δέρματός μας. Η βιταμίνη C παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη δημιουργία κολλαγόνου και θα τη βρείτε σε τροφές όπως το μπρόκολο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα εσπεριδοειδή.

Μια ποικιλία τροφών μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου, όπως:

Κοτόπουλο
Φυλλώδη λαχανικά
Μούρα
Ψάρια και οστρακοειδή
Ασπράδια
Εσπεριδοειδή

 

Μπορείτε να  συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο ή επαγγελματία περιποίησης δέρματος που μπορεί να αξιολογήσει τις συγκεκριμένες προβληματικές του δέρματος σας και να σας προτείνει τα καταλληλότερα προϊόντα και θεραπείες προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας. Θυμηθείτε, η συνέπεια και η υπομονή είναι το κλειδί για την επίτευξη και τη διατήρηση υγιούς, παχύτερου δέρματος.

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr