Σπιτική συνταγή από τους γιατρούς της Αγιουβέρδα για να μην πάθετε αλτσχάιμερ ή να το καθυστερήσετε

Σπιτική συνταγή από τους γιατρούς της Αγιουβέρδα για να μην πάθετε αλτσχάιμερ ή να το καθυστερήσετε

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μια ύπουλη νευρολογική πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Αποτελεί προοδευτική διαταραχή του εγκεφάλου η οποία επηρεάζει κυρίως τους ηλικιωμένους, διαβρώνοντας σταδιακά τη μνήμη, τις γνωστικές τους ικανότητες και τη συνολική ποιότητα ζωής τους.

Χαρακτηρίζεται από τη συσσώρευση μη φυσιολογικών εναποθέσεων πρωτεΐνης στον εγκέφαλο, που οδηγεί στο σταδιακό θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια σειρά από γνωστικές βλάβες, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας μνήμης, του αποπροσανατολισμού και της δυσκολίας στην εκτέλεση καθημερινών εργασιών. Καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, τα άτομα μπορεί να δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, να βιώσουν αλλαγές στην προσωπικότητά τους και τελικά να μην μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Και αν και όλα αυτά τα δυσάρεστα είναι γνωστά και αποκαρδιωτικά, εμείς θα προχωρήσουμε στα ευχάριστα και αισιόδοξα …. και αυτά είναι οι φυσικές θεραπείες που προτείνει η αγιουρβέδα για να μην πάθει κανείς αλτσχάιμερ να το ανακόψει ή να το κααθυστερήσει.

Σπιτική συνταγή από τους γιατρούς της Αγιουβέρδα για να μην πάθετε αλτσχάιμερ ή να το καθυστερήσετε

 

Σουσάμι -Κολοκύθα – Ηλιόσποροι

Αυτές οι τρείς ύλες περιέχουν πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για το σφρίγος τη σκέψη και την δύναμη του μυαλού

Καταναλώστε αυτού τους σπόρους μαζί με νερό.

Άλλη λύση κατανάλωσης
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε σκόνη με αυτά τα υλικά στο μπλέντερ σας και στο τέλος να  ανακατέψετε ένα κουταλάκι του γλυκού από αυτό το μείγμα,  με νερό.

Πίνετε αυτό το ρόφημα κάθε ημέρα

Η συνταγή αυτή αποτελεί σπιτικό φάρμακο για την νόσο του αλτσχάιμερ.

Γάλα με κουρκουμά το βράδυ για να μην πάθετε αλτσχάιμερ

Για το βράδυ, μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα, δίνει ώθηση στα εγκεφαλικά κύτταρα και τα προστατεύει. Αποτρέπει επίσης την συσσώρευση βήτα αμυλοειδών στον εγκέφαλο προστατεύοντας τον φλοιό.

Δημιουργήσετε πιάτα απο την διεθνή κουζίνα που υποστηρίζουν τη γνωστική ευεξία:

Αυτές οι συνταγές που ακολουθούν ενσωματώνουν συστατικά που τονώνουν τον εγκέφαλο, όπως λιπαρά ψάρια, φυλλώδη λαχανικά, μούρα, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία πιστεύεται ότι συμβάλλουν στη γνωστική υγεία. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή και να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με την πρόληψη του Αλτσχάιμερ.

1. Σαλάτα με σολομό και σπανάκι:
Συστατικά: Σολομός, φρέσκο σπανάκι, καρύδια, ελαιόλαδο και χυμός λεμονιού.
– Οδηγίες: Ψήστε το σολομό, ανακατέψτε με φρέσκο σπανάκι, προσθέστε τριμμένα καρύδια και περιχύστε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

2. Πλιγούρι βρώμης βατόμουρου:
Συστατικά: Βρώμη, βατόμουρα, ελληνικό γιαούρτι, μέλι και σπόροι chia.
– Οδηγίες: Μαγειρέψτε τη βρώμη με νερό ή γάλα, προσθέστε βατόμουρα, ελληνικό γιαούρτι, λίγο μέλι και πασπαλίστε με σπόρους chia.

3. Turmeric Chicken Stir-Fry:
– Συστατικά: Στήθος κοτόπουλου, μπρόκολο, πιπεριές, κουρκουμάς, σκόρδο, τζίντζερ και ελαιόλαδο.
Οδηγίες: Τηγανίζουμε κοτόπουλο και λαχανικά με σάλτσα με κουρκούμη από ελαιόλαδο, σκόρδο και τζίντζερ.

4. Τοστ με αβοκάντο και καρύδι:


– Συστατικά: Ψωμί ολικής αλέσεως, αβοκάντο, καρύδια και λίγο λιναρόσπορο.
– Οδηγίες: Πολτοποιήστε το αβοκάντο, απλώστε το σε φρυγανισμένο ψωμί, πασπαλίστε με θρυμματισμένα καρύδια και από πάνω με λιναρόσπορο.

5. Μπολ μεσογειακής κινόα:
– Συστατικά: Κινόα, ρεβίθια, ντομάτες, αγγούρια, ελιές, τυρί φέτα και ελαιόλαδο.
Οδηγίες: Μαγειρέψτε κινόα, ανακατέψτε με ρεβίθια, ντομάτες κομμένες σε κύβους, αγγούρια, ελιές και θρυμματισμένη φέτα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

6. Smoothie Kale and Berry:
Συστατικά: Κέιλ, ανάμεικτα μούρα (π.χ. βατόμουρα, φράουλες), μπανάνα, ελληνικό γιαούρτι και γάλα αμυγδάλου.
Οδηγίες: Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

7. Σούπα με μπρόκολο και αμύγδαλο:
Συστατικά: Μπρόκολο, αμύγδαλα, κρεμμύδια, σκόρδο, ζωμός λαχανικών και λίγη κρέμα (προαιρετικά).
– Οδηγίες: Βράζουμε το μπρόκολο στον ατμό, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μετά τα ανακατεύουμε όλα μαζί, προσθέτοντας αν θέλουμε κρέμα.

8. Ξηροί καρποί καλυμμένοι με μαύρη σοκολάτα:


Συστατικά: Μαύρη σοκολάτα (70% κακάο ή περισσότερο) και ανάμεικτοι ξηροί καρποί (π.χ. αμύγδαλα, καρύδια).
– Οδηγίες: Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα και βουτήξτε μέσα τους ξηρούς καρπούς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σκληρύνουν.

9. Γεμιστές πιπεριές
Συστατικά: πιπεριές, άπαχη γαλοπούλα, κινόα, σπανάκι, ντομάτες και καρυκεύματα.
Οδηγίες: Γεμίστε τις πιπεριές με ένα μείγμα από ψημένη αλεσμένη γαλοπούλα, κινόα, σπανάκι και ντομάτες σε κύβους. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

10. Ζυμαρικά σαρδέλας και ντομάτας:
Συστατικά: Ζυμαρικά ολικής αλέσεως, σαρδέλες κονσέρβας, ντομάτες, σκόρδο, ελαιόλαδο και βασιλικός.
– Οδηγίες: Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά και στη συνέχεια περιχύστε με μια σάλτσα από σαρδέλες, ντομάτες κομμένες σε κύβους, σκόρδο, ελαιόλαδο και φρέσκο βασιλικό.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr