Η πιο αποτελεσματική άσκηση που μπορείτε να κάνετε χωρίς να πηγαίνετε στο γυμναστήριο

Η πιο αποτελεσματική άσκηση που μπορείτε να κάνετε χωρίς να πηγαίνετε στο γυμναστήριο

Και μάλιστα καθημερινά
Η πιο αποτελεσματική άσκηση που μπορείτε να κάνετε χωρίς να πηγαίνετε στο γυμναστήριο

Ηπιο αποτελεσματική άσκηση, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα μακροζωίας, είναι μια καθημερινή κίνηση -που οι περισσότεροι κάνουμε- με επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την παράταση του προσδόκιμου ζωής, τη μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή και τη διατήρηση της φόρμας. Και ο λόγος για το ανεβοκατέβασμα της σκάλας.

Κάτι που, σύμφωνα με τη Vogue India, επιβεβαιώνεται από μελέτη που διεξήγαγε ο Gianni Pes, ερευνητής στο Τμήμα Πειραματικής και Κλινικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Sassari. Ήταν το 1999 όταν ο ειδικός διαπίστωσε ότι το ανέβασμα και κατέβασμα σκαλοπατιών καθώς και απότομων πλαγιών ή λόφων, αποτελεί σαφή ένδειξη μακροζωίας.

Το περπάτημα στις σκάλες αυξάνει τη δαπάνη ενέργειας

Η personal trailer Sandra Lordén Alvarez, αναφερόμενη σε εκείνη τη σωματική δραστηριότητα που κάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να υπολογίζουμε την προπόνηση και η οποία, επίσης, βοηθά στην καύση θερμίδων, εξηγεί στη Vogue India ότι η NEAT είναι η μη προγραμματισμένη ενεργειακή δαπάνη και μπορεί να είναι από το περπάτημα ή τα ψώνια μέχρι το ανέβασμα και κατέβασμα σκαλοπατιών.

«Όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να έχουμε υψηλότερη θερμιδική δαπάνη κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυτό, προστιθέμενο μέρα με τη μέρα, θα είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους», εξηγεί η ειδικός.

Το ανεβοκατέβασμα της σκάλας βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Η Patricia Garin, θεραπεύτρια στο The Beauty Concept επιβεβαίωσε ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της κυτταρίτιδας και ακριβώς το περπάτημα στις σκάλες βοηθάει. «Είναι μια πολύ απλή πρακτική που πρέπει να κάνουμε καθημερινά, όπως και το κατέβασμά τους». Σε γενικές γραμμές, είναι μια εξαιρετική προπόνηση για το κάτω μέρος του σώματος (πόδια και γλουτοί) και μια καλή καρδιαγγειακή προπόνηση.

Η σημασία της φροντίδας της στάσης του σώματος
Όπως εξηγεί η Arsenal Femenino Madrid, είναι σημαντικό να προσέχετε τη στάση του σώματός σας όταν ανεβαίνετε και κατεβαίνετε σκάλες. «Όπως συμβαίνει με κάθε σωματική δραστηριότητα, με τον έλεγχο της στάσης του σώματος τα αποτελέσματα είναι καλύτερα. Πρέπει να ενεργοποιούμε τον πυρήνα ανά πάσα στιγμή και έτσι να είμαστε σε θέση να κρατάμε τη σπονδυλική στήλη σε ευθεία, χωρίς να μεταφέρουμε το βάρος προς τα εμπρός, και να ελέγχουμε ότι οι ωμοπλάτες είναι σταθερές. Επιπλέον, είναι ενδιαφέρον να κινείτε έντονα τα χέρια σας ταυτόχρονα με το ανέβασμα ή το κατέβασμα των σκαλοπατιών και με αυτόν τον τρόπο να ενεργοποιείτε ολόκληρο το μυϊκό σύστημα του σώματός σας», συμβουλεύει.

www.newsbeast.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr