Πέντε λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο

Πέντε λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο

Πέντε λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο

Μαρία Γκουρτσιλίδου 

Το κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο, ωστόσο υπάρχουν και άλλες πηγές από τις οποίες μπορούμε να πάρουμε αυτό το απαραίτητο μέταλλο για τον οργανισμό μας.

Μετά την ηλικία των 50 ετών, οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 8 mg σιδήρου ημερησίως. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι ανάγκες μιας γυναίκας σε σίδηρο αυξάνονται στα 27 mg ημερησίως.

Παρακάτω θα βρείτε πέντε λαχανικά που είναι πλούσια σε σίδηρο.

Σπανάκι

Είναι πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά από τα μαρούλια, τα οποία έχουν περισσότερο νερό. Προσφέρει 4 mg σιδήρου ανά μερίδα 150 g. Δοκιμάστε να το αναμίξετε με άλλα φυλλώδη χόρτα για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε σίδηρο μιας σαλάτας ακόμη περισσότερο.

Πράσινο λάχανο

Στα περισσότερα πιάτα το πράσινο λάχανο σερβίρεται ως συνοδευτικό. Φτιάξτε μία γευστική σαλάτα για επιπλέον σίδηρο στον οργανισμό σας. Περιέχει 0,94 mg σιδήρου ανά μερίδα 200 g.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσει κάποιος τα λαχανάκια Βρυξελλών. Ο καλύτερος είναι σε σαλάτα. Αν τα παρασκευάσετε στον ατμό, προσφέρουν 2,13 mg σιδήρου ανά 150 g.

Μανιτάρια Chanterelle

Αυτή η λιχουδιά μπορεί να είναι ακριβή ως κύριο πιάτο, αλλά μπορεί να καταναλωθεί επίσης ως πρόσθετο συστατικό σε σαλάτες, σάντουιτς και άλλα γεύματα σε μικρότερες ποσότητες για οικονομία. Προσφέρει 6,94 mg σιδήρου ανά μερίδα 200 γραμμαρίων.

Salsify

Αυτό το λεπτό λαχανικό με πράσινη ρίζα είναι μια από τις πιο κατάλληλες χορτοφαγικές πηγές πρωτεΐνης. Μερικοί άνθρωποι το αποκαλούν επίσης ως το φυτό του στρειδιού ή φυτικό στρείδι γιατί ή γεύση του θυμίζει στρείδι. Μπορεί να μαγειρευτεί στον ατμό. Αν καταναλώσετε 250 g θα πάρετε 5,5 mg σιδήρου.

www.healthstat.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr