Τι συμβαίνει στο σώμα σας, όταν τρώτε καλαμπόκι

Τι συμβαίνει στο σώμα σας, όταν τρώτε καλαμπόκι

Το καλαμπόκι είναι αμυλώδες λαχανικό και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυσικά σάκχαρα και υδατάνθρακες αποφεύγεται στις δίαιτες ή συνιστάται η κατανάλωσή του σε μικρές ποσότητες. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό μας.

Όπως όλα τα λαχανικά, το καλαμπόκι προστατεύει τα κύτταρα από τις βλάβες, που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και αυτό το πετυχαίνει χάρη στα αντιοξειδωτικά του. Έτσι μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Παράλληλα το καλαμπόκι μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη υγεία του εντέρου, καθώς βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Ένα φλιτζάνι καλαμπόκι παρέχει 3,9 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι περισσότερες από τις οποίες ανήκουν στην κατηγορία των αδιάλυτων ινών. Οι αδιάλυτες ίνες δρουν τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά απέναντι στη δυσκοιλιότητα και επίσης επιταχύνουν την απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό, αναφέρει στο eatthis.com, η διατροφολόγος με ειδίκευση στον διαβήτη, Caroline Thomason, RDN.

Μαζί με αυτά τα κύρια θρεπτικά συστατικά, το καλαμπόκι περιέχει επίσης βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις, μερικές από τις οποίες μπορούν να συμβάλουν στη συνιστώμενη ημερήσια αξία των μικροθρεπτικών συστατικών.

Σημαντικά μέταλλα
Το καλαμπόκι παρέχει κάλιο, ένα μέταλλο που είναι γνωστό ότι βοηθά στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη των πέτρες στα νεφρά.

Αντιοξειδωτικά
Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν φυτικές ενώσεις, πολλές από τις οποίες είναι χρωστικές που παρέχουν χρώμα στην παραγωγή και μπορούν επίσης να κάνουν θαύματα για την υγεία σας. Δύο κοινές ενώσεις που βρίσκονται στο καλαμπόκι, γνωστές ως λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των ματιών και της όρασής σας.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Nutrients, αυτές οι δύο ενώσεις είναι οι κύριες χρωστικές που βρίσκονται στον αμφιβληστροειδή σας και είναι απαραίτητες για την προστασία των ματιών σας από το μπλε φως. Όχι μόνο προστατεύουν από τη βλάβη του μπλε φωτός, αλλά έχει βρεθεί ότι βοηθούν σε θέματα που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Κάνε λοιπόν τη χάρη στα μάτια σου αυτό το καλοκαίρι και φρόντισε να φορτώσεις ψητό καλαμπόκι στο επόμενο μπάρμπεκιου. Το καλαμπόκι, ειδικά το ποπ κορν, μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε χορτάτοι περισσότερο.

Εάν χρειάζεστε ένα υγιεινό σνακ που μπορεί να σας παρασύρει μέχρι το επόμενο γεύμα σας, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε να απολαύσετε το καλαμπόκι σε σκασμένη μορφή.

Υψηλό σε φυτικές ίνες και χαμηλή σε θερμίδες, το ποπ κορν είναι ένα αγαπημένο σνακ όλων των εποχών για πολλούς. Το ποπ κορν, ειδικά σπιτικό ή αεριζόμενο, είναι ένα σνακ χαμηλών θερμίδων, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει αποδειχθεί ότι σας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιλέξτε σπιτικά κουκούτσια και ρίξτε ελαιόλαδο για την πιο υγιεινή επιλογή σνακ.

Και ευτυχώς, η έρευνα υποστηρίζει επίσης το ποπ κορν ως ένα υγιεινό σνακ. Σύμφωνα με το περιοδικό Antioxidants, το ποπ κορν εξακολουθεί να περιέχει τις φυτικές ενώσεις και τα χρήσιμα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο πλήρες καλαμπόκι.

Το καλαμπόκι περιέχει πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β
Το καλαμπόκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6 και βιταμίνη Β9 ,βιταμίνες που παίζουν ρόλο στον ενεργειακό μεταβολισμό και σε άλλες σημαντικές λειτουργίες στο σώμα. Περιέχει επίσης άλλες βιταμίνες Β σε μικρότερα επίπεδα, όπως παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5).

Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ, υπάρχουν οκτώ βιταμίνες Β που βοηθούν το σώμα σας να μετατρέψει τους υδατάνθρακες σε καύσιμο (ή ενέργεια). Συγκεκριμένα, η Β9 (επίσης γνωστή ως φυλλικό οξύ) είναι γνωστό ότι βοηθά σε υγιές συκώτι, δέρμα και μαλλιά, ενώ επίσης βοηθά στη διατήρηση του νευρικού σας συστήματος σε υγιές επίπεδο λειτουργίας. Η βιταμίνη Β6, από την άλλη πλευρά, είναι μια από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι γνωστές για τη βοήθεια στη γνωστική λειτουργία.

Το καλαμπόκι μπορεί επίσης να σας δώσει μια χρήσιμη δόση νιασίνης, γνωστή και ως βιταμίνη Β3. Αυτή η βιταμίνη Β συνδέεται με πράγματα όπως το υγιές δέρμα, η καλύτερη πέψη και η υγεία του πεπτικού συστήματος. Συνιστάται ο μέσος ενήλικας να λαμβάνει περίπου 16 χιλιοστόγραμμα νιασίνης την ημέρα και ένα στάχυ παρέχει περίπου 2,5 χιλιοστόγραμμα, καθιστώντας τον έναν μέτριο τρόπο για να προσθέσετε στην καθημερινή σας αξία.

Σίγουρα δεν θα καλύψετε την ημερήσια συνιστώμενη αξία αυτών των βιταμινών Β με μία μόνο μερίδα καλαμποκιού, αλλά είναι ωραίο να γνωρίζετε ότι το να τρώτε λίγο καλαμπόκι αυτό το καλοκαίρι μπορεί να σας βοηθήσει να πλησιάσετε ένα βήμα πιο κοντά.

Προσοχή σε ασθενείς με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) – το οποίο είναι μια διαταραχή που επηρεάζει το γαστρεντερικό σας σύστημα – μπορεί να επηρεαστεί άμεσα από τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνετε. Και για ορισμένα άτομα με IBS, το καλαμπόκι έχει βρεθεί ότι πυροδοτεί και επιδεινώνει τα συμπτώματα.

Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nurse Practitioners αναφέρει ότι μεταξύ όλων των τροφών που συνδέονται με επιδείνωση των συμπτωμάτων IBS, μερικά από τα πιο κοινά περιλαμβάνουν μπανάνες, εσπεριδοειδή, κρεμμύδια, πατάτες, ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και δημητριακά όπως σιτάρι, βρώμη, κριθάρι. και καλαμπόκι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρέσετε εντελώς το καλαμπόκι από τη διατροφή σας, αλλά εάν έχετε IBS, προσπαθήστε να προσέχετε πώς αισθάνεται το στομάχι σας την επόμενη φορά που θα φάτε κάτι που περιέχει καλαμπόκι.

Το σιρόπι καλαμποκιού μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα φλεγμονής
Οι κόκκοι καλαμποκιού μπορούν να υποστούν επεξεργασία προκειμένου να παρασκευαστεί σιρόπι καλαμποκιού, αλλά δυστυχώς, αυτό το προϊόν δεν έχει τα ίδια οφέλη για την υγεία με το κανονικό καλαμπόκι, εξηγεί η Thomason.

Το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη έχει γίνει γρήγορα προϊόν στη βιομηχανία τροφίμων και έχει τεκμηριωθεί ευρέως ως συσχετιστής για πολλές χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, η ηπατική νόσος και οι καρδιακές παθήσεις. Το αραβοσιτέλαιο είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα έλαια που τείνουν να αυξάνουν τους φλεγμονώδεις δείκτες σε σύγκριση με τα μονοακόρεστα έλαια, λέει η ειδικός.

www.aftodioikisi.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Τα πιο Αποτελεσματικά Προϊόντα για την Κυτταρίτιδα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr